Yeesin vapaaehtoistoiminta

 

Yeesiläisen pikaopas

Mitä voit tehdä yeesiläisenä?

Yeesi on nuorten oma mielenterveysseura, joten yeesiläiseksi voi liittyä 13-29 -vuotiaat nuoret. Vapaaehtoisena voit olla mukana Yeesin toiminnassa monella eri tapaa, omien kiinnostuksen kohteidesi mukaan ja silloin kun sinulle sopii. Kaikkeen toimintaan saat ohjausta ja tukea ja pääset itse vaikuttamaan tapaan tehdä. Yeesiläisenä voit kokeilla esimerkiksi näitä vapaaehtoistoiminnan muotoja:

Yeesiläisenä yhteisössä

Tule mukaan Yeesiin yhteisöön tapaamaan muita yeesiläisiä. Järjestämme erilaisia tapahtumia, joissa levitetään positiivisen mielenterveyden sanomaa! Mukaan pääsee tapahtumien ideointiin, ohjelman suunnitteluun ja toteutukseen. Tuo meille tapahtumaideasi, niin tehdään se yhdessä! Tapahtumia on  mm. kuukausittainen Yeesi Café, retket, kulttuurivierailut, liikuntapäivät sekä muut harrastuskokeilut ja vaikka mitä muuta. Tällä hetkellä tapahtumat ovat kaikki etänä ja toiminta tapahtuu Yeesin Discordissa. Liity vapaaehtoiseksi niin saat oikeudet suljetuille kanaville!

Yeesiläisenä yhteisössä

Vaikuta

Instagram– Onko sosiaalinen media hallussa? Yeesiläisenä pääset ottamaan viikoksi haltuun meidän Instagram-tilin @yeesaamaan stoorit ja jakamaan mielenterveyteen, positiivisuuteen, omaan arkeen ja voimavaroihin liittyviä ajatuksia.

Bloggari –Onko kirjoittaminen sun juttu? Yeesin ajankohtaista/blogissa nuoret vapaaehtoiset voivat tuoda esille erilaisia näkökulmia liittyen nuorten elämään, mielenterveyteen ja Yeesiin. Blogissa voi kirjoittaa myös erilaisia artikkeleita, mielipidekirjoituksia tai kannanottoja.

Vaikuttamisen vapaaehtoisentehtäviin kuuluu myös kehittämistyöpajat, erilaiset kampanjat sekä hallitustoiminta. Hallitus vastaa yhdistyksen strategisesta johtamisesta sekä toimii työnantajana Yeesin työntekijöille. Uusia jäseniä valitaan keväisin vuosikokouksessa. Jos hallituspaikka kiinnostaa, pysy kuulolla tai laita jo etukäteen viestiä Kallelle (kalle@yeesi.fi)

Vaikuta

Ole tukena!

Päivystäjä Sekasin-olkkarissa - Jos nuorten tukeminen verkossa kiinnostaa, Sekasin-olkkari tarjoaa sille alustan. Sekasin-olkkari on ryhmächat, jossa nuoret voivat chattailla toisten nuorten, ammattilaisten ja vapaaehtoisten päivystäjien kanssa samalla, kun odottavat vuoroaan Sekasin-yksilöchattiin. Tehtävään saa perehdytyksen ja vaatimuksena on, että pääset tulemaan Yeesin toimistolle päivystämään. 

Mentorina toimiminen opiskelijalle - Mentorina olet tukena toisen asteen opiskelijalle. Pohdit opiskelijan kanssa keinoja, joilla pitää huolta omasta hyvinvoinnista ja kannustat opiskeluun tai arkeen liittyvissä haasteissa. Voit toimia mentorina joko kasvokkaisessa mentoritoiminnassa pääkaupunkiseudulla tai mentorina mobiilisovelluksen kautta mistä päin tahansa. Kasvokkaisessa mentoritoiminnassa tapaat opiskelijan kanssa kerran kuussa lukuvuoden ajan. Mobiilimentorointia voit tehdä kertaluontoisesti silloin kun sinulle sopii.

