Kuvassa on rivissä kuusi naisoletettua ja taustalla näkyy virtuaalipuisto Pikselin logoseinä.
 

Yeesin mentoritoiminta

Mitä on Yeesin mentoritoiminta?

Yeesin ja Nyytin Jaksaa, jaksaa? -hankkeessa (19-22) kehitettiin hyvinvointiin ja opinnoissa jaksamiseen liittyvä mentoritoiminta, joka on nyt osa Yeesin perustoimintaa. Yeesin mentoritoiminnassa toisen asteen opiskelija saa itselleen lukuvuoden ajaksi mentorin, jolta hän saa tukea opinnoissa jaksamiseen ja omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiseen. Mentorin kanssa tavataan noin kerran kuukaudessa lokakuusta huhtikuuhun.

Keitä mentorit ovat?

Mentorina toimivat ovat Nuorten mielenterveysseura -Yeesi ry:n 20-29-vuotiaita vapaaehtoisia. Mentorina toimimiseen käydään koulutus ja mentoreilla on tukenaan vertaisryhmä sekä työnohjaus. Mentorina toimivat ovat eri taustaisia, sukupuolisia ja monenlaisissa elämäntilanteissa olevia luotettavia henkilöitä.

(Haluatko mentoriksi?, ks. lisätietoa tästä).

Miten ja missä?

Yeesi tarjoaa yhteistyöoppilaitostensa opiskelijoille kasvokkaista mentorointia. Tällä hetkellä mentoritoiminnassa ovat mukana Vantaan ammattioppilaitos Varian sosiaali- ja terveysalan linja, Kulosaaren yhteiskoulun lukio sekä Helsingin luonnontiedelukio. Näiden oppilaitosten opiskelijat voivat osallistua mentoritoimintaan osana vapaavalintaisia opintojaan.Tällä hetkellä ainoastaan yhteistyöoppilaitosten opiskelijat voivat saada itselleen mentorin, mutta tulevaisuudessa tämä mahdollisuus on tarkoitus tarjota laajemmin toisen asteen opiskelijoille. Toimintaa kehitetään ja mahdollisesti levitetään myös valtakunnallisesti.Kiinnostaisiko sinua kuulla lisää mentoritoiminnasta oppilaitoksissa? Haluaisitko oppilaitoksenne mukaan mentoritoimintaan?

Ota yhteyttä Yeesin asiantuntijaan Mira Oikariseen
mira@yeesi.fi
050 321 3667

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.
 
 
 
Yeesissä aloitti uusia oppilaitosvierailijoita!

Blogi

Yeesissä aloitti uusia oppilaitosvierailijoita!

Yeesin oppilaitosvierailijat toteuttavat työpajoja mielenterveyden edistämisestä toisella asteella ja yläkouluissa. Emilia pitää työpajoja pääkaupunkiseudulla, Riina Joensuun seudulla ja Petra Turun seudulla. Uudet tuntityöntekijät esittäytyvät ja kertovat hieman itsestään.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

FacebookTwitterInstagramDiscordTikTok
x