Mentoritoiminta

Mitä on Jaksaa, jaksaa? -mentoritoiminta?

Mentoritoiminta on yksi hankkeessa kehitetyistä toimintamuodoista. Mentoritoiminnassa toisen asteen opiskelija saa itselleen mentorin, jolta hän saa tukea opinnoissa jaksamiseen ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. Mentorin kanssa voi pohtia myös omia tulevaisuudensuunnitelmia sekä muita arjessa ja elämässä mietityttäviä asioita.

Keitä mentorit ovat?

Mentorit ovat Nuorten mielenterveysseura – Yeesi ry:n 20-29 -vuotiaita vapaaehtoisia. Mentorina toimimiseen käydään koulutus ja mentoreilla on tukenaan vertaisryhmä sekä työnohjaus. Toivomme mentoreiksi eri taustaisia, sukupuolisia ja monenlaisissa elämäntilanteissa olevia luotettavia tyyppejä.

HAKU MENTORIKSI KAUDELLE 2022-2023 ON NYT AUKI! Hae mukaan: https://bit.ly/mentoriksi22

Miten & missä?

Mentoritoimintaa toteutetaan Yeesin yhteistyöoppilaitosten kanssa. Tällä hetkellä mentoritoiminnassa ovat mukana Vantaan ammattioppilaitos Varian sosiaali- ja terveysalan linja, Kulosaaren yhteiskoulun lukio sekä Helsingin luonnontiedelukio. Näiden oppilaitosten opiskelijat voivat osallistua mentoritoimintaan osana vapaavalintaisia opintojaan. Opiskelijat tapaavat mentorinsa kanssa vähintään kerran kuukaudessa lukuvuoden ajan.

Tällä hetkellä ainoastaan yhteistyöoppilaitosten opiskelijat voivat saada itselleen mentorin, mutta tulevaisuudessa tämä mahdollisuus on tarkoitus tarjota laajemmin toisen asteen opiskelijoille. Toimintaa kehitetään ja mahdollisesti levitetään valtakunnallisesti. Olethan yhteydessä Miraan, mikäli oppilaitostanne kiinnostaisi lähteä mukaan mentoritoimintaan!

Mentoritoiminnasta vastaa asiantuntija Mira Oikarinen.
mira(a)yeesi.fi
050 321 3667

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

› Lue lisää meistä

 
 
Tilaa Yeesi-postia
 

Uutiskirje

Tilaa Yeesi-postia!

Yeesi-posti on uutiskirje, jolla tiedotamme ajankohtaisista asioista, saavutuksista ja hauskoista tempauksista. Tilaa kirje ja pysyt kärryillä siitä, mitä Yeesissä tapahtuu.

 
Menovinkit
 

ANNA UUSI KEHU

Yeesin Kehugeneraattori

Kehugeneraattori auttaa sinua löytämään uusia tapoja sanoa hyviä asiota toisille. Kehut ovat peräisin yeesin vapaaehtoisilta, opiskelijoilta ja Suomen Kuvalehden artikkelista.

 
 
Uusi kasvo toimistolla: tässä on Yeesin Charlotta!

Blogi

Uusi kasvo toimistolla: tässä on Yeesin Charlotta!

Yeesissä aloitti viime viikolla uusi työntekijä Charlotta. Pyysimme häntä kertomaan hieman itsestään ja työnkuvastaan, sekä miten hän edistää omaa mielenterveyttään ja mikä eläin hän olisi, jos saisi valita!

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

Facebook Twitter InstagramDiscord
x