Uutiset

20.05.2020

Yeesi poikkeusoloissa

Noin kaksi kuukautta sitten, perjantaina 13.3. järjestettiin Yeesi Talk, missä Debbie Frances toi näkökulmaa mielenterveyden edistämistyöhön Englannista. Sen jälkeen Yeesin toiminta piti miettiä nopealla aikataululla uusiksi, kun etäilystä tuli uusi normaali.

Yeesin toimiston työntekijät siirtyivät työskentelemään kotoa käsin ja työyhteisön yhteishenkeä pidettiin yllä videoyhteydellä. Uuden toimistoassistentin rekrytointi oli saatu päätökseen, mutta aloitus siirtyi myöhemmäksi.

Yeesin Noora kääri hihat nopeasti vapaaehtoisten kanssa ja ensimmäinen etätapahtuma järjestettiin 27.3. Sen jälkeen on järjestetty etänä niin naamiaisia kuin peli-iltoja. Yeesin vapaaehtoiset ovat myös jakaneet ajatuksiaan tilanteesta sekä Yeesin blogissa että Instagramissa.

Koulutustoiminnassakin tapahtui muutoksia, kun suunniteltuja koulutuksia tai Yeesaamojen kanssa suunniteltuja tapaamisia ei pystytty toteuttamaan. Ensimmäinen verkkokoulutus on jo työn alla.

Myös hankkeissa toiminta siirtyi etätoteutukseen. Sekasin olkkari on pyörinyt tavalliseen tapaan, vaikka Yeesin työntekijät ja vapaaehtoiset ovat olleet toisiinsa yhteydessä etäyhteyksin. Jaksaa, jaksaa? -hankkeen mentoritoiminnan muutoksiin syvennytään Yeesi-postin lopussa.

Tiedon tarve uudessa tilanteessa oli ilmeinen ja lyöttäydyimme yhteen Allianssin, Demin, Pelastakaa Lapsien ja Väestöliiton kanssa saadaksemme tietoa tilanteen vaikutuksista nuorten elämään ja tuodaksemme nuorten ääntä kuuluviin. #MPkorona kyselyyn vastasi maalis- ja huhtikuunn vaihteessa yli 2000 nuorta eri puolilta Suomea.

Nyt kun kaksi kuukautta poikkeustilannetta on takana, huomaamme, että erikoiset ajat ovat tarjonneet paljon oppimiskokemuksia ja pakottaneet tarkastelemaan toimintaamme uudessa valossa. On selvää, että mielenterveyden edistämiselle on jatkossakin entistä suurempi tarve ja aiomme olla valmiina ottamaan tulevaisuuden eteemme heittämät haasteet.

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

› Lue lisää meistä

 
 
Tilaa Yeesi-postia
 

Uutiskirje

Tilaa Yeesi-postia!

Yeesi-posti on uutiskirje, jolla tiedotamme ajankohtaisista asioista, saavutuksista ja hauskoista tempauksista. Tilaa kirje ja pysyt kärryillä siitä, mitä Yeesissä tapahtuu.

 
Menovinkit
 

ANNA UUSI KEHU

Yeesin Kehugeneraattori

Kehugeneraattori auttaa sinua löytämään uusia tapoja sanoa hyviä asiota toisille. Kehut ovat peräisin yeesin vapaaehotisilta, opiskelijoilta ja Suomen Kuvalehden artikkelista.

 
 
Kansainvälisenä homo-, bi- ja transfobian vastaisena päivänä

Blogi

Kansainvälisenä homo-, bi- ja transfobian vastaisena päivänä

Vähemmistöstressi johtuu jatkuvasta muistutuksesta siitä, että minä en kuulu, minä olen erilainen. Vähemmistöstressi saa meidät pienentämään itseämme, välttelemään, piilottamaan osan identiteetistä ja pysymään hiljaa.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

Facebook Twitter Instagram
x