MUUDI

Mikä?

MUUDI-hanke aloitti toimintansa keväällä 2022. Hankkeen on rahoittanut STEA ja sen tavoitteena on edistää rasismia kokevien POC-nuorten mielenterveyttä. 

Hanke toteutetaan meiltä meille -periaatteella, eli POC-nuorilta POC-nuorille. Lyhenne POC tulee termistä People of Color ja sillä viitataan tässä yhteydessä afrosuomalaisiin ja ruskeisiin ihmisiin. MUUDI-hankkeen kohderyhmänä ovat 13-29-vuotiaat nuoret, jotka ovat kiinnostuneita tietämään lisää rasismin mielenterveysvaikutuksista ja toivovat saavansa vertaistukea muilta nuorilta rasismikokemusten käsittelemisessä. 

Miksi?

Rasismikokemuksilla voi olla mittavia vaikutuksia mielenterveyteen. Vuosien varrella kasautuneet traumaattiset kokemukset voivat vaikuttaa merkittävästi psyykkiseen terveyteen ja jaksamiseen. Rasismin tiedetään aiheuttavan esimerkiksi masennusta ja ahdistuneisuutta, jopa ylisukupolvisesti. Rasismikokemusten aiheuttamia traumoja ja käytösmalleja voi olla hankala tunnistaa jopa itsessään, koska käyttäytyminen voi olla jo lapsena opittua. Kokemusten käsittely vertaistuen keinoin on yksi keino päästä purkamaan ahdistusta.  

Miten?

Kolmivuotisen ja valtakunnallisen MUUDI-hankkeen aikana järjestetään POC-nuorten mielenterveyttä edistävää vertaistoimintaa, kasvotusten ja verkossa. Lisäksi hankkeen aikana järjestetään rasismin mielenterveysvaikutuksiin liittyviä koulutuksia, työpajoja ja oppilaitosvierailuja yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. MUUDI-hankkeen toimintamalleista kehitetään materiaalia oppilaitosten ja nuorten kanssa toimivien tahojen käyttöön. Hankkeen toiminta tulee näkyväksi sosiaalisen median kanavissa, joissa jaetaan aktiivisesti tietoa rasismin mielenterveysvaikutuksista, tarjotaan matalan kynnyksen keinoja mielenterveyden edistämiseksi ja julkaistaan blogikirjoituksia nuorilta ja ammattilaisilta. 

Nuoret toimivat aktiivisesti mukana hankkeen kehittämisessä koko sen toiminnan aikana.

MUUDI-hankkeen Kick off -tapahtuma järjestetään 1.6.2022 Helsingissä, Kulttuurikeskus Caisassa. Lämpimästi tervetuloa nuorille ja ammattilaisille! 


Yhteystiedot

Vanessa Grant
Asiantuntija, MUUDI-hanke
vanessa(a)yeesi.fi / 050 475 8323

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

› Lue lisää meistä

 
 
Tilaa Yeesi-postia
 

Uutiskirje

Tilaa Yeesi-postia!

Yeesi-posti on uutiskirje, jolla tiedotamme ajankohtaisista asioista, saavutuksista ja hauskoista tempauksista. Tilaa kirje ja pysyt kärryillä siitä, mitä Yeesissä tapahtuu.

 
Menovinkit
 

ANNA UUSI KEHU

Yeesin Kehugeneraattori

Kehugeneraattori auttaa sinua löytämään uusia tapoja sanoa hyviä asiota toisille. Kehut ovat peräisin yeesin vapaaehtoisilta, opiskelijoilta ja Suomen Kuvalehden artikkelista.

 
 
Uusi kasvo toimistolla: tässä on Yeesin Charlotta!

Blogi

Uusi kasvo toimistolla: tässä on Yeesin Charlotta!

Yeesissä aloitti viime viikolla uusi työntekijä Charlotta. Pyysimme häntä kertomaan hieman itsestään ja työnkuvastaan, sekä miten hän edistää omaa mielenterveyttään ja mikä eläin hän olisi, jos saisi valita!

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

Facebook Twitter InstagramDiscord
x