Fiiliskuva
 

Ajankohtaista

Hae oppilaitosvierailijaksi vetämään Yeesin työpajoja mielenterveyden edistämisestä!

Hae oppilaitosvierailijaksi vetämään Yeesin työpajoja mielenterveyden edistämisestä!

28.08.2023

Nuorten mielenterveysseura Yeesi ry hakee tuntityöntekijöitä osa-aikaiseen (0-20h/kk) työsuhteeseen alustavasti toukokuuhun 2024 asti.

Yeesi etsii tiimiinsä mukaan tuntityöntekijää toteuttamaan työpajoja mielenterveyden edistämisestä. Etsimme tuntityöntekijöitä eri puolilta Suomea, mielellään kuitenkin läheltä jotakin kasvukeskusta (Oulu, Tampere, Jyväskylä, Kuopio, Rovaniemi…).

Työpajojen teemana on mielenterveyden edistäminen, eli se miten nuoret voivat edistää omaa ja muiden mielenterveyttä yksilön, yhteisön, yhteiskunnan ja kulttuurin tasolla. Emme puhu mielenterveyden häiriöistä tai diagnooseista, vaan mielenterveydestä osana meidän jokaisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Voimavaralähtöisen mielenterveystyön periaatteiden mukaisesti puhumme mielenterveydestä positiivisesti ja stigmaa purkaen.

Työpajat toteutetaan yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa kouluaikana. Yhden työpajan kesto on 45 min. Tarjoamme valituille työntekijöille koulutuksen edistävään mielenterveystyöhön, yeesimäiseen tapaan puhua mielenterveydestä ja työpajojen vetämiseen. Koulutus järjestetään Helsingissä pe 13.10.2023.

Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä, eri sukupuolia olevia ja vammaisia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Valinnassa voidaan toteuttaa positiivista erityiskohtelua.

Tehtävä sopii hyvin esimerkiksi nuoriso-, sosiaali- tai kasvatusalan opiskelijalle. Yeesin toimisto on Helsingin Vallillassa, mutta työtä tehdään liikkuvasti omalla alueella. Työsopimus on alkuun toukokuuhun 2024 asti, sillä toimintaa pilotoidaan ja kehitetään, mutta rahoituksesta riippuen on mahdollisuus jatkoon.

Työpajat ovat osa Yeesin ja The Body Shopin yhteistyötä.

Tuntityöntekijältä toivomme: 

 • Yeesin arvoihin sitoutumista

 • Itsenäistä työotetta oppilaitoksista vastaavan työntekijän tuella

 • Esiintymisvalmiuksia ja kokemusta ryhmien ohjaamisesta

 • Kunnioittavaa ja nuorisolähtöistä työotetta

 • Intoa kehittää ja ideoida toimintaa

 • Mahdollisuutta osallistua yhteiseen koulutuspäivään pe 13.10.2023 Helsingissä

 • Mahdollisuutta käyttää omaa tietokonetta työpajoissa

Tuntitekijän tehtäviin kuuluu: 

 • Työpajojen toteuttaminen toisen asteen oppilaitoksissa ja yläkouluissa

 • Työpajojen tarjoaminen oman alueen oppilaitoksiin sekä niiden sopiminen ja aikatauluttaminen

 • Palautteen kerääminen ja raportointi

 • Toiminnan kehittämiseen osallistuminen tiimin kanssa

Palkkaus:

 • Tuntipalkka määräytyy työehtosopimuksen ja taulukkopalkan mukaan, 15,92 €/h

 • Yhdessä oppilaitoksessa suoritetun ensimmäisen työpajan toteuttamiseen on laskettu 3h työaikaa (47,76 €), joka sisältää valmistautumisen, matkustamisen sekä raportoinnin 

 • Samassa oppilaitoksessa voi pitää useamman työpajan, palkkio tulee tuntipalkan mukaisesti

 • Työpajoja voi pitää omien aikataulujen mukaisesti, mutta maksimissaan neljä työpajaa saman päivän aikana ja 20 h/kk. 

 • Kuukausiansio on siis maksimissaan noin 300 euroa riippuen siitä, kuinka paljon työpajoja ehdit ja haluat pitää

Mikä ihme on Yeesi? 

Yeesi on nuorten perustama valtakunnallinen järjestö, joka tekee edistävää mielenterveystyötä nuorilta nuorille. Yeesissä toimii yli 400 upeaa vapaaehtoista, yksitoista työntekijää ja useita yhteistyökumppaneita. Meille tärkeää on työhyvinvointi, tekemisen vapaus, mahdollisuus oppia uutta sekä vaikuttaa omaan työhön. Yeesi on kehittyvä ja joustava yhteisö.

Hakeminen

Kiinnostuitko? Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV pdf-tiedostoina osoitteeseen aino@yeesi.fi su 17.9.2023 mennessä. Merkitse viestin otsikkoon “Työhakemus oppilaitosvierailijaksi”. Haastattelut järjestetään videoyhteydellä ensisijaisesti ke  27.9. Ilmoitathan hakemuksessasi pääsetkö lähikoulutuspäivään pe 13.10. Yeesi korvaa matkakulut tarvittaessa.

Heräsikö sinulla kysymyksiä? 

Lisätietoja tehtävästä antaa Yeesin Aino sähköpostilla, aino@yeesi.fi.