Fiiliskuva
 

Ajankohtaista

Oppilaitosvierailijat esittäytyvät

Oppilaitosvierailijat esittäytyvät

30.11.2023

Yeesin lukuvuoden 2023-2024 oppilaitosvierailijoina toimivat Ali, Tuuli, Selma ja Petra! Yeesin oppilaitosvierailijat toteuttavat toiminnallisia työpajoja mielenterveyden edistämisestä osana kokonaisvaltaista hyvinvointia toisella asteella ja yläkouluissa! Ali toteuttaa vierailuja pääkaupunkiseudulla, Petra Turun seudulla, Selma Tampereen seudulla ja Tuuli Joensuussa, Lappeenrannassa ja Kouvolassa. Oppilaitosvierailijat esittäytyvät ja kertovat hieman itsestään!

Miten edistät omaa mielenterveyttä? 

Petra: 
Ylläpidän mielenterveyttäni tekemällä kivoja juttuja! Vuosien päämäärätietoisen suorittamisen jälkeen olen vihdoin ruvennut tekemään asioita ihan vain siitä syystä, että nautin niistä. Tämän myötä olen esimerkiksi tämän vuoden aikana osallistunut erilaisiin tapahtumiin ja päässyt pöhisemään kivojen ihmisten kanssa. 


Selma:
Voin parhaiten, kun vietän aikaa ystävien kanssa ja teen monipuolisesti eri asioita vaihtelevissa ympäristöissä. On loogista, ettei mielenterveyteni niin sanotusti kukoistanut korona-aikana. Myös tieto siitä, että on ihmisiä, joihin tukeutua vaikeassa paikassa, turvaa ehdottomasti mielenterveyttä.


Ali:
Yritän kuunnella kokonaisvaltaisesti omia tarpeitani ja voimavarojani. Olen myös harjoitellut sanomaan “ei” kivoillekin tapahtumille ja tekemiselle sekä “kyllä” levolle ja palautumiselle.Tuuli:
Edistän omaa mielenterveyttäni näkemällä ystäviä, liikkumalla luonnossa ja käymällä ajoissa nukkumaan. Lisäksi yritän pitää viikonloput vapaana opiskelu- ja työasioista


Mikä eläin olisit?

Petra:
Jos olisin eläin, olisin ehdottomasti norsu. Koen, että norsut ovat eläiminä kunnioitettuja ja ne on tunnettu rauhaisasta ja rakastavasta luonteestaan vaikkakin tiukan paikan tullen he myös osaavat puolustautua ja näyttää voimansa. 


Selma:
Voisin olla joku sosiaalinen, pörröinen ja leikkisä eläin, ehkä koira. Toisaalta rakastan uida luonnonvesissä ja seikkailla, joten ajatus jostain voimakastahtoisesta vesilinnusta, kuten joutsenesta, resonoi myös!


Ali:
Mä olisin mustarastas. Niiden kaunis laulu tuo toivoa ja hyviä muistoja - ne juoksee myös tosi söpösti. Jos tiedät miten voi ystävystyä mustarastaan kanssa, laita viestiä ali@yeesi.fi. Kiitos! <3


Tuuli:
Olisin tunturisopuli, sillä ne viihtyvät pohjoisen luonnossa, sekä ovat äärimmäisen söpöjä. Lisäksi ne ovat pieniä ja pippurisia tarvittaessa. 


Oppilaitosvierailuja voit tiedustella omaan oppilaitokseen osoitteesta vierailut@yeesi.fi.