Kolme henkilöä keskustelemassa pöydän ääressä. Tautalla kaksi henkilöä laittamassa muistilappuja seinälle.
 

Uutiset

01.06.2023

Yeesi Fest Helsinki-päivänä ma 12.6. Lapinlahden Lähteellä. Esiintymässä KUUMAA!

Tule mukaan nauttimaan kesästä, hyvästä musiikista ja tutustumaan Yeesin toimintaan Lapinlahden Lähteellä ma 12.6. klo 16-21.

Yeesi Fest Helsinki-päivänä ma 12.6. Lapinlahden Lähteellä. Esiintymässä KUUMAA!

Mikä edistäisi paremmin mielenterveyttä kuin kesäinen Helsinki, ihmiset ja hyvä musiikki?

Nuorten mielenterveysseura Yeesi ry ja Pro Lapinlahti ry järjestävät yhdessä Yeesi Festin osana Helsinki-päivää maanantaina 12.6. klo 16-21 Lapinlahden Lähteellä. Tapahtuma on ilmainen ja päihteetön hyvän mielen puistojuhla nuorille. Tapahtuman pääesiintyjänä on KUUMAA-yhtye harvinaisella akustisella keikalla!

Muiden upeiden esitysten välissä DJ Sigge viihdyttää osallistujia. Lisäksi paikalla on Yeesi-piste, joka tarjoaa hauskaa tekemistä ja tietoa Yeesin toiminnasta. Tapahtuman kävijöitä palvelee myös Lapinlahden Lähteen kahvila.

Tapahtumalla halutaan lisätä tietoisuutta mielenterveyden merkityksestä meidän jokaisen hyvinvoinnille. Merkitse siis päivä kalenteriisi ja tule mukaan tukemaan mielenterveyttä ja levittämään hyvää mieltä kaikille!

Aikataulu:

16:00-16:15   Tapahtuma aukeaa
16:15-16:45   Historiakierros Lapinlahden vanhaan sairaalaan
17:00-17:15   Avauspuheenvuoro: Fatim Diarra
17:15-17:45   Strychnine
18:00-18:30   Emma
19:00-19:30   Teatteri Zirikli: David Dawkins ja Balihan Ermutl
20:00-20:30   KUUMAA, akustinen keikka
20:30-21:00   Tapahtuma päättyy

Yleinen info tapahtumasta

Tapahtuma alkaa klo 16.00 ja päättyy klo 21 mennessä. Tapahtuma on ikärajaton, ilmainen ja päihteetön. Alueella ei ole narikkaa.

Osoite

Lapinlahden Lähde: Lapinlahdenpolku 8, 00180 Helsinki

Saapuminen

Kävijöitä suositellaan saapuvan julkisilla, jalan tai polkupyörillä, alueella ei ole tapahtuman aikana ylimääräistä pysäköintialuetta ajoneuvoille.

Suosittelemme, että autoilijat käyttävät tarvittaessa Ruoholahden ostoskeskuksen parkkihallia, josta on noin 5 minuutin kävelymatka Lähteelle. Myös Hietaniemen hautausmaan ja Helsingin ortodoksisen hautausmaan välisellä tiellä on pysäköintipaikkoja.

Lapinlahden Lähde sijaitsee noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Ruoholahden metroasemalta – voit myös katsoa opastevideon, jossa näytetään reitti Ruoholahden metroasemalta Lapinlahteen. Pääset paikalle myös raitiovaunulla ja bussilla. Etsi itsellesi sopiva kulkuyhteys Reittioppaasta.

Esteettömyys

Tapahtuma on Lapinlahden Lähteen puistossa, joka on osittain loivassa rinteessä. Alueen kaikki kulkureitit eivät ole esteettömiä ja esimerkiksi pyörätuolia käyttäville ei ole erillisiä ramppeja. Osa alueesta kuitenkin tasaisempaa asfaltoitua tai hiekkapohjaista pihaa. Tapahtuman henkilökunta infopisteellä auttaa tarvittaessa löytämään sopivan katselupaikan.

Historiakierros klo 16:15 ei ole valitettavasti esteetön. Osa Lapinlahden Lähteen sisätiloista on osittain tai kokonaan esteellisiä, sillä tiloissa ei ole hissiä. Ensimmäisen kerroksen käytäville, Kahvila Lähteelle ja auditorioon pääsee siirrettävillä rampeilla, jotka ovat ovien läheisyydessä.

Infopiste

Tapahtuman ajan Lapinlahden Lähteen portilta tapahtuma-alueelle päin tullessa Fahlandetin puistokujan varressa on infopiste, josta saat tarvittaessa tietoa tapahtumasta ja apua. Mikäli näet tai koet tapahtuma-alueella jotakin häiritsevää, toivomme, että ilmoitat siitä infopisteelle.

Ensiapu

Tapahtumassa on päivystävä ensiapupiste infopisteen yhteydessä.

Wc:t

Wc-tilat ovat Lapinlahden päärakennuksessa vanhassa sairaalarakennuksessa. Pääaulassa on kaksi wc:tä ja kahvilassa kaksi wc:tä. 

