Blogi

24.07.2019

Ei ole mitään syytä hävetä

Olen 21-vuotias, ja vihdoinkin voin sanoa hyväksyväni itseni, ja rakastavani itseäni. Mutta se ei ollut helppoa. Ensimmäinen muistamani tuntemus menee pitkälle lapsuuteen, ala-asteelle. Muistan, kuinka välitunnilla neljännellä luokalla keskustelimme tyttöjen kesken siitä, että kuka tykkää kenestäkin koulun pojasta.

Ei ole mitään syytä hävetä

Adéle 24.06.2019

Olen 21-vuotias, ja vihdoinkin voin sanoa hyväksyväni itseni, ja rakastavani itseäni. Mutta se ei ollut helppoa. Ensimmäinen muistamani tuntemus menee pitkälle lapsuuteen, ala-asteelle. Muistan, kuinka välitunnilla neljännellä luokalla keskustelimme tyttöjen kesken siitä, että kuka tykkää kenestäkin koulun pojasta. Kun omalla vuorolla sanoin tykkääväni rinnakkaisluokan tytöstä, muistan vaan kuinka muut järkyttyi siitä. Nopeasti aloin nauramaan asialle, ja sanoin sen olevan “läppä”, ja mainitsin sit vain jonkun pojan, jotta pääsen tilanteesta pois. Se oli eka kerta, kun mä tajusin, että mä en tunne aivan samalla tavalla kun muut mun kaveripiirissä.

Vähitellen pitkin yläastetta kerroin hyville kavereilleni ja ystävilleni, että mä tykkään tytöistä. Musta tuntui silloin, et hyväksyn itseni, ja oon asian kans tosi cool, vaikka totuus oli jotain ihan muuta. Pystyin kavereiden ja jopa uusien tuttavuuksien kanssa olemaan oma itseni. Mutta totuus oli, että mä peittelin itseäni ja totuutta heti, kun lähdin koulusta pihalle päivän päätteeksi.

Tosta kaikesta mä olen kuitenkin oppinut jotain. Oon oppinut sen, että on tärkeää olla itselleen rehellinen. Koska jos sä piilottelet itseäsi muilta, niin sä piilottelet itseäsi myös itseltäsi. On vaikeaa rakastaa tai hyväksyä itseensä, jos ei ole täysin rehellinen itsestään. Koska kun mä aloin vihdoinkin elämään elämääni kuten mä itse halusin, niin mä myös pystyin aloittamaan sen prosessin kohti itsehyväksyntää. Silloin mä lopetin itseni häpeämisen - koska mä koen, että sitä se oli pohjimmiltaan. Piilottelin itseäni joiltakin läheisiltäni, koska häpesin sitä mitä mä olen.

Mutta en häpeä enää, eikä kenenkään muunkaan kannata. Koska se, ketä sä haluat rakastaa, ei ole häpeän asia. Se on rakkauden asia, ja erittäin ihana sellainen. Ja näin Pride-viikolla pakko myöntää, että Priden nimen keksijä on ollut viisas, sillä nimenomaan ylpeyttä meidän pitäisi häpeän sijasta kokea, ja ylpeästi mä aion Helsinki Pridessä kulkea. Mahtavaa Pride-viikkoa ihan teille jokaiselle!

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

› Lue lisää meistä

 
 
Tilaa Yeesi-postia
 

Uutiskirje

Tilaa Yeesi-postia!

Yeesi-posti on uutiskirje, jolla tiedotamme ajankohtaisista asioista, saavutuksista ja hauskoista tempauksista. Tilaa kirje ja pysyt kärryillä siitä, mitä Yeesissä tapahtuu.

 
Menovinkit
 

ANNA UUSI KEHU

Yeesin Kehugeneraattori

Kehugeneraattori auttaa sinua löytämään uusia tapoja sanoa hyviä asiota toisille. Kehut ovat peräisin yeesin vapaaehtoisilta, opiskelijoilta ja Suomen Kuvalehden artikkelista.

 
 
Yeesin Oona jatkaa uusiin seikkailuihin

Blogi

Yeesin Oona jatkaa uusiin seikkailuihin

Olen ollut mukana Yeesissä kauan ja tämä yhteisö on antanut minulle niin paljon. Nyt on kuitenkin minun aikani jatkaa uusiin seikkailuihin ja kiittää kaikesta, mitä näihin vuosiin Yeesissä on mahtunut.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

Facebook Twitter InstagramDiscord
x