Kuvassa on kuusi naisoletettua rivissä ja taustalla näkyy virtuaalipuisto Pikselin logo. Kuva on otettu mentoritoiminnan päättäjäistapahtumasta 2022, kun mentorit ja toiminnan koordinaattorit virkistäytyivät virtuaalipuisto Pikselissä.
 

Mentoritoiminta

Mitä on Yeesin mentoritoiminta?

Yeesin ja Nyytin Jaksaa, jaksaa? -hankkeessa (19-22) kehitettiin hyvinvointiin ja opinnoissa jaksamiseen liittyvä mentoritoiminta, joka on nyt osa Yeesin perustoimintaa. Kasvokkaisessa mentoritoiminnassa toisen asteen opiskelija saa itselleen lukuvuoden ajaksi mentorin, jolta hän saa tukea opinnoissa jaksamiseen ja omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiseen. Mentorin kanssa tavataan noin kerran kuukaudessa lokakuusta huhtikuuhun. Kasvokkainen mentoritoiminta tapahtuu pääkaupunkiseudulla.

Mobiilimentoroinnissa eli Moment-toiminnassa mentorointi tapahtuu sovelluksen kautta. Toimintaa toteutetaan yhteistyössä SOS-Lapsikylän Ylitse MentorApp:n kanssa. Mobiilimentorointi on anonyymi palvelu, jonka kautta opiskelija voi pohtia mentorin kanssa opinnoissa jaksamista ja hyvinvointia. Mobiilimentorina voit toimia mistä päin Suomea tahansa ja eikä toiminta ole myöskään aikasidonnaista.

Lisätietoa ammattilaisille tästä.


Minustako mentori?

Mentorina toimivat ovat Nuorten mielenterveysseura -Yeesi ry:n 20-29-vuotiaita vapaaehtoisia. Mentorina toimimiseen käydään syksyisin koulutus ja mentoreilla on tukenaan vertaisryhmä sekä työnohjaus. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta mentoritoiminnasta, kunhan olet innokas oppimaan aiheesta. Omana itsenäsi riität! Toivomme mentoreiksi eri taustaisia, sukupuolisia ja monenlaisissa elämäntilanteissa olevia luotettavia henkilöitä. Voit hakea mentoriksi joko kasvokkaiseen toimintaan tai mobiilimentoriksi.


HAKU NYT KÄYNNISSÄ ENSI KAUDELLE!

Hae mukaan osoitteesta: https://bit.ly/mentoriksi22


Kysy lisää Yeesin Miralta!

mira@yeesi.fi

050 321 3667

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

› Lue lisää meistä

 
 
Menovinkit
 

ANNA UUSI KEHU

Yeesin Kehugeneraattori

Kehugeneraattori auttaa sinua löytämään uusia tapoja sanoa hyviä asiota toisille. Kehut ovat peräisin yeesin vapaaehtoisilta, opiskelijoilta ja Suomen Kuvalehden artikkelista.

 
 
Jaksaa, jaksaa? -hankkeen tuotokset: Mentoritoiminta (blogisarja 1/3)

Blogi

Jaksaa, jaksaa? -hankkeen tuotokset: Mentoritoiminta (blogisarja 1/3)

Mentoritoiminta oli Jaksaa, jaksaa? -hankkeen ensimmäinen suunnittelupöydältä toteutukseen siirtynyt kehittämiskohde.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

Facebook Twitter InstagramDiscord
x