Blogi

18.11.2020

Demin ja Yeesin Mielitekoja-haaste opettaa mielenterveystaitoja uudella tavalla

Pelillistämisen keinoin toteutettu haaste innostaa pohtimaan mielenterveyttä ja saa syventymään aiheeseen. Tavoitteena on tarjota tietoa mielen hyvinvoinnista hauskalla tavalla.

Demin ja Yeesin Mielitekoja-haaste opettaa mielenterveystaitoja uudella tavalla

Kaikilla on mielenterveys, ja siitä on tärkeää opetella huolehtimaan jo nuorena. Nuortenmedia Demi  ja Yeesi ovat toteuttaneet Mielitekoja-haasteen, jossa tärkeitä mielenterveystaitoja voi oppia hauskalla tavalla.

Demi.fi-verkkoalustalle rakennettu haaste on pelimäinen, ja se koostuu kymmenestä tehtävästä, jotka käsittelevät esimerkiksi tunne- ja ihmissuhdetaitoja, avun hakemista sekä oman mielenterveyden ymmärtämistä. Haasteen voi tehdä kirjautumalla Demi.fihin.

"Yeesin tehtävänä on edistää kaikkien nuorten mielenterveyttä yhdessä nuorten kanssa. Tuomme mielenterveyden näkyviin nuorten omissa toimintaympäristöissä kiinnostavalla tavalla. Unelmamme on, että jokaisella nuorella on riittävät taidot vahvistaa omaa mielenterveyttään. Yhteistyö Demin kanssa on luontevaa, koska jaamme nuorilta nuorille toimintatavan. Yhdessä olemme enemmän: tavoitamme entistä useamman nuoren ja luomme uudenlaisia tapoja huolehtia omasta hyvinvoinnistaan”, sanoo Yeesin toiminnanjohtaja Sonja Raunio.

Mielitekoja-haasteen näkökulmana on mielenterveyden edistäminen, ja se on suunnattu ihan kaikille nuorille. Sen viestinä on, että mielenterveydestä puhuminen ja siitä huolehtiminen ei vaadi diagnoosia.

Ensimmäisen päivän aikana tehtäviä suoritti lähes 200 nuorta. Näin eräs heistä kuvaili haasteen herättämiä oivalluksia: ”Mielenterveysongelmia voi tulla kenelle vain, pitää uskaltaa puhua ja hakea apua ajoissa.”

”Haaste on meille kiinnostava uusi tapa tarjoilla nuorille tietoa ja ajateltavaa heitä kiinnostavassa muodossa. Uskomme toimituksessa siihen, että pelillistämisen keinoja hyödyntämällä voidaan koukuttaa Z-sukupolven nuoret tärkeiden asioiden ja journalismin pariin. Ja mikä olisi tärkeämpi asia kuin mielenterveystaidot?”, Demin päätoimittaja Päivi Lehtomurto sanoo.

Lisätietoja:

Nuorten mielenterveysseura - Yeesi ry, toiminnanjohtaja Sonja Raunio, sonja@yeesi.fi, p. 050 573 5380

A-lehdet Oy, Demin päätoimittaja Päivi Lehtomurto, paivi.lehtomurto@a-lehdet.fi, p. 050 414 4664

Nuorten mielenterveysseura - Yeesi ry on valtakunnallinen järjestö, joka edistää nuorten mielenterveyttä nuorilta nuorille -periaatteella. Yeesi on olemassa, jotta nuoret saavat edellytyksiä, taitoja ja mahdollisuuksia vahvistaa omaa sekä toisten nuorten mielenterveyttä arjessa ja yhteiskunnassa.

Demi on median edelläkävijä, joka kehittää tulevaisuuden journalismia yhdessä Z-sukupolven kanssa. Se on enemmän kuin pelkkä lehti: Demin kanssa nuori pääsee osaksi yhteisöä niin Instagramissa, Demi.fissä kuin YouTubessakin. Demi käsittelee kaikkia teini-ikäisille tärkeitä asioita. Tabuaiheista uskalletaan puhua suoraan, ja jutut tarjoavat lempeitä näkökulmia, vertaistukea ja positiivista asennetta. Demi tekee vastuullista journalismia, jonka pohjalla on vahvat arvot. Demillä käynnistyi juuri Sekasin by Demi -hanke, jonka tiimoilta julkaistaan yli 100 juttua, jotka tukevat nuorten mielenterveyttä.

Löydät tämän tekstin myös Demin sivuilta.

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

› Lue lisää meistä

 
 
Tilaa Yeesi-postia
 

Uutiskirje

Tilaa Yeesi-postia!

Yeesi-posti on uutiskirje, jolla tiedotamme ajankohtaisista asioista, saavutuksista ja hauskoista tempauksista. Tilaa kirje ja pysyt kärryillä siitä, mitä Yeesissä tapahtuu.

 
Menovinkit
 

ANNA UUSI KEHU

Yeesin Kehugeneraattori

Kehugeneraattori auttaa sinua löytämään uusia tapoja sanoa hyviä asiota toisille. Kehut ovat peräisin yeesin vapaaehtoisilta, opiskelijoilta ja Suomen Kuvalehden artikkelista.

 
 
Yeesi on nykyään myös Discordissa

Blogi

Yeesi on nykyään myös Discordissa

Tiedämme, että moni nuori viettää aikaa Discordin maailmassa ja näin ollen näemme, että on myös Yeesin aika siirtää toimintaansa sinne.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

Facebook Twitter InstagramDiscord
x