Fiiliskuva
 

Blogi

Yeesin Oona jatkaa uusiin seikkailuihin

Yeesin Oona jatkaa uusiin seikkailuihin

19.01.2022

Olen ollut mukana Yeesissä kauan ja tämä yhteisö on antanut minulle niin paljon. Nyt on kuitenkin minun aikani jatkaa uusiin seikkailuihin ja kiittää kaikesta, mitä näihin vuosiin Yeesissä on mahtunut.

Työskentelin Yeesissä ensimmäisen kerran keväällä 2014. Toimin tällöin projektikoordinaattorin Pilvin sijaisena kolmen kuukauden ajan. Yeesi oli minulle entuudestaan tuttu järjestö, sillä olin tullut mukaan vapaaehtoiseksi jo järjestön perustamisen aikaan.

Olin tutustunut Yeesin perustajiin Emmiin ja Pilviin ja heistä oli tullut minulle tärkeitä ystäviä. Emmin ja Pilvin rohkeus perustaa järjestö ja lähteä luomaan jotakin täysin uutta mielenterveystyön kentälle oli ihailtavaa ja inspiroivaa. Vapaaehtoisena Yeesissä sain Emmiltä ja Pilviltä aina ymmärrystä, tukea ja kannustusta. He kannustivat etenkin silloin, kun epäröin olisiko minusta projektikoordinaattorin sijaiseksi. Olin 20 -vuotias ja vasta aloittanut yhteisöpedagogiopinnot ammattikorkeakoulussa.

Olin onnekas, kun olin löytänyt ympärilleni ihmisiä, jotka uskoivat minuun ja sain mahdollisuuden tehdä työtä, joka tuntui merkitykselliseltä ja innostavalta. Viimeisellä viikolla ennen sijaisuuden päättymistä kirjoitin seuraavasti:

Tämä kevät on ollut todella antoisa ja kiitollisena tästä mahdollisuudesta lähden eteenpäin. Moneen kertaan olenkin jo todennut: omaa osaamista ja ammattitaitoa on tullut lisää niin roimasti, että tuskin missään koulussa olisi oppinut ja saanut kokemusta näin paljon :)

Tämän jälkeen tieni on vienyt moneen eri tehtävään ja työpätkään Yeesissä, viimeisimpänä Jaksaa, jaksaa? -hanke, jossa olen työskennellyt koko hankkeen ajan keväästä 2019 alkaen. Oppiminen ja kasvaminen on jatkunut läpi näiden vuosien ja työ on jatkuvasti tuonut eteen mitä mielenkiintoisempia mahdollisuuksia ja ihmisiä. Toivon, että olen nyt itse voinut olla se tukija ja kannustaja muille, joiden on pitänyt kuulla, että heihin uskotaan ja että he pystyvät mihin vaan.

Olen kiitollinen, että Yeesissä työskennellessä olen saanut kehittyä, oppia ja mokata. Että olen saanut kannustusta, tukea ja tehdä merkityksellistä työtä. Olen kiitollinen niistä lukemattomista jaetuista naurun, ilon ja onnistumisen hetkistä.

Kiitos Yeesi ja kiitos kaikki Yeesiläiset: vapaaehtoiset, jäsenet, työntekijät ja kaikki Yeesin ystävät. Ilman teitä ei olisi Yeesiä. Kiitos upea hanketiimi Eeva ja Ville, näistä hankevuosista, jotka eivät aina olleet helpoimmasta päästä, mutta joista selvittiin jollakin ihmeellisellä sisun ja lempeyden yhdistelmällä <3

Toivon sinulle ja Yeesille kaikkea hyvää tulevaan!