Kolme henkilöä keskustelemassa pöydän ääressä. Tautalla kaksi henkilöä laittamassa muistilappuja seinälle.
 

Uutiset

01.03.2023

Hei ope! Ilmoita oppilaitoksenne mukaan Yeesin mentoritoimintaan!

Haluaisitko tarjota opiskelijoillenne mahdollisuuden saada lisätukea opinnoissa jaksamiseen ja omaan hyvinvointiin liittyen? Jos työskentelet ammatillisessa oppilaitoksessa tai lukiossa, lue lisää ja ilmoita oppilaitoksenne mukaan!

Hei ope! Ilmoita oppilaitoksenne mukaan Yeesin mentoritoimintaan!

Yeesi tarjoaa toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille mahdollisuuden saada lukuvuoden ajaksi itselleen oma mentori tukemaan opinnoissa jaksamista. Etsimme lukuvuodelle 2023-2024 yhteensä neljää yhteistyöoppilaitosta toiselta asteelta pääkaupunkiseudulta.

Mitä? 
Yeesi ry eli nuorten mielenterveysseura järjestää toisen asteen opiskelijoille suunnattua mentoritoimintaa. Mentoritoiminnassa yhteistyöoppilaitosten opiskelijat voivat hakea mukaan ilmaiseen mentorointiohjelmaan ja saada itselleen lukuvuoden 23-24 ajaksi oman mentorin, joka tukee opinnoissa jaksamisessa ja hyvinvointiin liittyvissä teemoissa. Yeesin mentorit ovat iältään 20-29-vuotiaita itsekin toisen asteen käyneitä vapaaehtoisia nuoria, jotka koulutetaan mentorina toimimiseen. Yeesin mentorit eivät ole ammattilaisia vaan toiminta on vertaistuellista.


Miten? 
Mentorin kanssa tavataan noin kerran kuukaudessa lokakuusta huhtikuuhun. Tapaamisajat- ja paikat mentorointipari sopii keskenään. Opiskelija muodostaa kauden aluksi tavoitteet toiminnalle, sitoutuu mentorointitapaamisiin sekä oppimispäiväkirjan kirjoittamiseen. Toimintaan valitaan mukaan noin 5 opiskelijaa per oppilaitos. Opiskelija saa osallistumisesta opintopisteitä (2op).


Miksi? 
Opiskelu-uupumus on iso haaste toisella asteella eikä opiskelijoille ole riittävästi matalan kynnyksen tukea tarjolla. Mentoritoiminta onkin yksi lisätuen muoto opinnoissa jaksamiseen. Luonteeltaan mentoritoiminta on kevyttä vertaistuellista toimintaa. Mentorit eivät ole ammattilaisia eikä toiminta korvaa ammattiapua.


Mitä oppilaitokselta vaaditaan? 
Kaudelle 23-24 valitaan neljä yhteistyöoppilaitosta, joiden opiskelijat voivat hakea mukaan Yeesin mentoritoimintaan. Oppilaitoksen puolelta toiminta vaatii yhteyshenkilön, joka auttaa jakamaan ilmoittautumislinkkiä ja valmiita markkinointimateriaaleja oppilaitoksen viestintäkanavilla. Yeesin mentoritoiminta tulee osaksi oppilaitoksen kurssitarjontaa ja opiskelija saa mentoritoimintaan osallistumisesta 2 opintopistettä oppilaitoksen puolelta.


Miten mukaan?

Hae mukaan täyttämällä tämä lomake (linkki aukeaa uuteen välilehteen).


HUOM! Mentoritoimintaa toteutetaan tällä hetkellä ainoastaan pääkaupunkiseudulla, joten haemme nyt mukaan vain pääkaupunkiseudun oppilaitoksia.


Kysy lisää Yeesin Miralta (mira@yeesi.fi)

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.
 
 
 
Vieraskynäkirjoitus: Balihan Ermutlu

Blogi

Vieraskynäkirjoitus: Balihan Ermutlu

Balihan Ermutlu, joka tunnetaan nimellä Bali, on etninen turkkilainen, syntyperäinen suomalainen, kulttuurien välinen matkalainen, taiteellinen ja musikaalinen, terveydenhuollon ammattilainen, elämän ja ihmisyyden tutkija. Teatteri Ziriklin Elämä Kädessä näytelmässä hän toimii näyttelijänä, muusikkona ja säveltäjänä.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

FacebookTwitterInstagramDiscordTikTok
x