Yeesaamo

Opiskelijoiden perustama hyvinvointialue

Oletteko pohtineet oppilaitoksessanne keinoja viihtyvyyden, yhteisöllisyyden sekä opiskelijalähtöisen toiminnan lisäämiseen? Kaipaavatko opiskelijat paikkaa, jossa hengailla ja hengähtää?

Yeesaamo on yhteisöllinen hyvinvointipiste ja nuorten olohuone paikassa, jossa nuoret jo valmiiksi viettävät aikaa. Nuorten kiinnostuksen mukaan Yeesaamossa toteutetaan mielenterveystaitoja vahvistavaa toiminnallista ohjelmaa: tapahtumia, harjoitteita tai keskusteluja. Opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat Yeesaamon toiminnan omista mielenkiinnon kohteistaan käsin. Nuoret ovat pääroolissa Yeesaamon suunnittelussa ja toteutuksessa, Yeesaamo on näin nuorten itsensä näköinen.

Yeesaamon perustamista varten tarvitaan innostunut opiskelijaporukka sekä henkilökunnan jäsen tukemaan nuoria Yeesaamon suunnittelussa ja toteutuksessa. Yeesaamoon voidaan lisäksi pyytää oppilaitoksen ulkopuolisia toimijoita tuottamaan kiinnostavaa ohjelmaa.

Opiskelijoille Yeesaamo -projektissa kertynyttä osaamista voidaan oppilaitoksen näin halutessa tunnistaa opiskelijoille vapaavalintaisen Yeesi-opintojakson avulla. Opintojaksolla opiskelijat reflektoivat oppimistaan Yeesaamo-projektissa oppimispäiväkirjan avulla. Yeesi tarjoaa oppilaitoksille materiaalia opintojakson toteuttamiseen.

Oppilaitoksen ja Yeesin työnjako 

Yeesi:

  • Tarjoaa materiaalia ja tukea Yeesaamon sekä Yeesi-opintojakson toteuttamiseen oppilaitoksessa.
  • Innostaa oppilaitoksen opiskelijoita ja opettajia mielenterveyden edistämiseen oppilaitoksessa
  • Tarjoaa välineitä toiminnan juurruttamiseen oppilaitoksessa.

Oppilaitos:

  • Rekrytoi opiskelijoita sekä vastuutyöntekijät toiminnan suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin.
  • Sitoutuu toimintaan yhdeksi lukuvuodeksi.
  • Raportoi toiminnasta Yeesille.

"Mun mielestä Yeesaamo on piristäny koulumeininkä. On iloisempi ja kotoisampi tunnelma. Opiskelijat ovat enemmän yhtä."

- Yeesaamo -työryhmän opiskelija

Lue myös artikkeli Yeesaamosta Suomen Mielenterveysseuran nettisivuilta täältä. 

Yeesi hakee vuosittain toisen asteen oppilaitoksia yhteistyöhön perustamaan kanssaan Yeesaamoja. Lisätietoja Yeesaamon perustamisesta saat Yeesin oppilaitos- ja järjestöyhteistyön koordinaattorilta: 0505605227.

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

› Lue lisää meistä

 
 
Tilaa Yeesi-postia
 

Uutiskirje

Tilaa Yeesi-postia!

Yeesi-posti on uutiskirje, jolla tiedotamme ajankohtaisista asioista, saavutuksista ja hauskoista tempauksista. Tilaa kirje ja pysyt kärryillä siitä, mitä Yeesissä tapahtuu.

 
Menovinkit
 

ANNA UUSI KEHU

Yeesin Kehugeneraattori

Kehugeneraattori auttaa sinua löytämään uusia tapoja sanoa hyviä asiota toisille. Kehut ovat peräisin yeesin vapaaehtoisilta, opiskelijoilta ja Suomen Kuvalehden artikkelista.

 
 
Yeesin Oona jatkaa uusiin seikkailuihin

Blogi

Yeesin Oona jatkaa uusiin seikkailuihin

Olen ollut mukana Yeesissä kauan ja tämä yhteisö on antanut minulle niin paljon. Nyt on kuitenkin minun aikani jatkaa uusiin seikkailuihin ja kiittää kaikesta, mitä näihin vuosiin Yeesissä on mahtunut.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

Facebook Twitter InstagramDiscord
x