Fiiliskuva
 

Ajankohtaista

Yeesi on Helsinki Priden Yhteisökumppani 2024!

Yeesi on Helsinki Priden Yhteisökumppani 2024!

27.05.2024

Kesäkuu on Pride-kuukausi, ja Yeesissä Prideä on juhlistettu jo vuosien ajan. Tänä vuonna Yeesi on virallinen Helsinki Priden yhteisökumppani. Helsinki Pride -viikkoa vietetään 24.-30.6.2024, ja lauantaina 29.6.2024 marssitaan Pride-kulkueessa yhdenvertaisuuden puolesta!

Yhdenvertaisuuden edistäminen on mielenterveyden edistämistä

Ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden toteutumisella on merkittävä yhteys mielenterveyteen. Pride edistää etenkin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisoikeuksia ja yhdenvertaisuutta. Kouluterveyskyselyt vuosina 2019-2023 (THL) osoittavat, että sateenkaarinuoret Suomessa voivat merkittävästi muita nuoria huonommin. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvilla nuorilla on esimerkiksi enemmän ahdistuneisuutta kuin muilla nuorilla. Sateenkaarinuoret kokevat muita nuoria enemmän syrjintää, kiusaamista ja häirintää, joka vaikuttaa kielteisesti hyvinvointiin ja mielenterveyteen.

Syrjinnän kitkemisellä ja yhdenvertaisuuden edistämisellä on merkittäviä mielenterveysvaikutuksia. Siksi koemme tärkeäksi, että myös me mielenterveystoimijat osallistumme Prideen. Helsinki Priden vuoden 2024 teema on Rauha ja Toivo. Toivo on myös yksi Yeesin neljästä ydinarvosta.

Yeesin tapahtumat Pride-viikolla 2024

Yeesissä on luvassa vilkas Pride-viikko, ja tarjoamme nuorille erilaisia etä- ja livetapahtumia. Tule rohkeesti mukaan! <3 

Ti 25.6. TikTok-live Loisteen kanssa: Kysy seksistä ja seksuaalisuudesta!

Tiistaina 25.6. kello 16-17 menemme liveksi TikTokissa yhdessä Sateenkaarinuorten verkkonuorisotalo Loisteen kanssa! Liveä vetävät Loisteen nuorisotyöntekijä ja seksuaaliterapeutti Eevi sekä Yeesin asiantuntija ja seksuaalikasvattaja Charlotta. 

Liven teemana on seksuaalisuus, ja voit tulla linjoille esittämään kysymyksiä seksistä ja seksuaalisuudesta. Jos haluat, voit esittää kysymyksiä myös anonyyminä etukäteen täällä.

Ke 26.6. Pride-teemis Sekasin-ryhmiksessä

Keskiviikkona 26.6.2024 klo 18-20 Sekasin-ryhmächatissä teemana on pride ja sateenkaarevuus. Mukana keskustelemassa Yeesin asiantuntija Lari, joka on myös sateenkaareva kokemusasiantuntija.

To 27.6. Loiste <3 Yeesi -miitti Helsingissä

Sateenkaarinuorten verkkonuorisotalo Loiste & Yeesi kutsuvat sateenkaarinuoret yhteiseen miittiin Helsinki Pride -viikolla torstaina 27.6.2024 kello 14-18! 

Luvassa on mm. yhteistä tekemistä pinssi- ja koruaskartelujen merkeissä, herkkuja ja höpöttelyä unohtamatta. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 16.6.2024 täällä! 

Pe 28.6. Pride-viikon leffailta Discordissa

Yeesi järjestää vapaaehtoisille Discordissa pride-teemaan sopivan leffaillan perjantaina 28.6.2024 kello 18-20. Ideana on, että osallistujat voivat katsoa leffaa omalta laitteeltaan ja kirjoitella katsomisen ohessa ajatuksia leffasta Discordissa. Vapaaehtoiset pääsevät osallistumaan myös leffan valintaan.

Jos et vielä ole Yeesin vapaaehtoinen, pääset liittymään Yeesin vapaaehtoisten Discordiin täältä.

La 29.6. Helsinki Pride -kulkue

Helsinki Pride -kulkue on iloinen, värikäs ja äänekäs mielenilmaus yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden puolesta. Kulkueessa jokaisella on oikeus olla juuri sellainen kuin on. Kulkue järjestetään lauantaina 29.6.2024.

Yeesillä on oma blokki Helsinki Pride -kulkueessa, ja kutsumme 13-29-vuotiaat nuoret marssimaan kulkueeseen yhdessä meidän kanssa! Tapaamme klo 11:10 Helsingin Yliopiston metroasemalla, R-kioskin ja K-marketin edessä (ennen alas metrolle johtavia rullaportaita). Meillä on mukana Yeesi-kyltti, josta tunnistat meidät. Kuljetaan siitä yhdessä Senaatintorille. Yeesi marssii blokissa 2. Kulkue lähtee liikkeelle klo 12 ja päättyy Kaivopuistoon (n. klo 13). Yeesi tarjoaa kulkueen jälkeen osallistujille jäätelöt, minkä jälkeen Yeesin osuus tapahtumassa päättyy.