Fiiliskuva
 

Ajankohtaista

Yeesin uusi työntekijä esittäytyy

Yeesin uusi työntekijä esittäytyy

22.05.2024

Keväällä aloittanut uusi järjestöassistentti Franseska esittäytyy ja kertoo hieman omasta työnkuvastaan.

Moikka, olen Franseska, nuorten hyvinvoinnin parantamisesta kiinnostunut Yeesin uusi järjestöassistentti. Työtehtäviini kuuluu järjestön hallinnolliset tehtävät, viestintä ja muut avustavat tehtävät. Järjestöassistenttina työnkuvani kehittyy myös Yeesin tarpeiden ja omien kiinnostuksenkohteideni mukaan. Muhun voi törmätä jatkossa monissa Yeesin tapahtumissa, jolloin saa tulla moikkaamaan ja keskustelemaan mistä vaan!

Yeesin toiminta ei ollut mulle entuudestaan tuttua, vaikka olen järjestöstä kuullut seuratessani nuorisoalan julkisia keskustelunaiheita ja vaikuttamistyötä. Järjestötyö on lähellä sydäntäni ja kiinnostuin sosiologian yliopisto-opintojeni alussa erityisesti tasa-arvotyöstä sekä nuorten osallisuuden ja yhteiskunnallisen aktiivisuuden parantamisesta. Valmistuin viime kesällä valtiotieteiden maisteriksi, ja olen vuodesta 2017 lähtien kerryttänyt monipuolista työkokemusta vapaaehtoistyön ja järjestötyön parissa. Olen Yeesillä työskentelystä innoissani ihanan työyhteisön ja yhteisten arvojen takia. Minusta Yeesin työssä erityisen tärkeää on mielenterveyden edistämistaitojen opettaminen, turvallisen ympäristön tarjoaminen kaikille nuorille ja mielenterveyteen liittyvän stigman vähentäminen. 

Edistän omaa mielenterveyttäni huolehtimalla omasta arjen tasapainostani. Koen järjestötyön merkityksellisenä työnä, johon voi helposti uppoutua, minkä vuoksi tulee myös aktiivisesti muistaa irtautua vapaa-ajalla töistä ja huolehtia riittävästä ravinnosta, levosta, harrastuksista sekä sosiaalisen akun lataamisesta. Työn vastapainona nautin muun muassa maalaamisesta, käsitöistä, teatterista, ruoanlaitosta ja erilaisista (ja joskus erityisen spontaaneista) luovista projekteista. 

Jos olisin eläin, olisin lohikäärme. Syy tälle on, että olen luonteeltani fiksu, luova ja vapaa sekä itseilmaisultani räiskyvä ja tyylikäs persoona. Lohikäärmeet osaavat myös lentää, mikä olisi kyllä supervoima, jonka valitsisin itselleni, jos se olisi mahdollista.