Fiiliskuva
 

Yeesin mentoritoiminta

Oli mukavaa, että oli joku ulkopuolinen jolle kykeni keskustelemaan kaikista elämän asioista. Pääsi kerran kuussa katsomaan omaa kehitystä koulun suhteen ja yleisen elämän suhteen. Se, että mentori oli nuori helpotti keskustelun sujuvuutta.

Mitä on Yeesin mentoritoiminta? 

Yeesin ja Nyytin Jaksaa, jaksaa? -hankkeessa (19-22) kehitettiin hyvinvointiin ja opinnoissa jaksamiseen liittyvä mentoritoiminta, joka on nyt osa Yeesin perustoimintaa. Mentorina toimivat ovat Yeesi ry:n 20-29-vuotiaita vapaaehtoisia ja aktorit toisen asteen opiskelijoita. Yeesin mentorit eivät ole ammattilaisia vaan toiminta on luonteeltaan vertaistuellista eikä sillä ole tarkoitus korvata ammattiapua. 

Kasvokkainen mentoritoiminta

Kasvokkaisessa mentoritoiminnassa toisen asteen opiskelija saa itselleen lukuvuoden ajaksi mentorin, jolta hän saa tukea opinnoissa jaksamiseen ja omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiseen. Mentori tapaa opiskelijaa kerran kuukaudessa lokakuusta huhtikuuhun. Tapaamisajat ja -paikat mentorointipari sopii keskenään. Mentorointitapaamisten lisäksi mentoreille järjestetään ryhmätyönohjausta sekä yhteisöllisiä tapahtumia, kuten mentorikahveja ja kauden päätöstapahtuma. Kasvokkainen mentoritoiminta tapahtuu pääkaupunkiseudulla.

Mobiilimentorointi (Moment)

Mobiilimentoroinnissa eli Moment-toiminnassa mentorointi tapahtuu anonyymin mobiilisovelluksen kautta. Toimintaa toteutetaan yhteistyössä SOS-Lapsikylän kanssa Ylitse MentorApp -sovelluksessa. Vapaaehtoisena toimit molemmissa järjestöissä. Chat-keskusteluiden kautta opiskelija saa Yeesin mentoreilta vertaistukea liittyen opintoihin, stressiin, ajanhallintaan, tulevaisuudensuunnitelmiin sekä muihin opiskelijan arjessa ja elämässä askarruttaviin asioihin. Mobiilimentorina voi toimia mistä päin Suomea tahansa eikä toiminta ole aikasidonnaista. Yeesin mobiilimentorit löytyvät sovelluksessa hakusanoilla "mielenterveys", "opiskelu", "hyvinvointi" & "jaksaminen opinnoissa". Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Playsta tai App Storesta hakemalla nimellä "Ylitse MentorApp". Tutustu MentorAppiin SOS-lapsikylän sivuilla (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Minustako mentori?

Mentorina toimivat ovat Nuorten mielenterveysseura -Yeesi ry:n 20-29-vuotiaita vapaaehtoisia (Huom! Mobiilimentorin alaikäraja on 23 vuotta). Mentorina toimimiseen käydään syksyisin kaksiosainen koulutus ja mentoreilla on tukenaan vertaisryhmä sekä työnohjaus. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta mentoritoiminnasta, kunhan olet innokas oppimaan aiheesta. Omana itsenäsi riität! Toivomme mentoreiksi eri taustaisia, sukupuolisia ja monenlaisissa elämäntilanteissa olevia luotettavia henkilöitä. Voit hakea mentoriksi joko kasvokkaiseen toimintaan tai mobiilimentoriksi. Mentoreita haetaan mukaan toimintaan vuosittain huhti-toukokuussa sekä elokuussa.

Haku kaudelle 24-25 on nyt käynnissä! Hakuaika 14.6. saakka!

Lue lisää ja hae mukaan >>

Yhteistyöoppilaitokseksi?

Yeesi tarjoaa yhteistyöoppilaitostensa opiskelijoille kasvokkaista mentorointia. Kaudella 24-25 yhteistyötahoja ovat Stadin ammattiopiston Kullervonkadun toimipiste, Business College Helsinki, Matinkylän lukio ja Helsingin luonnontiedelukio. Haku aktoriksi alkaa oppilaitoksissa viimeistään elokuun 2024 aikana.

Mobiilimentorointi tapahtuu ilmaisessa Ylitse Mentorapp -sovelluksessa, jonka kuka tahansa voi ladata itselleen. 

Mobiilimentoritoimintaa voi mainostaa valmiilla markkinointimateriaaleilla oppilaitoksissa. Lataa markkinointimateriaalit täältä: bit.ly/Momentmarkkinointi (linkki aukeaa uuteen välilehteen).


Lisätietoa

Kiinnostaisiko sinua kuulla lisää mentorina toimimisesta? Haluaisitko oppilaitoksesi yhteistyökumppaniksi seuraavalle kaudelle? Haluaisitko jakaa valmiita mobiilimentoroinnin markkinointimateriaaleja oppilaitoksessa tai nuorten ryhmille? Ota yhteyttä Yeesin asiantuntijaan Mira Oikariseen (mira@yeesi.fi).

Yeesin oppilaitostyötä ja mentoritoimintaa voi seurata myös Instagramista @yeesi_oppilaitoksissa -tililtä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).