Mentorina toimimiseen käydään koulutus. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta mentoritoiminnasta, kunhan olet innokas oppimaan aiheesta. Omana itsenäsi riität!

Mentoritoiminta on kehitetty osana Yeesin ja Nyytin Jaksaa, jaksaa? - hanketta, jossa pyrittiin vähentämään toisen asteen opiskelijoiden uupumusta ja lisäämään opiskeluintoa. Hankkeen jälkeen mentorointi on osana Yeesin vapaaehtoistoimintaa. Mentoritoiminnasta vastaa Yeesin Mira (mira@yeesi.fi).

HAKU MENTORIKSI KAUDELLE 2022-2023 ON KÄYNNISSÄ! Ilmoittaudu mukaan linkistä: https://bit.ly/mentoriksi22

Ole tukena!

Vieraile!

Yeesi-promo – Voit kouluttautua pitämään Yeesi-promoja, joissa kerrot omin sanoin Yeesistä, vapaaehtoisuudestasi ja positiivisesta mielenterveydestä. Promon tavoitteena on lisätä nuorten osaamista ja tietoa mielenterveyden vahvistamisesta. Yeesi-promon avulla mielenterveystaitoja viedään nuorille toisten nuorten kertomana. Promoja pidetään esimerkiksi oppilaitoksissa sekä järjestöjen ryhmätoiminnoissa. Voit järjestää promon myös omassa oppilaitoksessasi tai työpaikallasi.

Vapaaehtoisen voit myös olla mukana pitämässä Yeesi-pisteitä erilaisissa tapahtumissa sekä toimia oman oppilaitoksesi Yeesaamossa.  

Vieraile

Opi uutta!

Yeesi järjestää vapaaehtoisille koulutuksia, joissa pääsee vahvistamaan omaa osaamistaan mielenterveyden edistämiseen liittyvissä teemoissa. Koulutamme myös osaan meidän vapaaehtoistehtävistä sekä järjestämme työpajoja ja keskustelu-iltoja erilaisilla teemoilla. 

Opi uutta!

Ideoi!

Mitä sinä haluaisit toteuttaa nuorten mielenterveyden edistämiseksi? Ehdota meille! 

Ideoi!

Missä?

Voit olla mukana vapaaehtoistoiminnassa konkreettisesti paikan päällä esimerkiksi tapahtumissa tai vierailuilla, jotka sijoittuvat yleensä pääkaupunkiseudulle. Verkon välityksellä vapaaehtoistoiminnassa voi olla mukana mistä päin Suomea tahansa. Mikäli haluat järjestää Yeesi-toimintaa omalla paikkakunnallasi, ota rohkeasti yhteyttä ja tuemme ideasi toteuttamisessa!

Milloin?

Koska tahansa! Yeesissä voit olla mukana vapaaehtoistoiminnassa silloin kun sulle parhaiten sopii. Osallistua voit vaikka joka viikko tai kerran vuodessa. Velvoitteita ei ole, mutta aina saa auttaa. Kaikki vapaaehtoisteot ovat yhtä arvokkaita.

Miten mukaan?

Täytä Ilmoittaudu yeesiläiseksi -lomake tai ota suoraan yhteyttä Coordinator of Positive Action, Noora, FB: Yeesin Noora,  noora(a)yeesi.fi tai soittamalla/tekstarilla/whatsappilla numeroon 050 576 8474.

Ilmoittautumislomake


 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.
 
 
 
Vieraskynäkirjoitus: Balihan Ermutlu

Blogi

Vieraskynäkirjoitus: Balihan Ermutlu

Balihan Ermutlu, joka tunnetaan nimellä Bali, on etninen turkkilainen, syntyperäinen suomalainen, kulttuurien välinen matkalainen, taiteellinen ja musikaalinen, terveydenhuollon ammattilainen, elämän ja ihmisyyden tutkija. Teatteri Ziriklin Elämä Kädessä näytelmässä hän toimii näyttelijänä, muusikkona ja säveltäjänä.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

FacebookTwitterInstagramDiscordTikTok
x