Blogi

01.04.2022

Uusi kasvo toimistolla: tässä on Yeesin Vanessa!

Yeesissä alkaa tänä keväänä uusi Rasismi ja mielenterveys -hanke, jota luotsaa Yeesin Vanessa! Hän kertoo seuraavaksi hieman hankkeesta ja itsestään.

Uusi kasvo toimistolla: tässä on Yeesin Vanessa!

Moi kaikille!

Olen Vanessa. Toimin Yeesillä asiantuntijana juuri käynnistyneessä Rasismi ja mielenterveys -hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on edistää rasismia kokevien nuorten mielenterveyttä. Hanke toteutetaan meiltä meille -periaatteella, eli POC-nuorilta POC-nuorille. Lyhenne POC tulee termistä People of Color ja sillä viitataan tässä yhteydessä afrosuomalaisiin ja ruskeisiin ihmisiin. Jos oot 13-29-vuotias ja sua kiinnostaa tietää lisää rasismin mielenterveysvaikutuksista tai saada vertaistukea muilta nuorilta, tää hanke on tehty rakkaudella just sulle.

Päädyin hakemaan töihin Yeesille, koska tiedän henkilökohtaisesti miten mittavia vaikutuksia rasismilla on mielenterveyteen. Vuosien varrella kasautuneet traumaattiset kokemukset voivat vaikuttaa merkittävästi psyykkiseen terveyteen ja jaksamiseen. Rasismin tiedetään aiheuttavan esimerkiksi masennusta ja ahdistuneisuutta, jopa ylisukupolvisesti. Rasismikokemusten aiheuttamia traumoja ja käytösmalleja voi olla hankala tunnistaa jopa itsessään. Kokemusten käsittely vertaistuen keinoin on yksi keino päästä purkamaan ahdistusta. On tärkeää löytää uusia keinoja, joilla suojella omaa mielenterveyttään.

Tässä vähän taustastani. Asun Helsingissä aviomieheni, taaperoni ja koirani kanssa. Odotan jo lumen sulamista, että päästäisiin pian mökille rentoutumaan. Tykkään kuunnella musiikkia, hoitaa meidän perheen kiharoita ja ratkoa ristikoita iltaisin telkkarin ääressä. Olen matkustellut paljon ja päässyt näkemään ja kokemaan mitä maailmalla on tarjota. Vapaa-ajallani teen työtä muiden afrosuomalaisten ja ruskeiden ihmisten parissa järjestämällä kulttuuri- ja vertaistukitapahtumia, sekä ylläpitämällä vertaistuellisia foorumeita somessa. Koulutukseltani olen sosionomi ja erikoistunut työurani aikana lastensuojelu- ja perhetyöhön, sekä sosiaaliseen nuorisotyöhön.

Olen kiinnostunut erityisesti tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvistä teemoista. Minulle tasa-arvo ei merkitse sitä, että kaikille annetaan yhtä paljon, vaan sitä, että kaikille annetaan tarpeeksi, jotta he voisivat yltää samaan lopputulokseen. Minulla on ollut lapsesta lähtien voimakkaita mielipiteitä ja äitini tapasikin sanoa, että minusta tulee isona varmasti tuomari. Vuosien varrella minusta on kehittynyt myös hyvä kuuntelija. Tykkään käydä keskustelua ja kuulla uusia näkökulmia erilaisilta ihmisiltä.

Odotan kovasti, että saadaan hanke käyntiin ja pääsen kertomaan teille siitä lisää. Pysythän kuulolla!

Ota rohkeesti yhteyttä, jos haluat jutella lisää. Minut tavoittaa sähköpostista vanessa@yeesi.fi suomeksi tai englanniksi.

Aurinkoista loppuviikkoa ja muistakaa ottaa aikaa itsellenne!

Terkuin,
Vanessa

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

› Lue lisää meistä

 
 
Tilaa Yeesi-postia
 

Uutiskirje

Tilaa Yeesi-postia!

Yeesi-posti on uutiskirje, jolla tiedotamme ajankohtaisista asioista, saavutuksista ja hauskoista tempauksista. Tilaa kirje ja pysyt kärryillä siitä, mitä Yeesissä tapahtuu.

 
Menovinkit
 

ANNA UUSI KEHU

Yeesin Kehugeneraattori

Kehugeneraattori auttaa sinua löytämään uusia tapoja sanoa hyviä asiota toisille. Kehut ovat peräisin yeesin vapaaehtoisilta, opiskelijoilta ja Suomen Kuvalehden artikkelista.

 
 
Uusi kasvo toimistolla: tässä on Yeesin Charlotta!

Blogi

Uusi kasvo toimistolla: tässä on Yeesin Charlotta!

Yeesissä aloitti viime viikolla uusi työntekijä Charlotta. Pyysimme häntä kertomaan hieman itsestään ja työnkuvastaan, sekä miten hän edistää omaa mielenterveyttään ja mikä eläin hän olisi, jos saisi valita!

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

Facebook Twitter InstagramDiscord
x