Mentoritoiminta

Mentoriksi haku lukuvuodelle 2021-22 aukeaa tällä sivulla tiistaina 3.8.2021.

Mitä on Jaksaa, jaksaa? -mentoritoiminta?

Mentoritoiminta on yksi hankkeessa kehitettävistä toimintamuodoista. Mentoritoiminnassa toisen asteen opiskelija saa itselleen mentorin, jolta saada tukea opinnoissa jaksamiseen ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. Mentorin kanssa voi pohtia myös omia tulevaisuudensuunnitelmia sekä muita arjessa ja elämässä mietityttäviä asioita.

Keitä mentorit ovat?

Mentorit ovat Nuorten mielenterveysseura – Yeesi ry:n 20-29 -vuotiaita vapaaehtoisia. Mentorina toimimiseen käydään koulutus ja mentoreilla on tukenaan vertaisryhmä sekä työnohjaus. Toivomme mentoreiksi eri taustaisia, sukupuolisia ja monenlaisissa elämäntilanteissa olevia luotettavia tyyppejä.

Miten & missä?

Mentoritoimintaa pilotoidaan yhdessä hankkeen kahden yhteistyöoppilaitoksen kanssa. Vantaan ammattioppilaitos Varian sosiaali- ja terveysalan opiskelijat sekä Kulosaaren yhteiskoulun lukion opiskelijat voivat osallistua mentoritoimintaan osana vapaavalintaisia opintojaan. Opiskelijat tapaavat mentorinsa kanssa vähintään kerran kuukaudessa.

Tällä hetkellä ainoastaan yhteistyöoppilaitosten opiskelijat voivat saada itselleen mentorin, mutta tulevaisuudessa tämä mahdollisuus on tarkoitus tarjota laajemmin toisen asteen opiskelijoille. Tulevina vuosina toimintaa kehitetään ja levitetään valtakunnallisesti.

Mentoritoiminnasta vastaa asiantuntija Oona Hänninen.

oona(a)yeesi.fi

050 475 8323

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

› Lue lisää meistä

 
 
Tilaa Yeesi-postia
 

Uutiskirje

Tilaa Yeesi-postia!

Yeesi-posti on uutiskirje, jolla tiedotamme ajankohtaisista asioista, saavutuksista ja hauskoista tempauksista. Tilaa kirje ja pysyt kärryillä siitä, mitä Yeesissä tapahtuu.

 
Menovinkit
 

ANNA UUSI KEHU

Yeesin Kehugeneraattori

Kehugeneraattori auttaa sinua löytämään uusia tapoja sanoa hyviä asiota toisille. Kehut ovat peräisin yeesin vapaaehtoisilta, opiskelijoilta ja Suomen Kuvalehden artikkelista.

 
 
Mitä Yeesi antoi minulle ja mitä minä annoin Yeesille

Blogi

Mitä Yeesi antoi minulle ja mitä minä annoin Yeesille

Täällä Yeesin Iida haikeissa mutta kiitollisissa fiiliksissä, sillä mun yliopistoharjoittelu päättyy perjantaina. Nöyrä kiitos jokaiselle Yeesin työntekijälle, vapaaehtoiselle ja muille keiden kanssa olen saanut tutustua ja tehdä töitä tänä keväänä. Ihan erityinen kiitos ohjaajalleni Nooralle, joka jaksoit viikosta toiseen kehua ja tsempata, jonka oikeudentajusta jokainen voisi ottaa oppia, ja joka luot ympärillesi hyvää mieltä.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

Facebook Twitter InstagramDiscord
x