Mitä voit tehdä yeesiläisenä?

Yeesi on nuorten oma mielenterveysseura, joten yeesiläiseksi voi liittyä 13-29 -vuotiaat nuoret. Vapaaehtoisena voit olla mukana Yeesin toiminnassa monella eri tapaa, omien kiinnostuksen kohteidesi mukaan ja silloin kun sinulle sopii. Kaikkeen toimintaan saat ohjausta ja tukea ja pääset itse vaikuttamaan tapaan tehdä. Yeesiläisenä voit kokeilla esimerkiksi näitä vapaaehtoistoiminnan muotoja:

Bloggari – Onko kirjoittaminen sun juttu? Yeesin blogissa nuoret vapaaehtoiset voivat tuoda esille erilaisia näkökulmia liittyen nuorten elämään, mielenterveyteen ja Yeesiin. Blogin lisäksi vapaaehtoiset voivat kirjoittaa erilaisia artikkeleita, mielipidekirjoituksia tai kannanottoja.

Somettaja – Onko sosiaalinen media hallussa? Yeesiläisenä pääset ottamaan viikoksi haltuun esimerkiksi meidän Instagramtilin @yeesaamaan ja jakamaan mielenterveyteen, positiivisuuteen ja omaan arkeen liittyviä ajatuksia.

Yeesiläisenä tapahtumissa – Tuu mukaan erilaisiin tapahtumiin levittämään positiivisen mielenterveyden sanomaa! Yeesi on vuosittain mukana monissa eri tapahtumissa ympäri Suomen. Mukaan pääsee tapahtumien ideointiin, ohjelman suunnitteluun ja toteutukseen. Tuo meille tapahtumaideasi, niin tehdään se yhdessä! Tapahtumia on ollut mm. tuparit, kahvila, metsärentoutuminen, liikuntapäivä ja vaikka mitä muuta.

Yeesi-promo – Kun toiminta on vakuuttanut sut, voit pitää Yeesi-promoja, joissa kerrot omin sanoin Yeesistä, vapaaehtoisuudestasi ja positiivisesta mielenterveydestä. Promon tavoitteena on lisätä nuorten osaamista ja tietoa mielenterveyden vahvistamisesta. Yeesi-promon avulla mielenterveystaitoja viedään nuorille toisten nuorten kertomana. Promoja pidetään esimerkiksi oppilaitoksissa sekä järjestöjen ryhmätoiminnoissa. Voit järjestää promon myös omassa oppilaitoksessasi tai työpaikallasi.

Päivystäjä Sekasin-olkkarissa - Jos nuorten tukeminen verkkoryhmässä kiinnostaa, Sekasin-olkkari tarjoaa sille alustan. Sekasin-olkkari on ryhmächat, jossa nuoret voivat chattailla toisten nuorten, ammattilaisten ja vapaaehtoisten päivystäjien kanssa samalla, kun odottavat vuoroaan Sekasin-yksilöchattiin. Tehtävään saa perehdytyksen ja vaatimuksena on, että pääset tulemaan Yeesin toimistolle päivystämään.

Hallitusaktiivi - Vapaita hallituspaikkoja on jaossa vuosittain. Meillä edistetään nuorten mielenterveysasioita rennossa mutta sitoutuneessa ilmapiirissä parin kuukauden välein. Hallitus vastaa yhdistyksen strategisesta johtamisesta sekä toimii työnantajana 4-5 työntekijälle. Uusia jäseniä valitaan keväisin vuosikokouksessa. Jos hallituspaikka kiinnostaa, pysy kuulolla tai laita jo etukäteen viestiä Sonjalle (sonja@yeesi.fi)

Mentorina toimiminen opiskelijalle -

Mentorina olet tukena toisen asteen opiskelijalle. Pohdit opiskelijan kanssa keinoja joilla pitää huolta omasta hyvinvoinnista ja kannustat opiskeluun tai arkeen liittyvissä haasteissa. Mentorina toimimiseen käydään päivän kestoinen koulutus marraskuussa 2019. Opiskelijan kanssa tapaat noin kerran kuukaudessa kevätlukukauden 2020 ajan. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta mentoritoiminnasta, kunhan olet innokas oppimaan aiheesta. Omana itsenäsi riität!

Mentoritoiminta on on osa Yeesin ja Nyytin Jaksaa, jaksaa? - hanketta, jossa vähennetään toisen asteen opiskelijoiden uupumusta ja lisätään opiskeluintoa.

Missä?

Voit olla mukana vapaaehtoistoiminnassa konkreettisesti paikan päällä esimerkiksi tapahtumissa tai Yeesi-pisteillä, jotka sijoittuvat yleensä pääkaupunkiseudulle. Verkon välityksellä vapaaehtoistoiminnassa voi olla mukana mistä päin Suomea tahansa. Mikäli haluat järjestää Yeesi-toimintaa omalla paikkakunnallasi, ota rohkeasti yhteyttä ja tuemme ideasi toteuttamisessa!

Milloin?

Koska tahansa! Yeesissä voit olla mukana vapaaehtoistoiminnassa silloin kun sulle parhaiten sopii. Osallistua voit vaikka joka viikko tai kerran vuodessa. Velvoitteita ei ole, mutta aina saa auttaa. Kaikki vapaaehtoisteot ovat yhtä arvokkaita.

Miten mukaan?

Täytä Ilmoittaudu yeesiläiseksi -lomake tai ota suoraan yhteyttä Coordinator of Positive Action, Noora, FB: Yeesin Noora, noora(a)yeesi.fi tai soittamalla/tekstarilla/whatsappilla numeroon 050 576 8474.

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

› Lue lisää meistä

 
 
Tilaa Yeesi-postia
 

Uutiskirje

Tilaa Yeesi-postia!

Yeesi-posti on uutiskirje, jolla tiedotamme ajankohtaisista asioista, saavutuksista ja hauskoista tempauksista. Tilaa kirje ja pysyt kärryillä siitä, mitä Yeesissä tapahtuu.

 
Menovinkit
 

ANNA UUSI KEHU

Yeesin Kehugeneraattori

Kehugeneraattori auttaa sinua löytämään uusia tapoja sanoa hyviä asiota toisille. Kehut ovat peräisin yeesin vapaaehtoisilta, opiskelijoilta ja Suomen Kuvalehden artikkelista.

 
 
Kansainvälisenä homo-, bi- ja transfobian vastaisena päivänä

Blogi

Kansainvälisenä homo-, bi- ja transfobian vastaisena päivänä

Vähemmistöstressi johtuu jatkuvasta muistutuksesta siitä, että minä en kuulu, minä olen erilainen. Vähemmistöstressi saa meidät pienentämään itseämme, välttelemään, piilottamaan osan identiteetistä ja pysymään hiljaa.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

Facebook Twitter Instagram
x