Kolme henkilöä keskustelemassa pöydän ääressä. Tautalla kaksi henkilöä laittamassa muistilappuja seinälle.
 

Uutiset

26.05.2023

Yeesi hakee työntekijää määräaikaiseen työsuhteeseen Muudi-hankkeeseen

Nuorten mielenterveysseura - Yeesi ry hakee asiantuntijaa vahvistamaan Muudi-hankkeen tiimiä ja toteuttamaan sekä kehittämään vertaisryhmätoimintaa osana hanketta.

Yeesi hakee työntekijää määräaikaiseen työsuhteeseen Muudi-hankkeeseen

Yeesi ry:n Muudi-hankkeen tavoitteena on edistää rasismia kokevien nuorten mielenterveyttä. Hankkeen aikana on kehitetty vertaistukimallia rasismikokemusten mielenterveysvaikutusten käsittelyyn 13-29-vuotiaille nuorille. Haemme nyt asiantuntijaa vahvistamaan tiimiämme ja toteuttamaan sekä kehittämään vertaisryhmätoimintaa osana Muudi-hanketta. Hankkeen asiantuntijana pääset kehittämään ja toteuttamaan toimintaa osana Yeesin työyhteisöä ja yhdessä hankkeen yhteistyökumppaneiden sekä vapaaehtoisten kanssa.

Etsimme tiimiimme innostavaa ja kehittämisorientoitunutta osaajaa, jolla on laaja-alainen ymmärrys rasismista ja sen vaikutuksesta hyvinvointiin ja mielenterveyteen sekä kokemusta nuorten ryhmätoiminnan ohjaamisesta. Kokemus vapaaehtoisten kanssa toimimisesta katsotaan eduksi. Työtehtävistä suoriutuminen edellyttää valmiutta käsitellä haastavia rasismin kokemuksia vertaistukiryhmissä. Työssä korostuu lisäksi oma-aloitteisuus, valmius tarttua erilaisiin työtehtäviin sekä hyvät viestintätaidot erityisesti sosiaalisen median alustoilla. Sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan opinnot ja kokemus vastaavista tehtävistä katsotaan eduksi. Arvostamme myös vapaa-ajalla tai harrastuksissa kerrytettyä kokemusta.

Noudatamme työssä yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta. Kuukausipalkka tehtävässä on noin 2600 €/kk. Viikkotuntimäärä on 37,5 tuntia, joista yksi on hyvinvointitunti, jonka voi käyttää oman hyvinvointinsa edistämiseen. Yeesin toimisto sijaitsee Helsingin Vallilassa, mutta työtä voi tehdä joustavasti myös etänä ja hankkeen työtehtävät edellyttävät jonkin verran liikkumista. 

Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä, eri sukupuolia olevia ja vammaisia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Valinnassa voidaan toteuttaa positiivista erityiskohtelua.


Työtehtäviin kuuluu: 

  • Muudin vertaisryhmätoiminnan toteuttaminen ja kehittäminen

  • Muudin vapaaehtoistoiminnan kehittäminen

  • Viestintämateriaalien tuottaminen sosiaaliseen mediaan

  • Tapahtumien ja työpajojen järjestäminen nuorille

  • Yhteistyö ja verkostoituminen hankkeen yhteistyökumppaneiden kanssa

  • Muut työnantajan osoittamat työtehtävät


Mikä ihme on Yeesi ja mikä on Muudi? 

Yeesi on nuorten perustama valtakunnallinen järjestö, joka tekee edistävää mielenterveystyötä nuorilta nuorille. Yeesissä toimii pari sataa upeaa vapaaehtoista, 14 työntekijää ja useita yhteistyökumppaneita. Meille tärkeää on työhyvinvointi, tekemisen vapaus, mahdollisuus oppia uutta sekä vaikuttaa omaan työhön. Yeesi on kehittyvä ja joustava yhteisö.

Muudi-hanke aloitti toimintansa keväällä 2022 ja sen tavoitteena on edistää rasismia kokevien nuorten mielenterveyttä. Hanke toteutetaan meiltä meille -periaatteella, eli nuorilta nuorille. Muudin kohderyhmää ovat 13-29-vuotiaat nuoret, jotka toivovat saavansa vertaistukea muilta nuorilta rasismikokemusten käsittelemisessä ja haluavat oppia lisää siitä, miten rasismi voi vaikuttaa mielenterveyteen. Hankkeen keskiössä ovat ne nuoret, jotka kokevat rasismia ihonvärinsä vuoksi. Toimintaamme osallistuu myös nuoria, joilla on kokemusta rasismista heidän kulttuurinsa, uskontonsa tai etnisen taustansa takia ja jotka kuuluvat taustojensa vuoksi Suomessa näkyvään vähemmistöön. 

Kolmivuotisen ja valtakunnallisen Muudi-hankkeen aikana järjestetään vertaisryhmätoimintaa sekä rasismin mielenterveysvaikutuksiin liittyviä koulutuksia, työpajoja ja oppilaitosvierailuja. Muudin toimintamalleista kehitetään materiaalia nuorten kanssa toimivien tahojen käyttöön. Hankkeen sosiaalisen median kanavissa jaetaan aktiivisesti tietoa rasismin mielenterveysvaikutuksista, puretaan stigmaa mielenterveydestä puhumisesta ja tarjotaan matalan kynnyksen keinoja mielenterveyden edistämiseksi. Nuoret toimivat aktiivisesti mukana hankkeen kehittämisessä koko sen toiminnan aikana.

Lisää Muudin toiminnasta löydät esimerkiksi Instagramista ja TikTokista nimellä @sun.muudi ja Facebookista!

Hakeminen

Kiinnostuitko? Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV pdf-tiedostoina osoitteeseen info@yeesi.fi 9.6.2023 klo 16 mennessä. Merkitse viestiin otsikoksi “Työhakemus Muudi-hankkeen asiantuntijaksi”.

Lisätietoja tehtävästä antaa Muudi-hankkeen asiantuntija Vanessa Grant keskiviikkona 31.5. klo 10-16 ja perjantaina 2.6. klo 10-13 välillä. Tavoitat Vanessan sähköpostilla vanessa@yeesi.fi ja puhelimitse numerosta 0504758323. 

Työhaastattelut pidetään lähtökohtaisesti perjantaina 16.6. tai maanantaina 19.6. klo 10-16 välillä. Työsuhde alkaa 7.8.2023 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on aluksi voimassa vuoden 2023 loppuun, mutta tarkoituksena on varmistaa rahoitukselle jatkoa ja saada työsuhdetta jatkettua Muudi-hankkeen hankekauden, eli vuoden 2024 loppuun. 

Tehtävään valitun henkilön tulee toimittaa ajan tasalla oleva rikosrekisteriote. Velvoite perustuu lakiin lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä (504/2002).

Muudi-hanke toteutuu Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) avustuksella. Haettavaan työtehtävään liittyen olemme lisäksi saaneet säätiörahoituksen.

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.
 
 
 
Oppilaitostyölle uusi asiantuntija

Blogi

Oppilaitostyölle uusi asiantuntija

Aloitin Yeesillä oppilaitosyhteistyön asiantuntijana. Työpöydältä löytyy oppilaitosvierailut ja niiden koordinointi, Yeesaamot, sekä yleisesti oppimisen ja mielenterveyden teemat.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

FacebookTwitterInstagramDiscordTikTok
x