Fiiliskuva
 

Blogi

Itsemyötätuntoa ja rohkeutta työelämään - Harjoittelu Yeesillä

Itsemyötätuntoa ja rohkeutta työelämään - Harjoittelu Yeesillä

18.12.2020

Erikoisin tapasi ylläpitää omaa mielenterveyttä? Ehdottomasti pää alaspäin roikkuminen! - Jos muut harkan aikana opitut opit unohtuvat ajan myötä, niin ainakin työyhteisön motivaatiota ylläpitävät keinot, kuten omien erikoisien mielenterveyskeinojen kirjaaminen taukotilan liitutaululle, ja lempeys omaa työtä kohtaan, jäävät ikuisesti mieleeni.

Aloitin yliopisto-opintoihin liittyvän harjoittelun Yeesillä lokakuun alussa. Harjoittelun kesto oli reilu kaksi kuukautta. Näiden kahden kuukauden aikana perehdyin hurjasti järjestötoimintaan ja sen eri muotoihin. Aika kului todella nopeasti ja ehdin sisäistää harjoittelun aikana paljon uutta tietoa työelämästä sekä itsestäni.

Työtehtäväni koskivat pääasiassa Yeesin ja Nyytin Jaksaa, jaksaa? -hanketta. Hankkeessa pääsin kommentoimaan ja muokkaamaan olemassa olevaa sisältöä sekä tuottamaan itse uutta sisältöä. Sain luoda ”Mitä kuuluu?” -koulutusmateriaaleille visuaalisen ilmeen Instagramiin ja samalla opin myös markkinointia sosiaalisessa mediassa. Pääsin osallistumaan myös useisiin eri koulutuksiin sekä järjestämään erilaisia etätapahtumia. Marraskuussa järjestimme esimerkiksi Korennon ja Yeesin nuorten illan, jossa käsittelimme jaksamista ja omien voimavarojen tunnistamista.

Pääsin hankkeen kautta tutustumaan myös Nyytin toimintaan. Marraskuu oli hankkeen viestintäkuukausi Nyytin kanavissa ja pääsin toteuttamaan sitä yhdessä hanketiimin kanssa. Järjestimme yhdessä Jaksaa, Jaksaa? -hankekoordinaattori Oonan sekä upeiden panelistien kanssa NyytiTalk-tapahtuman, jonka aiheena oli ”Mikä kuormittaa opiskelijaa?”. Lisäksi pääsin osallistumaan kahteen NyytiChattiin.

Vaikka työtehtäväni liittyivät suurimmaksi osaksi Jaksaa, jaksaa? -hankkeeseen, tutustuin myös tietysti Yeesin monipuoliseen toimintaan. Yeesin viikkopalavereissa ja kokouksissa opin mm. järjestön sisäisestä toiminnasta ja työyhteisöstä. Lisäksi opin paljon Yeesin vapaaehtoistoiminnasta. Vierailin esimerkiksi syksyllä Yeesi Café -tapahtumassa ja kokeilin päivystämistä Sekaisin-ryhmächatissä.

Jo harjoittelun alussa oli selvää, että korona tulee vaikuttamaan harjoitteluun. Suurimmaksi osaksi tein töitä etänä kotoa käsin. Tästä huolimatta minulle ei tullut koskaan tunnetta, että jäisin yksin työtehtävieni kanssa. Etenkin hanketiimin Ville, Oona ja Eeva olivat koko harjoittelun ajan tukenani. Etäpalavereita oli myös enemmän kuin tarpeeksi ja niissä pääsi aina vaihtamaan ajatuksia toisten kanssa. Vaikka livetapahtumat ja päivittäiset kasvokkaiset kontaktit jäivät uupumaan harjoittelusta, uskon, että näille on taas aikansa ja paikkansa, kun korona on selätetty yhdessä.

Minut voi varmasti jatkossakin nähdä mukana Yeesin toiminnassa ja jaan mielelläni lisää ajatuksia harjoitteluun tai elämään liittyen. Kannustan kaikkia rohkeasti lähestymään asioita, jotka kiinnostavat juuri sillä hetkellä. Joskus jo kiinnostus voi johtaa esimerkiksi harjoittelupaikan saamiseen! Harjoittelun myötä opin ainakin sen, että järjestötoiminta ja merkityksellinen työ kiinnostaa minua todella paljon.

Mitä seuraavaksi? Aloitan joulun jälkeen maisterintutkielmani toteutuksen liittyen virtuaalimaailmassa tapahtuvaan kontaktiin virtuaalilasien välityksellä. Luvassa siis uusia haasteita ja mahdollisesti myös lisää erikoisia mielenterveyttä ylläpitäviä keinoja eli ainakin pää alaspäin roikkumista.

<3 Harkkari Mira