Kuvassa on kuusi naisoletettua rivissä ja taustalla näkyy virtuaalipuisto Pikselin logo. Kuva on otettu mentoritoiminnan päättäjäistapahtumasta 2022, kun mentorit ja toiminnan koordinaattorit virkistäytyivät virtuaalipuisto Pikselissä.
 

Mentoritoiminta

Mitä on Yeesin mentoritoiminta?

Yeesin ja Nyytin Jaksaa, jaksaa? -hankkeessa (19-22) kehitettiin hyvinvointiin ja opinnoissa jaksamiseen liittyvä mentoritoiminta, joka on nyt osa Yeesin perustoimintaa.

Kasvokkaisessa mentoritoiminnassa toisen asteen opiskelija saa itselleen lukuvuoden ajaksi mentorin, jolta hän saa tukea opinnoissa jaksamiseen ja omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiseen. Mentorina tapaat opiskelijaa noin kerran kuukaudessa lokakuusta huhtikuuhun. Tapaamisia varten saat 70 €:a käytettäväksi esim. kahvilakuluja varten. Mentorointitapaamisten lisäksi noin kerran kuussa järjestetään mentoreille ryhmätyönohjausta. Pääset osallistumaan myös mentorikahveille sekä kauden päätöstapahtumaan. Kasvokkainen mentoritoiminta tapahtuu pääkaupunkiseudulla.

Mobiilimentoroinnissa eli Moment-toiminnassa mentorointi tapahtuu mobiilisovelluksen kautta. Toimintaa toteutetaan yhteistyössä SOS-Lapsikylän kanssa Ylitse MentorApp -sovelluksessa. Mobiilimentorointi on anonyymi palvelu, jonka kautta opiskelija voi pohtia mentorin kanssa opinnoissa jaksamista ja hyvinvointia. Mobiilimentorina voit toimia mistä päin Suomea tahansa ja eikä toiminta ole myöskään aikasidonnaista. Yeesin mobiilimentorit löytää sovelluksessa hakusanoilla "mielenterveys", "opiskelu", "hyvinvointi" & "jaksaminen opinnoissa".

Lisätietoa Yeesin mentoritoiminnasta ammattilaisille tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).


Minustako mentori?

Mentorina toimivat ovat Nuorten mielenterveysseura -Yeesi ry:n 20-29-vuotiaita vapaaehtoisia. Mentorina toimimiseen käydään syksyisin kaksiosainen koulutus ja mentoreilla on tukenaan vertaisryhmä sekä työnohjaus. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta mentoritoiminnasta, kunhan olet innokas oppimaan aiheesta. Omana itsenäsi riität! Toivomme mentoreiksi eri taustaisia, sukupuolisia ja monenlaisissa elämäntilanteissa olevia luotettavia henkilöitä. Voit hakea mentoriksi joko kasvokkaiseen toimintaan tai mobiilimentoriksi.


Mentoreiden kokemuksia toiminnasta:

"Tutustuin uuteen ihmiseen ja opin paljon hänestä ja lukiolaisen nykyarjesta. Toisen auttaminen toi myös palkitsevuuden tunnetta."

"Opin mentorina toimimisen aikana vuorovaikutustaitoja, sekä tavallaan myös oman toiminnan suunnittelua, kun pääsin räätälöimään mentoritapaamisia omalle aktorille sopivaksi."

"Sain mentoritoiminnasta onnistumisen kokemuksia ja itsevarmuutta vuorovaikutukseen sekä käytännön kokemusta nuorten kanssa toimimisesta."


Mentorihaku kaudelle 23-24 starttaa toukokuussa!


Kysy lisää Yeesin Miralta!

mira@yeesi.fi

050 321 3667

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.
 
 
 
Oppilaitostyölle uusi asiantuntija

Blogi

Oppilaitostyölle uusi asiantuntija

Aloitin Yeesillä oppilaitosyhteistyön asiantuntijana. Työpöydältä löytyy oppilaitosvierailut ja niiden koordinointi, Yeesaamot, sekä yleisesti oppimisen ja mielenterveyden teemat.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

FacebookTwitterInstagramDiscordTikTok
x