Fiiliskuva
 

Ajankohtaista

Hae Yeesin hallitukseen!

Hae Yeesin hallitukseen!

30.10.2023

Kiinnostaako nuorten mielenterveys? Turhauttaako, kun mielenterveyden edistämiseen ei tunnu panostettavan riittävästi? Haluaisitko olla mukana kehittämässä Yeesi ry:n toimintaa?

Jos vastasit kyllä, nyt on aika laittaa hakemusta tulemaan!

___

Nuorten mielenterveysseura - Yeesi ry:n hallitukseen haetaan täydennystä kaksivuotiskaudeksi tammikuusta 2024 joulukuuhun 2025.

Valinnat hallituksen jäsenistä tehdään jäsenistön syyskokouksessa ti 12.12.2023 klo 17-20. Voit asettua ehdolle Yeesin hallitukseen tai puheenjohtajaksi täältä (aukeaa uuteen välilehteen).
Ehdolle voi asettua myös kokouksessa, mutta hakemalla etukäteen 5.12.2023 mennessä jäsenistö pääsee tutustumaan hakemukseesi ja saat esittelyn Yeesin someen ja nettisivuille.

Yeesin hallitukseen haetaan puheenjohtajaa, 2-4 varsinaista jäsentä ja 0-6 varajäsentä. Hallituksen varsinainen- ja varajäsen tekevät käytännössä samoja asioita. 

Kokouksessa äänivaltaa käyttävät ja ehdolle voivat asettua Yeesin jäsenet. Jäseneksi liittyminen on ilmaista alle 29-vuotiaille ja sen voit tehdä täältä (aukeaa uuteen välilehteen).
Liity ennen 5.12., jotta jäsenyys ehditään hyväksyä hallituksen kokouksessa.


Mitä Yeesin hallitustoiminta on?

Yeesin hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, 4-6 varsinaista jäsentä sekä 0-6 varajäsentä. Hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa.

 • Hallitus vastaa yhdistyksen strategisesta johtamisesta ja tekee päätöksiä yhdistyksen toiminnasta jäsenistön kokousten linjausten mukaisesti. Strateginen johtaminen tarkoittaa esimerkiksi päätöksiä tulevista hankkeista ja järjestön linjauksista.

 • Hallitus valvoo jäsenistön etua ja seuraa toimintasuunnitelman sekä talousarvion toteutumista.

 • Hallitus toteuttaa osaltaan mielenterveyttä edistävää vaikuttamistoimintaa ja pääsee vaikuttamisen paikoille. 

 • Hallituksella on työnantajavastuu yhdistyksen palkatun henkilöstön osalta ja esimerkiksi tekee päätöksen työsuhteista. Yeesin toimistolla on töissä 12 kuukausipalkkaista työntekijää ja lisäksi noin 6 tuntityöntekijää. Toimiston arjen toiminnasta vastaa toiminnanjohtaja, joka vastaa toiminnastaan hallitukselle. 


Mitä saan hallitustoiminnasta?

 • Pääset vaikuttamaan nuorten mielenterveyden edistämiseen ja Yeesin kehittämiseen. Hallituslaisena pääset vaikuttamisen paikoille esimerkiksi Suomi Areenaan. Vaikuttaessa pääset myös useisiin verkostoihin ja tutustut ihmisiin, jotka vaikuttavat ja ovat kiinnostuneita hyvinvoinnista ja mielenterveydestä. 
 • Kokemusta sosiaali- ja terveysjärjestön toiminnasta ja järjestötoiminnasta yleisesti. Opit järjestössä toimiessa esimerkiksi itsensä johtamista ja vuorovaikutustaitoja, joita voit käyttää hyödyksi myös työelämässä. 
 • Pääset oppimaan uutta taloudesta, toiminnan suunnittelusta ja hallitustyöskentelystä. Näin saat myös ymmärrystä yhteiskunnallisen vaikuttamisen taustatyöstä. Yeesi on kasvanut nopeasti järjestönä, joten hallituksessa pääset osallistumaan järjestön toimintatapojen konkreettiseen kehittämiseen. 
 • Saat mahdollisuuden hyödyntää omia vahvuuksiasi ja kehittää itseäsi hallitustyöskentelyssä. Hallituksessa voit esimerkiksi tehdä viestintää, vaikuttamistoimintaa, pohtia nuorten osallisuutta ja kartuttaa johtamistaitoja. 
 • Yeesissä arvostetaan jaksamista ja sen tukemista. Hallitustyössä pääset ideoimaan ja kehittämään jaksamista tukevia toimintatapoja. Hallitustyöskentelyyn voi osallistua omien voimavarojen mukaan.
 • Ja mikä tärkeintä, pääset osaksi Yeesin lempeää yhteisöä ja saat uusia ystäviä. Pääset osallistumaan Yeesin tapahtumiin ja tapaamaan upean joukon vapaaehtoisia! <3


