Fiiliskuva
 

Verkkotyö

Mikä?

Verkkotyön hanke on kolmivuotinen STEA-rahoitteinen kehittämishanke, jossa edistetään haavoittuvassa asemassa olevien nuorten mielenterveyttä kasvattamalla nuorten mielenterveystaitoja verkkotyön avulla, hyödyntäen eri verkkoalustoja ja sosiaalista mediaa.

Miksi?

Verkkotyön hankkeen avulla lisätään nuorten osallisuutta mielenterveyden edistämistyössä. Hankkeen tavoitteena on lisätä positiivista mielenterveyttä ja vähentää yksinäisyyttä.

Hanke edustaa saavutettavampaa toimintamuotoa esim. eri paikkakunnilla asuville nuorille, vammaisille nuorille jne. kokoontua yhteen verkossa ja löytää yhteisöllisyyttä. Verkkotyöllä tavoitetaan myös nuoret, jotka eivät esim. mielenterveyden haasteiden vuoksi voi osallistua livenä tapahtumaan toimintaan. Verkkotyöllä tavoitetaan nuoria valtakunnallisesti ja ympäri maapalloa.

Miten?

Mitä vapaaehtoisena voi tehdä verkkotyön hankkeessa?

Tule mukaan Yeesin Discordiin!

Ilmoittautumalla nettisivujemme kautta Yeesin vapaaehtoiseksi, olet tervetullut myös chattailemaan Yeesin Discordiin!

Yeesin Discord-serverillä on tarkoitus rakentaa yhä yhteisöllisempää ja tavoittavampaa toimintaa nuorten välillä. Toimintaan voi osallistua vapaaehtoisena yhdellä teolla tai pidempiaikaisesti sitoutuen. Yeesin Discordissa on eri kanavia, joilla voi vapaasti jutella muiden yeesiläisten kanssa, mm. taidekanava, kehukanava, eläinkanava sekä vapaamuotoinen höpöttelykanava!

Kuukausittain Discord-serverillä tapahtuu myös Yeesi Chat, johon kaikki ovat tervetulleita keskustelemaan! Yeesi Chatin aiheet vaihtelevat laidasta laitaan ja yeesiläisten toiveiden mukaan. 

Kuten kaikessa Yeesin toiminnassa, myös verkkotyössä noudatamme turvallisemman tilan periaatteita.

Yeesi goes Sekasin!

Tiesitkö, että Sekasin-chatissa toimii yksilöchatin lisäksi myös ryhmächat?

Ryhmächat, eli tutummin ”ryhmis” on Yeesin ja Mieli ry:n yhteisprojekti, joka aloitti toimintansa heinäkuussa 2019. Tarkoituksena on tehdä yksilöchattiin jonottamisesta vähemmän pitkästyttävää, tarjota vertaisuutta sekä yhteisöllisyyttä.

Yeesin toiminnan mukaisesti ryhmis edistää jonottajien mielenterveyttä, opettaa kohtaamaan erilaisia ihmisiä sekä erilaisia mielenterveystaitoja.

Tällä hetkellä ryhmächatin aukioloajat ovat: ma klo 19–21 (Sekasin vuoro), ti–to klo 18–20 (Yeesin vuorot).

Ryhmächatissa on aina paikalla Yeesin työntekijä, joka moderoi jokaisen chattiin tulevan viestin ennen läpipääsyä ja pitää näin ryhmiksen turvallisempana tilana kaikille osallistua yhteiseen keskusteluun.

Muutaman kerran kuussa ryhmiksessä on myös teema-ryhmiksiä, eli jutellaan jostakin tietystä teemasta, mitä on toivottu. Teemaryhmiksiä tehdään mielellään myös yhteistyötahojen kanssa, joten ota yhteyttä Yeesin verkkotyön asiantuntijaan, jos haluat jakaa asiantuntijuuttasi ryhmisnuorille ja kuulla heidän ajatuksiaan!

Kiinnostaako vapaaehtoisuus Sekasin-ryhmächatissa?

Ryhmiksessä parasta on yhteisöllisyys muiden päivystäjien ja nuorten kanssa ja fiilis silloin, kun nuoret tsemppaavat ja auttavat toinen toisiaan.
ryhmisvapari

Ryhmis ei pyörisi ilman ihania ryhmisvapaaehtoisia! Yeesin päivystysvuoroille voi tulla mukaan 1-2 vapaaehtoista, jotka toimivat keskustelunherättelijöinä sekä kanssakulkijoina. Moderointivastuu on aina työntekijällä, joten siitä vapaaehtoisten ei tarvitse huolehtia.

Ryhmisvapaaehtoisuus on vaativaa ja se edellyttää mm. haastavien aiheiden käsittelyä, empatian sanoittamiskykyä kirjallisesti, taitoa vetää omia rajoja sekä paineensietokykyä, koska tahti on toisinaan kova. On lupa tehdä omalla tavalla ja tärkeintä on nuorten kohtaaminen!

Ryhmisvapaaehtoisiksi voivat hakea 20–29-vuotiaat. Vapaaehtoiset saavat koulutuksen tehtävään. Tarjolla on myös purkumahdollisuus jokaisen ryhmiskerran jälkeen työntekijän kanssa, sekä mahdollisuuksien mukaan lisäkoulutuksia. Ryhmisvapaaehtoisuudesta on mahdollisuus saada opintopisteitä niin sovittaessa.

Tervetuloa mukaan, just sua tarvitaan tässä tärkeässä vapaaehtoistehtävässä! 

Hae tästä ryhmisvapaaehtoiseksi