Kuvassa on rivissä kuusi naisoletettua ja taustalla näkyy virtuaalipuisto Pikselin logoseinä.
 

Yeesin mentoritoiminta


"Oli mukavaa, että oli joku ulkopuolinen jolle kykeni keskustelemaan kaikista elämän asioista. Pääsi kerran kuussa katsomaan omaa kehitystä koulun suhteen ja yleisen elämän suhteen. Se, että mentori oli nuori helpotti keskustelun sujuvuutta."

"Mentoritoiminnan aikana opin arvostamaan itseäni ja olemaan luottavainen omiin kykyihin. Lisäksi opin tuntemaan paremmin itseäni ja luonnettani."


Mitä on Yeesin mentoritoiminta?

Yeesin ja Nyytin Jaksaa, jaksaa? -hankkeessa (19-22) kehitettiin hyvinvointiin ja opinnoissa jaksamiseen liittyvä mentoritoiminta, joka on nyt osa Yeesin perustoimintaa. Yeesin mentoritoiminnassa toisen asteen opiskelija saa itselleen lukuvuoden ajaksi mentorin, jolta hän saa tukea opinnoissa jaksamiseen ja omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiseen. Mentorin kanssa tavataan noin kerran kuukaudessa lokakuusta huhtikuuhun.


Keitä mentorit ovat?

Mentorina toimivat ovat Nuorten mielenterveysseura -Yeesi ry:n 20-29-vuotiaita vapaaehtoisia. Mentorina toimimiseen käydään koulutus ja mentoreilla on tukenaan vertaisryhmä sekä työnohjaus. Mentorina toimivat ovat eri taustaisia, sukupuolisia ja monenlaisissa elämäntilanteissa olevia luotettavia henkilöitä. Yeesin mentorit eivät ole ammattilaisia vaan toiminta on enemmän vertaistuellista eikä sillä ole tarkoitus korvata ammattiapua. Mentorointi on yksi lisätuen muoto opiskelijoille.

(Haluatko mentoriksi?, ks. lisätietoa tästä).


Miten ja missä?

Yeesi tarjoaa yhteistyöoppilaitostensa opiskelijoille kasvokkaista mentorointia. Tällä hetkellä mentoritoiminnassa ovat mukana Vantaan ammattioppilaitos Varian sosiaali- ja terveysalan linja, Kulosaaren yhteiskoulun lukio sekä Helsingin luonnontiedelukio. Näiden oppilaitosten opiskelijat voivat osallistua mentoritoimintaan osana vapaavalintaisia opintojaan. Tällä hetkellä ainoastaan yhteistyöoppilaitosten opiskelijat voivat saada itselleen mentorin, mutta toimintaa kehitetään ja mahdollisesti levitetään myös valtakunnallisesti.

Kiinnostaisiko sinua kuulla lisää mentoritoiminnasta oppilaitoksissa? Haluaisitko oppilaitoksenne mukaan mentoritoimintaan? (ks. lisätietoa tästä)


Ota yhteyttä Yeesin asiantuntijaan Mira Oikariseen
mira@yeesi.fi
050 321 3667

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.
 
 
 
Oppilaitostyölle uusi asiantuntija

Blogi

Oppilaitostyölle uusi asiantuntija

Aloitin Yeesillä oppilaitosyhteistyön asiantuntijana. Työpöydältä löytyy oppilaitosvierailut ja niiden koordinointi, Yeesaamot, sekä yleisesti oppimisen ja mielenterveyden teemat.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

FacebookTwitterInstagramDiscordTikTok
x