Fiiliskuva
 

Mistä apua?

Yeesi tähtää mielenterveyden edistämiseen, jonka tavoitteena on tukea voimavaroja, lisätä hyvinvointia ja hyvää mieltä sekä antaa välineitä oman mielenterveyden kehittämiseen ja ylläpitoon. Yeesi ei ole terveyspalveluita tuottava organisaatio, eikä sillä ole tarvittavaa lääketieteellistä osaamista ottaa kantaa erilaisiin hoitomuotoihin.

Emme tarjoa kahdenkeskistä keskusteluapua mielenterveyden ongelmien, akuuttien kriisitilanteiden tai itsetuhoisten ajatusten kanssa. Sen vuoksi ohjaamme näissä teemoissa ja tilanteissa eteenpäin. Tältä sivulta löydät erilaisia toimijoita, jotka tarjoavat apua mielenterveyden ongelmien, itsetuhoisten ajatusten ja akuuttien kriisitilanteiden kanssa selviämiseen.

Kiireellisessä hädässä soita aina hätänumeroon 112!

Mielenterveys- ja kriisipalvelut

Kuva, mielenterveys- ja kriisipalvelut

Mieli ry:n kriisipuhelin

Mieli ry:n kriisipuhelimeen voit soittaa luottamuksellisesti ja nimettömästi esimerkiksi silloin, kun elämäsi on juuri muuttunut ja sinun on paha olla, olet kokenut järkyttävän tapahtuman, koet, ettet jaksa yksin pelon, huolen tai surun kanssa, sinulla on itsetuhoisia ajatuksia tai olet huolissasi läheisestäsi. Kriisipuhelin päivystää suomeksi 24 tuntia vuorokaudessa numerossa 09 2525 011.

Kristelefon på svenska: 09 2525 0112, telefonjouren är öppen må och ons kl. 16-20 & tis, tors och fre kl. 9-13.

Sekasin-chat

Sekasin-chat on valtakunnallinen keskustelualusta 12–29-vuotiaille. Sekasin-chatissa voit keskustella mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Sekasin-chatten på svenska »

Ärligt talat -chatten

Ärligt talat -chatten är en gratis stödchatt för dig som är finlandssvensk 13-29 år. Man kan chatta anonymt med professionella handledare eller psykolog om det som man behöver prata just nu.

Rikosuhripäivystys RIKU

Rikosuhripäivystys RIKU tarjoaa rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi tai todistajaksi joutuneille chat- ja puhelinpalvelua. Puhelinpäivystys numerossa 116 006 ma-pe klo 9-20 & brottsofferjouren 116 006 betjänar på svenska mån-fre kl. 12-14.

Kaksisuuntaiset ry:n aallonmurtaja-hanke

Kaksisuuntaiset ry:n aallonmurtaja-hanke tarjoaa vertaistukiryhmiä kaksisuuntaista mielialahäiriötä ja skitsoaffektiivista häiriötä sairastaville 16-29-vuotiaille nuorille. Lisätietoja Instagramissa @kaksisuuntaisetnuoret & vertaistuellinen ja anonyymi Discord-alusta kaksisuuntaista mielialahäiriötä ja skitsoaffektiivista häiriötä sairastaville sekä heidän läheisilleen.

Päihde- ja väkivaltatyön palvelut

Päihde- ja väkivaltatyön palvelut

EHYT ry:n päihdeneuvonta

EHYT ry:n päihdeneuvonta tarjoaa tietoa ja tukea, kun oma tai läheisen päihteiden käyttö huolestuttaa. Puhelin 0800 900 45, auki 24/7 vuoden jokaisena päivä. Puhelut ovat luottamuksellisia ja halutessasi nimettömiä.

Lasinen lapsuus - nuorelle

Lasinen lapsuus - nuorelle Kun kodin aikuisten juominen mietityttää tai ahdistaa. Tietoa, ohjattuja nettiryhmiä ja chatteja 12-25-vuotiaille nuorille.

Nollalinja

Nollalinja väkivaltaa (henkistä/fyysistä/seksuaalista) tai väkivallan uhkaa läheisessä ihmissuhteessaan kokeneille. Puhelin 080 005 005 auki 24/7 vuoden jokaisena päivänä. Myös chat-palvelu osoitteessa nollalinja.fi.

Nuorten exit

Nuorten exit tarjoaa keskusteluapua ja neuvontaa nuorille, jotka ovat kokeneet seksuaalista kaltoinkohtelua tai häirintää. Voit osallistua nimettömästi chattiin ryhmässä tai kahden kesken työntekijän kanssa, lähettää kysymyksiä mieltäsi askarruttavista asioista ja tarpeen vaatiessa sopia yksilötapaamisia tai saada ohjausta muiden palveluiden pariin.

Muut palvelut

Muut palvelut

Netari

Netari on valtakunnallinen nuorisotalo netissä. Netarissa voi viettää aikaa, tavata kavereita, jutella nuorisotyöntekijöiden & muiden luotettavien aikuisten kanssa.

Nuorten turvasatama

Nuorten turvasatama tarjoaa verkkovälitteistä tukea Discordissa lastensuojelun asiakkaina olevien ja olleiden ihmisten hyvinvoinnin vahvistamiseksi.

ADHoods

ADHoods on ADHD-liiton hankkeen oma discord-serveri Suunnattu 16-29-vuotiaille ADHD-oireisille nuorille.

Sateenkaarinuorten verkkonuorisotalo Loiste

Sateenkaarinuorten verkkonuorisotalo Loiste on 13-20-vuotiaille sateenkaarinuorille suunnattu verkkonuorisotalo Discordissa. Viikoittaisia ohjattuja chatteja, teemailtoja, tapahtumia ja pienryhmiä, vertaistoimintaa sekä yksilöohjausta.

Apuu-chat

Apuu-chat on keskustelualusta 7-15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Voit keskustella mieltäsi askarruttavista kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Auki joka päivä kello 9-22.

MLL:n nuortennetti

MLL:n nuortennetti tarjoaa tietoa nuorille seksuaalisuudesta ja seurustelusta, mielenterveydestä, kiusaamisesta ja päihteistä. Maksuton lasten ja nuorten puhelin päivystää joka päivä. Sivujen kautta voi myös osallistua keskusteluun sekä chattailla kahden kesken päivystäjän kanssa.

Poikien puhelin

Poikien puhelin on auttava puhelin- ja verkkopalvelu alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille. Puhelin päivystää arkisin klo 12-18 numerossa 0800 94884. Poikien puhelimen chattiin pääsee heidän verkkosivuiltaan. Puheluihin ja chattiin vastaa aikuinen, poikien maailmaan perehtynyt, koulutettu mieshenkilö. Keskustelut ovat nimettömiä, maksuttomia ja luottamuksellisia.

LäksyApuu-chat

SOS-Lapsikylän LäksyApuu-chat tarjoaa apua kouluahdistukseen ja oppimishaasteisiin yläkouluikäisille nuorille. Mahdollisuus saada apua läksyihin, tukea kokeisiin lukemisessa tai juttuseuraa koulunkäyntiin liittyvissä asioissa.

Fressis

Fressis tarjoaa nuorille tietoa, tarinoita ja vinkkejä terveelliseen ja hyvinvoivaan arkeen - luotettavasti ja asiantuntevasti. Teemoina mieli, alkoholi, nikotiinituotteet, aurinko, rytmi, seksi, ruoka ja liike.