Blogi
18.12.2020
Itsemyötätuntoa ja rohkeutta työelämään - Harjoittelu Yeesillä
Erikoisin tapasi ylläpitää omaa mielenterveyttä? Ehdottomasti pää alaspäin roikkuminen! - Jos muut harkan aikana opitut opit unohtuvat ajan myötä, niin ainakin työyhteisön motivaatiota ylläpitävät keinot, kuten omien erikoisien mielenterveyskeinojen kirjaaminen taukotilan liitutaululle, ja lempeys omaa työtä kohtaan, jäävät ikuisesti mieleeni.
04.12.2020
Ylitse MentorApp tarjoaa nyt vertaistukea toisen asteen opiskelijoille opiskelu-uupumisen ehkäisemiseksi
SOS-Lapsikylän Ylitse MentorAppin tarjoama vertaistuen verkosto laajenee entisestään, kun uusimpana yhteistyökumppanina mukaan on liittynyt Jaksaa, jaksaa? -hanke tarjoamalla vertaistukea toisen asteen opiskelijoille jaksamisen tueksi.
27.11.2020
Apua kuorman purkuun sosiaalisista suhteista
Blogin on kirjoittanut Jaksaa, jaksaa -hankkeen harjoittelija Mira. Mira hyödyntää blogitekstissään ja ajattelutyylissään sosiaalipsykologianopintoja, joissa etenkin oman sosiaalisen identiteetin eli omien ryhmäjäsenyyksien vaikutus käyttäytymiseen korostuu.
05.11.2020
Mieli on väline, joka tarvitsee myös palautumista
Jaksaa, jaksaa? -hankkeen koordinaattori Oona toimii myös meditaatio- ja rentoutusohjaajana. Loputon kiinnostus ihmismieltä ja -eloa kohtaan on johdattanut Oonan meditaation ja tietoisen läsnäolon harjoittamisen äärelle. Kirjoituksessa pohditaan mielen toimintaa sekä sitä, mitä on tietoinen läsnäolo ja mielen palautuminen.
08.10.2020
Uusi kasvo toimistolla: Mira aloitti yliopistoharjoittelun
Mira aloitti harjoittelun Jaksaa, jaksaa? -hankkeessa keskiviikkona ja on mukana menossa joulukuun puoleen väliin saakka.
25.08.2020
Vieraskynä: Vähemmistöstressi vaikuttaa jaksamiseen
Kävelet poliisiauton ohi, mietit, pysäyttävätkö he ja kysyvät henkilöllisyystodistusta. Menet vessaan ja huolehdit siitä, tuleeko joku taas sanomaan, että olet varmaan väärässä vessassa. Aloitat uuden harrastuksen ja olet etukäteen selvittänyt, että sinun pitäisi päästä sisään tilaan, mutta jännität, miten muut suhtautuvat sinuun. Ennen ensimmäistä päivää murehdit, tuletko nähdyksi uudessa koulussa omana itsenäsi vai sinuun ennalta lyödyn leiman perusteella. Sydän lyö vähän nopeammin, kädet hikoavat, mieleen tulee hätäisiä ajatuksia.
27.05.2020
Vieraskynä: Koska opiskelija ehtii palautumaan?
SAKKI ry harjoittelija Ella Eronen kirjoitti Jaksaa, jaksaa? -blogiin ajankohtaisen tekstin jaksamisesta ja palautumisesta toisen asteen opinnoissa. Näin kesän korvalla lukuvuoden päättyminen ei tarkoita kaikille opiskelijoille pelkkää lomailua ja palautumista opiskelusta, vaan sen aikana osa opiskelijoista tekee töitä seuraavan lukuvuoden rahoittamiseksi tai edistää opintojaan kesäkursseilla. Siksi on tärkeää pohtia, miten opiskeluarjesta voi tehdä itselleen mieluisaa ja miten löytää keinoja palautumiselle?
28.04.2020
Koronakevään vaikutukset opiskeluun toisella asteella
Toisen asteen opiskelijajärjestöt (Suomen Lukiolaisten liitto SLL, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry ja Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU ry) toteuttivat jäsenilleen kyselyt poikkeustilan vaikutuksista opiskeluun ja opiskelijoiden arkeen. Kyselyihin vastasi yhteensä noin 3000 toisella asteella opiskelevaa.
03.04.2020
Maaliskuussa keskusteltiin opiskelu-uupumuksesta
Maaliskuu on ollut Jaksaa, jaksaa?-hankkeelle varsinainen ponnistus ja erityinen, koska tarkoituksenamme on ollut tuottaa suhteellisen suuri määrä sisältöä opiskelu-uupumuksesta keskustelutilaisuuden, podcastin ja Youtube-liven kautta. Lopulta maaliskuusta tuli täysin ennennäkemätön koko maassa, muista syistä tosin.