Fiiliskuva
 

Yeesi tähtää mielenterveyden edistämiseen, jonka tavoitteena on tukea voimavaroja, lisätä hyvinvointia ja hyvää mieltä sekä antaa välineitä oman mielenterveyden kehittämiseen ja ylläpitoon. Yeesi ei ole terveyspalveluita tuottava organisaatio, eikä sillä ole tarvittavaa lääketieteellistä osaamista ottaa kantaa erilaisiin hoitomuotoihin.

Emme tarjoa kahdenkeskistä keskusteluapua mielenterveyden ongelmien, akuuttien kriisitilanteiden tai itsetuhoisten ajatusten kanssa. Sen vuoksi ohjaamme näissä teemoissa ja tilanteissa eteenpäin. Tältä sivulta löydät erilaisia toimijoita, jotka tarjoavat apua mielenterveyden ongelmien, itsetuhoisten ajatusten ja akuuttien kriisitilanteiden kanssa selviämiseen.

KIIREELLISESSÄ HÄDÄSSÄ SOITA AINA HÄTÄNUMEROON 112!


MIELI RY:N KRIISIPUHELIMEEN voit soittaa luottamuksellisesti ja nimettömästi esimerkiksi silloin, kun elämäsi on juuri muuttunut ja sinun on paha olla, olet kokenut järkyttävän tapahtuman, koet, ettet jaksa yksin pelon, huolen tai surun kanssa, sinulla on itsetuhoisia ajatuksia tai olet huolissasi läheisestäsi. Kriisipuhelin päivystää suomeksi 24 tuntia vuorokaudessa numerossa 09 2525 011. Kristelefon på svenska: 09 2525 0112, telefonjouren är öppen må och ons kl. 16-20 & tis, tors och fre kl. 9-13.

SEKASIN-CHAT on valtakunnallinen keskustelualusta 12–29-vuotiaille. Sekasin-chatissa voit keskustella mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chat avoinna osoitteessa: https://sekasin.fi/. Sekasin-chatten på svenska: https://sekasin.fi/sv/

ÄRLIGT TALAT -CHATTEN är en gratis stödchatt för dig som är finlandssvensk 13-29 år.  Man kan chatta anonymt med professionella handledare eller psykolog om det som man behöver prata just nu.
https://arligttalat.fi/  

Rikosuhripäivystys RIKU tarjoaa rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi tai todistajaksi joutuneille chat- ja puhelinpalvelua. Puhelinpäivystys numerossa 116 006 ma-pe klo 9-20 & brottsofferjouren 116 006  betjänar på svenska mån-fre kl. 12-14.

KAKSISUUNTAISET RY:N AALLONMURTAJA-HANKE tarjoaa vertaistukiryhmiä kaksisuuntaista mielialahäiriötä ja skitsoaffektiivista häiriötä sairastaville 16-29-vuotiaille nuorille. Lisätietoja Instagramissa @kaksisuuntaisetnuoret & vertaistuellinen ja anonyymi Discord-alusta kaksisuuntaista mielialahäiriötä ja skitsoaffektiivista häiriötä sairastaville sekä heidän läheisilleen:
https://discord.gg/3gQ4JQWNkn

EHYT RY:N PÄIHDENEUVONTA tarjoaa tietoa ja tukea, kun oma tai läheisen päihteiden käyttö huolestuttaa. Puhelin 0800 900 45, auki 24/7 vuoden jokaisena päivä. Puhelut ovat luottamuksellisia ja halutessasi nimettömiä.

LASINEN LAPSUUS - NUORELLE Kun kodin aikuisten juominen mietityttää tai ahdistaa. Tietoa, ohjattuja nettiryhmiä ja chatteja 12-25-vuotiaille nuorille.
https://lasinenlapsuus.fi/ 

NOLLALINJA väkivaltaa (henkistä/fyysistä/seksuaalista) tai väkivallan uhkaa läheisessä ihmissuhteessaan kokeneille. Puhelin 080 005 005 auki 24/7 vuoden jokaisena päivänä. Myös chat-palvelu osoitteessa:
https://nollalinja.fi/

NUORTEN EXIT tarjoaa keskusteluapua ja neuvontaa nuorille, jotka ovat kokeneet seksuaalista kaltoinkohtelua tai häirintää. Voit osallistua nimettömästi chattiin ryhmässä tai kahden kesken työntekijän kanssa, lähettää kysymyksiä mieltäsi askarruttavista asioista ja tarpeen vaatiessa sopia yksilötapaamisia tai saada ohjausta muiden palveluiden pariin.

NETARI on valtakunnallinen nuorisotalo netissä. Netarissa voi viettää aikaa, tavata kavereita, jutella nuorisotyöntekijöiden & muiden luotettavien aikuisten kanssa.
https://www.netari.fi/ 

NUORTEN TURVASATAMA tarjoaa verkkovälitteistä tukea Discordissa lastensuojelun asiakkaina olevien ja olleiden ihmisten hyvinvoinnin vahvistamiseksi:
https://discord.gg/MfedcUk  

ADHOODS on ADHD-liiton hankkeen oma discord-serveri Suunnattu 16-29-vuotiaille ADHD-oireisille nuorille:
https://discord.gg/wBmVrHnhk7

SATEENKAARINUORTEN VERKKONUORISOTALO LOISTE on 13-20-vuotiaille sateenkaarinuorille suunnattu verkkonuorisotalo Discordissa. Viikoittaisia ohjattuja chatteja, teemailtoja, tapahtumia ja pienryhmiä, vertaistoimintaa sekä yksilöohjausta:
https://discord.gg/qXfeAdt5gN

APUU-CHAT on keskustelualusta 7-15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Voit keskustella mieltäsi askarruttavista kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Auki joka päivä kello 9-22: 
https://apuu.fi/

MLL:N NUORTENNETTI tarjoaa tietoa nuorille seksuaalisuudesta ja seurustelusta, mielenterveydestä, kiusaamisesta ja päihteistä. Maksuton lasten ja nuorten puhelin päivystää joka päivä. Sivujen kautta voi myös osallistua keskusteluun sekä chattailla kahden kesken päivystäjänkanssa. https://www.nuortennetti.fi/

POIKIEN PUHELIN on auttava puhelin- ja verkkopalvelu alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille.  Puhelin päivystää arkisin klo 12-18 numerossa 0800 94884. Poikien puhelimen chattiin pääsee heidän verkkosivuiltaan. Puheluihin ja chattiin vastaa aikuinen, poikien maailmaan perehtynyt, koulutettu mieshenkilö. Keskustelut ovat nimettömiä, maksuttomia ja luottamuksellisia. https://www.vaestoliitto.fi/poikien-puhelin/

SOS-LAPSIKYLÄN LäksyApuu-CHAT tarjoaa apua kouluahdistukseen ja oppimishaasteisiin yläkouluikäisille nuorille. Mahdollisuus saada apua läksyihin, tukea kokeisiin lukemisessa tai juttuseuraa koulunkäyntiin liittyvissä asioissa.
https://laksyapuu.fi/  

FRESSIS tarjoaa nuorille tietoa, tarinoita ja vinkkejä terveelliseen ja hyvinvoivaan arkeen - luotettavasti ja asiantuntevasti. Teemoina mieli, alkoholi, nikotiinituotteet, aurinko, rytmi, seksi, ruoka ja liike. https://www.fressis.fi/