Paljonko hallitustyöskentely vie aikaa?

 • Hallituksessa toimiminen vie aikaa noin 40-60 tuntia vuodessa, eli keskimäärin 5 tuntia kuukaudessa. Hallitustyöskentelyyn voi osallistua omien kiinnostuksen kohteiden ja voimavarojen puitteissa kokousten ohella, esimerkiksi osallistumalla tapahtumiin tai tekemällä viestintää. 
 • Vuodessa on noin 10 hallituksen kokousta, sekä sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset. Lisäksi hallituksella on muutaman kerran vuodessa yhteisiä kehityspäiviä, keskusteluiltoja ja virkistäytymisiä. 
 • Hallituksen jäsenyys on kaksivuotinen tehtävä, joka sijoittuu aikavälille tammikuusta 2024 joulukuuhun 2025. 


Mitä hallituslaiselta odotetaan?

 • Hallitustoiminta vaatii motivaatiota keskisuuren järjestön kehittämiseen, sekä mielenterveysvaikuttamiseen ja siitä oppimiseen.

 • Valmiutta osallistua hallitustyöskentelyyn kahden vuoden ajan, sekä sitoutumista Yeesin arvoihin.

 • Yeesin jäsenyyttä. Voit liittyä jäseneksi täällä 5.12. mennessä.

 • Yeesin hallituksen puheenjohtajan tulee olla yhdistyslain takia täysi-ikäinen, mutta hallitukseen voi hakea 15-vuotiaasta eteenpäin.

 • Kaikkea ei tarvitse osata - kunhan on motivaatiota oppia uutta ja pystyt sitoutumaan toimintaan! Hallituksesta saat uusia ystäviä ja paljon kokemusta, jota arvostetaan työelämässä. Hallitustoiminnan ei tarvitse olla pelkästää tylsää kokoustamista, vaan se on kivaa yhdessä tekemistä, jonka keskiössä on hyvinvointi!


Syyskokous järjestetään hybridinä Yeesin toimiston kokoustiloissa sekä Google meet alustalla. Yeesin toimisto sijaitsee osoitteessa Elimäenkatu 26, 00520 Helsinki. Saapumisohjeet ja tietoa esteettömyydestä löydät täältä (aukeaa uuteen välilehteen).  Syyskokoukseen ilmoittautuneille lähetämme kokouslinkin etäosallistumista varten kokousta edeltävällä viikolla. 

Virallisen kokouksen jälkeen tarjoamme kokousväelle pientä vegaanista purtavaa. Pääset tutustumaan Yeesin yhteisöön ja vaihtamaan ajatuksia mielenterveydestä!

Jos saavut syyskokoukseen pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, Yeesi kustantaa jäsenistölle matkat julkisilla kulkuneuvoilla ja mahdollisesti majoituksen. Jos tarvitset matkalippuja tai majoituksen, ota yhteyttä Yeesin Harriin (harri@yeesi.fi) 5.12. mennessä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan! Voit asettua itse ehdolle hallitukseen tai saapua paikalle kannustamaan ja äänestämään. Yhdistyksen kokouksessa äänioikeutettuja ovat ainoastaan yhdistyksen jäsenet. Toivottavasti näemme kokouksessa! <3

Hae Yeesin hallitukseen tästä!