Tapahtumapaikan Inva WC on suljetun oven takana päärakennuksessa. Infopisteeltä tai ottamalla yhteyttä infon vastaavaan työntekijään Erikaan (050 560 5227) tulemme avaamaan oven ja auttamaan WC-tilaan pääsemisessä.

Vesi

Alueen infopisteellä on vesipiste, jossa voi täyttää oman juomapullon. 

Kahvila ja eväät

Kahvila Lähde palvelee alueella tapahtuman kävijöitä

https://lapinlahdenlahde.fi/kahvila/ 

Voit ottaa myös mukaan omat eväät ja piknik-viltin ja nauttia tapahtumasta Lapinlahden puiston upeassa miljöössä.

Yeesi-piste

Nuorten mielenterveysseura - Yeesi  esitteleen toimintaansa Yeesi-pisteellä, joka tarjoaa hauskaa tekemistä ja tietoa Yeesin toiminnasta. 

Roskat ja kierrätys

Alueella on tapahtuman aikana kiinteiden roska-astioiden lisäksi ylimääräisiä roskiksia ja kierrätysastiat. 

Tupakointi

Suosimme savuttomuutta tapahtuma-alueella. Tapahtuma-alueen reunalla on merkitty tupakointipaikka. 

Turvallisemman tilan periaatteet

Haluamme taata kaikille turvallisemman tilan tapahtumassamme, niin fyysisesti kuin henkisesti. Yeesi Festissä noudatetaan Nuorten mielenterveysseura - Yeesin turvallisemman tilan periaatteita. 

Olemme avoimia: Kohtaamme uudet aiheet ja henkilöt ennakkoluulottomasti, otamme jokaisen vastaantulevan asian ja tilanteen mahdollisuutena oppia uutta ja kehittyä. Pyrimme olemaan avoimia ja kuuntelemaan. Annamme toisille mahdollisuuden kertoa itse itsestään.

Kunnioitamme toisiamme: Kaikkien näkemykset ovat arvokkaita. Annamme kaikille tilaa ja mahdollisuuden osallistua heidän niin halutessaan. Vältämme puhumasta toisten päälle ja keskitymme aidosti kuuntelemaan toisia. Kunnioitamme jokaisen oikeutta yksityisyyteen ja oikeutta valita mitä kertoo itsestään.

Huomioimme moninaisuuden: Lähestymme hienovaraisesti arkoja aiheita. Vältämme olettamasta toisten sukupuolta, seksuaalisuutta, taustaa, identiteettiä, toimintakykyä, ajatuksia tai elämäntilannetta. Opettelemme tunnistamaan ja tiedostamaan omia ennakkoluulojamme ja oletuksiamme, jotta osaamme ottaa muut paremmin huomioon.

Annamme keho- ja ruokarauhan: Puhumme kunnioittavasti muista ja itsestämme. Emme kommentoi omaa tai muiden kehoa ja ulkonäköä. Kunnioitamme jokaisen oikeutta koskemattomuuteen ja kysymme lupaa ennen koskettamista. Suhtaudumme ruokaan neutraalisti ja vältämme kommentoimasta omaa tai toisten ruokailua.

Puutumme epäasialliseen kohteluun: Mikäli todistamme häirintää, puutumme siihen. Kerrothan työntekijälle matalalla kynnyksellä, jos todistat epäasiallista kohtelua. Emme pilkkaa, arvostele, sysää syrjään tai nolaa toisiamme puheillamme tai teoillamme. Jos sinulla herää toisesta huoli, voit kysyä onko kaikki hyvin.

Rohkaisemme toisiamme: Huomioimme ihmisten erilaiset vahvuudet. Rohkaisemme jokaista osallistumaan itselle sopivalla tavalla. Muistamme kiittää ja huomioida hyvän toisissamme. Kuuntelemme ja kannustamme toisiamme.

Otamme yhdessä vastuun ilmapiiristä: Tiedostamme oman roolimme turvallisemman tilan luomisessa. Erehtyminen ja kysyminen on sallittua. Otamme vastuun toiminnastamme ja osaamme pyytää anteeksi. Meillä kaikilla on lupa mokata, opetella uutta ja rentoutua.

Häirintäyhdyshenkilöt

Erika Karstinen (050 560 5227)
Mira Oikarinen (050 321 3667)

Järjestäjät: Nuorten mielenterveysseura - Yeesi ry & Pro Lapinlahti ry

Yhteistyössä: Katu ry, Events Helsinki, Grano Diesel, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Lisätietoa kaikista Helsinki-päivän tapahtumista helsinkipaiva.fi


 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.
 
 
 
Oppilaitostyölle uusi asiantuntija

Blogi

Oppilaitostyölle uusi asiantuntija

Aloitin Yeesillä oppilaitosyhteistyön asiantuntijana. Työpöydältä löytyy oppilaitosvierailut ja niiden koordinointi, Yeesaamot, sekä yleisesti oppimisen ja mielenterveyden teemat.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

FacebookTwitterInstagramDiscordTikTok
x