Uutiset

25.08.2021

Uusi kasvo toimistolla: Riina aloitti työharjoittelun

Yeesin uusi harkkari Riina esittäytyy.

Uusi kasvo toimistolla: Riina aloitti työharjoittelun

Heippa kaikille!

Oon Riina, 32-vuotias helsinkiläinen, joka asustelee unelma-alueellaan Herttoniemenrannassa meren äärellä. Aloitin viime viikolla 3-6kk kestävän työkokeilun Yeesillä. Tämän kuntouttavan työkokeilun tarkoituksena on auttaa alkuun uranvaihdossa ja tutustuttaa itseä kiinnostavaan alaan, eli mielenterveys- ja järjestötyöhön. 

Oon koulutukseltani lähihoitaja ja työskennellyt viimeiset 10 vuotta lasten parissa mm. koulussa avustajana, päiväkodeissa lastenhoitajana ja henkilökohtaisena avustajana, sekä viimeiset 6 vuotta iltapäiväkerhoissa ohjaajana ja vastaavana ohjaajana.Rakastan lasten kanssa työskentelyä, mutta juuri nyt kaipaan jotain erilaista. Joten tässä sitä ollaan katsomassa ja kokeilemassa, mitä muutakin mielenkiintoista ja toisaalta tärkeää työtä sitä voisi tehdä, huolehtien samalla omasta hyvinvoinnista!

Mua on jo teini-ikäisestä asti kiinnostanut psykologia ja mielenterveyteen liittyvät asiat tosi paljon ja yhdessä vaiheessa unelma-ammattini olikin psykologi tai terapeutti. Olen omassa elämässäni (ja myös somessa) käsitellyt mielenterveyttä laajasti, joten kun kuulin Yeesistä, heräsi mielenkiintoni heti! Näen Yeesissä (ja muissakin alan järjestöissä) tehtävän työn erittäin tärkeänä ja kaikenlainen mielenterveyden edistäminen on niin lähellä sydäntä, että työkokeilu täällä tuntui todella hienolta mahdollisuudelta!

Mulle on ollut tärkeää se, että mielenterveydestä ja kaikesta siihen liittyvästä voi puhua avoimesti häpeilemättä - olenkin halunnut omalla esimerkilläni purkaa sitä stigmaa näiden asioiden ympärillä. Yeesissä tämä avoin ja hyväksyvä ilmapiiri on ollut näkyvä ja kuuluva jo ennenkuin edes aloitin: kun pidimme etähaastattelua mahdollisesta työkokeilusta, mulle tuli vahvasti sellainen olo, että täällä jos jossain voin vapaasti olla oma itseni ja puhua myös rehellisesti jaksamisen haasteistani ja mistä tahansa muustakin. Ajattelin heti, että tässä on yhteisö, johon haluaisin mieluusti kuulua itsekin!

Mielenterveysasioiden lisäksi oon kiinnostunut tasa-arvon ja ihmisoikeuksien edistämisestä, kissoista, urheilusta ja liikunnasta, luonnosta, musiikista ja valokuvauksesta. Vapaa-ajalla harrastan koripalloa, tanssia ja uintia, liikun luonnossa ja meren äärellä, ihailen auringonlaskuja kameran kanssa, löhöilen sohvalla hyvän tv-sarjan äärellä ja vietän aikaa ystävien ja läheisten kanssa.

Odotan suurella innolla, mitä kaikkea tämä syksy ja työkokeilu Yeesillä vielä tuo tullessaan!

Terkuin,

Riina

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

› Lue lisää meistä

 
 
Tilaa Yeesi-postia
 

Uutiskirje

Tilaa Yeesi-postia!

Yeesi-posti on uutiskirje, jolla tiedotamme ajankohtaisista asioista, saavutuksista ja hauskoista tempauksista. Tilaa kirje ja pysyt kärryillä siitä, mitä Yeesissä tapahtuu.

 
Menovinkit
 

ANNA UUSI KEHU

Yeesin Kehugeneraattori

Kehugeneraattori auttaa sinua löytämään uusia tapoja sanoa hyviä asiota toisille. Kehut ovat peräisin yeesin vapaaehtoisilta, opiskelijoilta ja Suomen Kuvalehden artikkelista.

 
 
Hae Yeesin hallitukseen!

Blogi

Hae Yeesin hallitukseen!

Nuorten mielenterveysseura - Yeesi ry:n hallitukseen haetaan täydennystä kaudeksi tammikuu 2022 - joulukuu 2023.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

Facebook Twitter InstagramDiscord
x