Kuvassa lukee Sinun jaksamisellasi on väliä ja aihetunniste toisenasteenuupumus
 

Sinun jaksamisellasi on väliä -kampanja

Sinun jaksamisellasi on väliä -kampanjassa jaettiin kokemuksia ja tietoa opiskelu-uupumuksesta sekä jaksamisen tukemisesta. Kampanja toteutettiin sosiaalisessa mediassa 1.-12.3.2021. Kampanjan löydät Instagramista @toisenasteenuupumus ja tunnisteella #toisenasteenuupumus. 

Viime vuosina opiskelu-uupumus on lisääntynyt etenkin toisen asteen opiskelijoilla eli lukioissa ja ammattioppilaitoksissaOpiskelu-uupumus on opiskeluun liittyvä stressioireyhtymä, johon liittyy uupumusasteinen väsymys, kyynistä suhtautumista opiskeluun ja riittämättömyyden tunnetta opiskelijana. 

Kuka tahansa voi uupua, jos kuormitus on liiallista ja pitkäaikaista. Voimme kestää hetkellistä suurta stressiä ja kuormitusta, kunhan siitä on myös mahdollista palautua. Palautumaan auttavat tutut hyvinvoinnin perustekijät, kuten lepo, mielekäs liikkuminen, hyvä uni ja ravinto. Näiden lisäksi on tärkeää panostaan henkilökohtaisiin voimavaroihin, kuten läheisiin ihmissuhteisiin ja omiin mielenkiinnon kohteisiin.  

Omasta jaksamisesta huolehtiminen on tasapainoilua kuormituksen ja palautumisen välillä. Sopivassa suhteessa siis tekemistä ja itsensä haastamista ja toisaalta taas palauttavia asioita ja lepoa. Meillä on vain yksi jaksaminen kaikkia elämämme osa-alueita varten. Muista siis huolehtia itsestäsi. Sinun jaksamisellasi on väliä. 

Kampanjassa mukana Suomen Lukiolaisten Liitto, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto - SAKKI ry ja Suomen Opiskelija-Allianssi - OSKU ry.

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

› Lue lisää meistä

 
 
Tilaa Yeesi-postia
 

Uutiskirje

Tilaa Yeesi-postia!

Yeesi-posti on uutiskirje, jolla tiedotamme ajankohtaisista asioista, saavutuksista ja hauskoista tempauksista. Tilaa kirje ja pysyt kärryillä siitä, mitä Yeesissä tapahtuu.

 
Menovinkit
 

ANNA UUSI KEHU

Yeesin Kehugeneraattori

Kehugeneraattori auttaa sinua löytämään uusia tapoja sanoa hyviä asiota toisille. Kehut ovat peräisin yeesin vapaaehtoisilta, opiskelijoilta ja Suomen Kuvalehden artikkelista.

 
 
Uusi kasvo toimistolla: tässä on Yeesin Charlotta!

Blogi

Uusi kasvo toimistolla: tässä on Yeesin Charlotta!

Yeesissä aloitti viime viikolla uusi työntekijä Charlotta. Pyysimme häntä kertomaan hieman itsestään ja työnkuvastaan, sekä miten hän edistää omaa mielenterveyttään ja mikä eläin hän olisi, jos saisi valita!

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

Facebook Twitter InstagramDiscord
x