Fiiliskuva
 

Ajankohtaista

Lahjoita nuorten mielenterveystyöhön!

Lahjoita nuorten mielenterveystyöhön!

18.03.2024

Miksi lahjoittaa juuri nuorten mielenterveysseura Yeesille? Kokosimme neljä pointtia Yeesille lahjoittamisesta!

  1. Nuorten mielenterveys on kriisissä

Olemme kaikki varmasti lukeneet mediasta nuorten mielenterveyden kriisistä. Vuoden 2023 kouluterveyskyselyn mukaan vain joka neljäs nuori on kokenut positiivista mielenterveyttä viimeisen kahden viikon aikana. Samalla ahdistuneisuus on lisääntynyt: kohtalaista tai vaikeaa ahdistuneisuutta koki noin 20% nuorista ja sosiaalista ahdistuneisuutta noin 36%.

Mielenterveyden oireilun lisääntyessä apua ei kuitenkaan ole saatavilla riittävästi. Tämän vuoksi nuoret tarvitsevat nyt meidän kaikkien panosta.


  1. Tulevaisuuden investointi

Nuorten mielenterveystyö on mittaamattoman arvokas tulevaisuuden investointi. Sijoittamalla nuorten mielenterveyden edistämiseen meillä on tulevaisuudessakin hyvinvoivia ja sitoutuneita työntekijöitä. Tämä on tärkeämpää kuin koskaan väestön ikääntyessä ja epävakaassa talousnäkymässä.


  1. Yeesi on ainutlaatuinen toimija

Yeesi on mielenterveyskentällä ainutlaatuinen toimija. Teemme edistävää mielenterveystyötä kaikkien nuorten parissa samalla ennaltaehkäisten mielenterveysoireilua. Olemme olemassa, jotta nuoret saavat edellytyksiä, taitoja ja mahdollisuuksia vahvistaa omaa sekä toisten nuorten mielenterveyttä.


  1. Yeesi on vaikuttava ja valtakunnallinen

Yeesi toimii valtakunnallisesti nuorten mielenterveyden edistämiseksi. Toimintamme on todettu vaikuttavaksi, mutta pystymme vastaamaan vain murto-osaan kysynnästä. Joudumme päivittäin kieltäytymään nuorten kohtaamisesta resurssipulan vuoksi.

Esimerkiksi järjestämiämme työpajoja mielenterveyden edistämisestä yläasteella ja toisella asteella tehdään lahjoitusvaroin. Viime vuonna (2023) kohtasimme oppilaitoksissa 3623 nuorta, ja oppilaitoksissa kohtaamiemme nuorten määrä riippuu täysin lahjoitusvarojen suuruudesta. 

Yeesin verkkotyö tavoittaa valtakunnallisesti kymmeniä tuhansia nuoria esimerkiksi SEKASIN-ryhmächatin, yhteisöllisen vapaaehtoistoiminnan ja sosiaalisessa mediassa tehtävän työn kautta.