Uutiset

01.12.2021

Harjoittelu Yeesillä: Ihania kohtaamisia ja yeesimäistä asennetta työelämään

Harjoittelun aikana pääsin oppimaan rutkasti uutta ja tekemään monenmoisia työtehtäviä aina kouluttamisesta juhlatarjoiluiden järjestelyyn. Erityisen mahtavan kokemuksen harjoittelusta tekivät ihanat työkaverit ja yeesimäisen inhimillinen ote työn tekemiseen!

Harjoittelu Yeesillä: Ihania kohtaamisia ja yeesimäistä asennetta työelämään

Harjoitteluni Jaksaa, jaksaa? -hankkeessa ja Yeesissä alkaa olla lopuillaan. Nämä kolme kuukautta ovat menneet hurjaa kyytiä, vaikka toisaalta paljon on ehtinyt syksyn aikana tapahtua. Aavistelin harjoittelun alussa kirjoittamassani blogitekstissä, että Yeesi olisi nappipaikka harjoittelulle ja tuo aavistus on osoittautunut enemmän kuin todeksi. 

Ennen saapumistani Yeesiin minulle oli melko hämärää, että mitä kaikkea järjestötyö pitää sisällään. Onnekseni olen harjoittelussa saanut olla mukana monenmoisessa ja päässyt siten kirkastamaan käsityksiäni järjestötyöstä ja oppimaan paljon uutta!

Pääsääntöisesti olen työskennellyt Jaksaa, jaksaa? -hankkeessa, jossa olen esimerkiksi päässyt tekemään viestintää, osallistumaan koulutuksiin ja niiden suunnitteluun sekä koordinoimaan mobiilimentorointia. Mieleeni syksyn ajalta ovat painuneet esimerkiksi mentoreiden kanssa käymäni keskustelut, ihka ensimmäinen työmatkani eli reissu Tampereelle Saku ry:n Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäiville ja Hyvinvointia ja mielenterveyttä -webinaari monien muiden muistojen ohella.

Myös Yeesissä olen päässyt osallistumaan muun muassa viestintään ja tapahtumien järjestämiseen. Esimerkiksi sometukset yhdessä Riinan ja Julian kanssa sekä Yeesin 10-synttärit ja niiden järjestely ovat olleet kivoja tehtäviä! Työtehtäväni sekä Yeesissä että hankkeessa ovat olleet kaiken kaikkiaan todella monipuolisia ja olen päässyt itse vaikuttamaan niiden sisältöön, mikä on ollut todella ilahduttavaa!

Harjoitteluni aikana en oppinut uutta vain itse työstä, vaan myös “yeesimäisestä” tavasta tehdä työtä. Yeesin ilmapiirissä korostuvat inhimillisyys, avoimuus ja empatia. Myös vaikeita tunteita ja ajatuksia on lupa sanoa ääneen. Olen itse kovin taipuvainen itsekriittisyyteen, kuten varmaan moni meistä, mutta onneksi Yeesin ilmapiiri on kannustanut korvaamaan kritiikin äänen myötätuntoisemmalla. Myös mokia on harjoittelussa sattunut, niin kuin usein elämässä, mutta niihin ollaan suhtauduttu huumorilla ja myötätunnolla. Pyrin varmasti vaalimaan tätä yeesimäistä ajattelutapaa niin työelämässä kuin muuallakin tästä edespäin.

Ennen kaikkea ihanasta harjoittelukokemuksesta käy kiittäminen mahtavaa ja lämminhenkistä työporukkaa! Koko Yeesin porukka on ottanut minut vastaan avosylin ja olen tuntenut oloni todella tervetulleeksi ja kotoisaksi tässä työyhteisössä. Myös parhaiden harkkarikamujen, Riinan ja Julian, kanssa on ollut ilo tehdä yhteistyötä ja päästä jakamaan harjoitteluun liittyviä tuntemuksia.

Yeesin lisäksi olen saanut olla osana pienempää Jaksaa, jaksaa? -hankkeen porukkaa. Oonan, Eevan ja Villen kanssa yhteistyö on ollut mutkatonta ja he ovat kaikki olleet tukenani ja turvanani koko harjoittelun ajan. Erityiskiitos kuuluu tietenkin ohjaajalleni Villelle, joka on ollut aina tarvittaessa valmis auttamaan ja jaksanut tsempata minua läpi harjoittelun!

Tämän lisäksi olen saanut tutustua Yeesin vapaaehtoisiin ja viettää kahvi- ja lounashetkiä Nyytin työntekijöiden kanssa. On ollut ilo tutustua myös teihin! Kaiken kaikkiaan työn ohella parasta harjoittelun antia ovatkin olleet kohtaamiset työkavereiden kanssa; yhteiset lounaat ja kahvit, erilaiset tapahtumat, unohtamatta tietenkään virkistyspäivää alpakoiden parissa!

Nyt on aika siirtyä vielä hetkeksi opintojen pariin ja ken tietää, mihin sitten! Toivotaan, että ainakin yeesimäinen myötätuntoinen ja inhimillinen asenne säilyvät matkassa mukana. Kiitos Yeesi ja kaikki ihanat tyypit, joihin olen saanut harjoitteluni aikana tutustua! <3

<3 Harkkari Anni

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

› Lue lisää meistä

 
 
Tilaa Yeesi-postia
 

Uutiskirje

Tilaa Yeesi-postia!

Yeesi-posti on uutiskirje, jolla tiedotamme ajankohtaisista asioista, saavutuksista ja hauskoista tempauksista. Tilaa kirje ja pysyt kärryillä siitä, mitä Yeesissä tapahtuu.

 
Menovinkit
 

ANNA UUSI KEHU

Yeesin Kehugeneraattori

Kehugeneraattori auttaa sinua löytämään uusia tapoja sanoa hyviä asiota toisille. Kehut ovat peräisin yeesin vapaaehtoisilta, opiskelijoilta ja Suomen Kuvalehden artikkelista.

 
 
Yeesin Oona jatkaa uusiin seikkailuihin

Blogi

Yeesin Oona jatkaa uusiin seikkailuihin

Olen ollut mukana Yeesissä kauan ja tämä yhteisö on antanut minulle niin paljon. Nyt on kuitenkin minun aikani jatkaa uusiin seikkailuihin ja kiittää kaikesta, mitä näihin vuosiin Yeesissä on mahtunut.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

Facebook Twitter InstagramDiscord
x