Uutiset

10.02.2022

Hae Yeesiin asiantuntijaksi Rasismi ja mielenterveys -hankkeeseen!

Nuorten mielenterveysseura Yeesi ry hakee asiantuntijaa määräaikaiseen työsuhteeseen Rasismi ja mielenterveys -hankkeeseen vuosille 2022-2024.

Hae Yeesiin asiantuntijaksi Rasismi ja mielenterveys -hankkeeseen!

Hankkeen tavoitteena on edistää rasismia kokeneiden mielenterveyttä BIPOC-nuorilta BIPOC-nuorille. Hankkeen aikana on tarkoitus kehittää vertaistukimallia rasismikokemusten mielenterveysvaikutusten käsittelyyn 13-29-vuotiaille nuorille, vahvistaa antirasistista toimintaa, tuoda esille rakenteellisen syrjinnän vaikutuksia mielenterveyteen sekä tarjota nuorille mahdollisuus tuoda esille omaa ääntä rasismiin liittyvään yhteiskunnalliseen keskusteluun. Hankkeen asiantuntijana pääset kehittämään ja toteuttamaan toimintaa osana Yeesin työyhteisöä ja yhdessä hankkeen yhteistyökumppaneiden sekä vapaaehtoisten kanssa.

Etsimme tiimiimme innostavaa ja kehittämisorientoitunutta osaajaa, jolla on laaja-alainen ymmärrys rasismista ja sen vaikutuksista hyvinvointiin ja mielenterveyteen sekä kokemusta ryhmätoiminnan ohjaamisesta ja vapaaehtoisten kanssa toimimisesta. Työtehtävistä suoriutuminen edellyttää hyviä sosiaalisia- ja yhteistyötaitoja, kykyä toisten ihmisten sensitiiviseen kohtaamiseen, vastuullista työotetta, valmiutta tarttua erilaisiin tehtäviin sekä riittäviä viestintätaitoja erityisesti sosiaalisen median eri alustoilla. Nuoriso- ja hyvinvointityöhön liittyvät opinnot ja kokemus vastaavista tehtävistä katsotaan eduksi. Arvostamme myös vapaa-ajalla tai harrastuksissa kerrytettyä kokemusta.

Noudatamme työssä yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta. Kuukausipalkka tehtävässä on noin 2600 €/kk. Viikkotuntimäärä on 37,5 tuntia, joista yksi on hyvinvointitunti, jonka voi käyttää oman hyvinvointinsa edistämiseen. Yeesin toimisto sijaitsee Helsingin Vallilassa, mutta työtä voi tehdä joustavasti myös etänä ja hankkeen työtehtävät edellyttävät jonkin verran liikkumista. 

Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä, eri sukupuolia olevia ja vammaisia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Valinnassa voidaan toteuttaa positiivista erityiskohtelua.

Hankkeen asiantuntijan tehtävään kuuluu: 

  • Vastata hankkeen kokonaisuudesta ja tavoitteiden mukaisten toimenpiteiden toteuttamisesta;

                        - Kehittää ja pilotoida hankkeen vertaisryhmätoimintaa.

                        - Järjestää koulutuksia ja työpajoja

                        - Koordinoida ja toteuttaa hankkeen kohderyhmälle suunnattua some-viestintä.

                        - Kouluttaa vapaaehtoisia ja koordinoida hankkeen vapaaehtoisten toteuttamia koulu- ja oppilaitosvierailuja                                    viimeisenä hankevuotena.

                        - Mahdollistaa hankkeen puitteissa nuorten äänen esille tuomista rasismista käytävään julkiseen                                                         keskusteluun. 

  • Huolehtia hankkeen seurannan käytännön toteutumisesta sekä vuosittaisesta raportoinnista.
  • Yhteistyö hankkeen yhteistyökumppaneiden kanssa. 
  • Harjoittelijoiden ohjaaminen yhdessä muiden Yeesin työntekijöiden kanssa.

Mikä ihmeen Yeesi

Yeesi on nuorten perustama valtakunnallinen järjestö, joka tekee edistävää mielenterveystyötä nuorilta nuorille. Yeesissä toimii yli 400 upeaa vapaaehtoista, kahdeksan työntekijää ja useita yhteistyökumppaneita. Meille tärkeää on työhyvinvointi, tekemisen vapaus, mahdollisuus oppia uutta sekä vaikuttaa omaan työhön. Yeesi on kehittyvä ja joustava yhteisö.

Hakeminen

Kiinnostuitko? Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV pdf-tiedostoina osoitteeseen info@yeesi.fi 4.3.2022 klo 16 mennessä. Merkitse viestiin otsikoksi “Työhakemus Rasismi ja mielenterveys -hankkeen asiantuntijaksi”.

Lisätietoja tehtävästä antaa Yeesin toiminnanjohtaja Kalle ke 23.2. klo 10-11:30 ja pe 25.2. klo 14-15:30. Tavoitat Kallen sähköpostilla kalle@yeesi.fi ja puhelimitse 050 573 5380. 

Työhaastattelut pidetään viikolla 10, to 10.3. ja pe 11.3. Työsuhde alkaa 1.4.2022 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on voimassa vuoden 2024 loppuun.

Tehtävään valitun henkilön tulee toimittaa ajan tasalla oleva rikosrekisteriote. Velvoite perustuu lakiin lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä (504/2002).

Rasismi ja mielenterveys -hanke toteutuu Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) avustuksella.

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

› Lue lisää meistä

 
 
Menovinkit
 

ANNA UUSI KEHU

Yeesin Kehugeneraattori

Kehugeneraattori auttaa sinua löytämään uusia tapoja sanoa hyviä asiota toisille. Kehut ovat peräisin yeesin vapaaehtoisilta, opiskelijoilta ja Suomen Kuvalehden artikkelista.

 
 
Jaksaa, jaksaa? -hankkeen tuotokset: Mentoritoiminta (blogisarja 1/3)

Blogi

Jaksaa, jaksaa? -hankkeen tuotokset: Mentoritoiminta (blogisarja 1/3)

Mentoritoiminta oli Jaksaa, jaksaa? -hankkeen ensimmäinen suunnittelupöydältä toteutukseen siirtynyt kehittämiskohde.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

Facebook Twitter InstagramDiscord
x