Uutiset

07.04.2020

Nuoret kokevat ahdistusta ja saavat voimaa sosiaalisista kontakteista koronatilanteessa

Kutsu #MPkorona-kyselyn tulosten julkistukseen 8.4. klo 10

Nuortenmedia Demin, Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin, Väestöliiton, Pelastakaa Lasten ja Nuorten mielenterveysseura Yeesin nuorille teettämästä kyselystä selvisi, että nuorten kokemukset koronatilanteen vaikutuksista ovat hyvin polarisoituneita. 

Selvä enemmistö nuorista kärsii koronatilanteen vaikutuksista. Vastaajista lähes puolet koki koronaviruksen tuoneen myös jotain hyvää elämäänsä. Positiiviset kokemukset liittyivät avovastauksissa eniten opiskelun keventymiseen, mielekkään vapaa-ajan lisääntymiseen ja stressin vähenemiseen. Toisaalta juuri samat asiat, eli etäopiskelu ja tauolla olevat harrastukset, olivat joillekin nuorille merkittäviä stressin ja huolenaiheita.

Tuloksia avataan tarkemmin etätiedotustilaisuudessa keskiviikkona 8.4. kello 10. Tilaisuuteen pääset tämän linkin kautta

Tilaisuuden aikataulu

10.00 Demin päätoimittaja Päivi Lehtomurto kertoo kyselyn taustoista.

10.10 Nettinuorisotalo Netarin asiantuntija ja Nuorten mielenterveysseura Yeesin varapuheenjohtaja Pauliina Turunen avaa kyselyn tuloksia. Mitä nuorille kuuluu nyt? Miten nuorten mielenterveyttä voidaan tukea korona-aikana?

10.30 Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin asiantuntija Laura Heinonen kertoo nuorten toiveista aikuisia kohtaan. Mitä päättäjien, vanhempien, opettajien ja muiden nuorten elämässä olevien aikuisten pitäisi nyt ajatella tästä kaikesta? 

10.40 Aikaa kysymyksille

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

› Lue lisää meistä

 
 
Tilaa Yeesi-postia
 

Uutiskirje

Tilaa Yeesi-postia!

Yeesi-posti on uutiskirje, jolla tiedotamme ajankohtaisista asioista, saavutuksista ja hauskoista tempauksista. Tilaa kirje ja pysyt kärryillä siitä, mitä Yeesissä tapahtuu.

 
Menovinkit
 

ANNA UUSI KEHU

Yeesin Kehugeneraattori

Kehugeneraattori auttaa sinua löytämään uusia tapoja sanoa hyviä asiota toisille. Kehut ovat peräisin yeesin vapaaehotisilta, opiskelijoilta ja Suomen Kuvalehden artikkelista.

 
 
Kansainvälisenä homo-, bi- ja transfobian vastaisena päivänä

Blogi

Kansainvälisenä homo-, bi- ja transfobian vastaisena päivänä

Vähemmistöstressi johtuu jatkuvasta muistutuksesta siitä, että minä en kuulu, minä olen erilainen. Vähemmistöstressi saa meidät pienentämään itseämme, välttelemään, piilottamaan osan identiteetistä ja pysymään hiljaa.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

Facebook Twitter Instagram
x