Kolme henkilöä keskustelemassa pöydän ääressä. Tautalla kaksi henkilöä laittamassa muistilappuja seinälle.
 

Uutiset

26.09.2022

Haemme oppilaitosvierailijoita osa-aikaiseen työsuhteeseen

Nuorten mielenterveysseura Yeesi ry hakee kolmea tuntityöntekijää osa-aikaiseen (0-20h/kk) työsuhteeseen toteuttamaan oppilaitosvierailuja mielenterveyden edistämisen teemasta. Työtä tehdään liikkuvasti omalla asuinalueella - toivomme siis hakijoita ympäri Suomen.

Haemme oppilaitosvierailijoita osa-aikaiseen työsuhteeseen

Yeesi etsii tiimiinsä mukaan kolmea tuntityöntekijää toteuttamaan työpajoja mielenterveyden edistämisestä. Etsimme tuntityöntekijöitä eri puolilta Suomea, mielellään kuitenkin läheltä jotakin kasvukeskusta (Oulu, Tampere, Jyväskylä, Kuopio, Turku, Rovaniemi…).

Työpajojen teemana on mielenterveyden edistäminen, eli se miten nuoret voivat edistää omaa ja muiden mielenterveyttä yksilön, yhteisön, yhteiskunnan ja kulttuurin tasolla. Emme puhu mielenterveyden häiriöistä tai diagnooseista, vaan mielenterveydestä osana meidän jokaisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Voimavaralähtöisen mielenterveystyön periaatteiden mukaisesti puhumme mielenterveydestä positiivisesti ja stigmaa purkaen. 

Työpajat toteutetaan yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa kouluaikana. Yhden työpajan kesto on 45-60 min. Tarjoamme valituille työntekijöille koulutuksen edistävään mielenterveystyöhön, yeesimäiseen tapaan puhua mielenterveydestä ja työpajojen vetämiseen. Koulutus järjestetään Helsingissä pe 11.11.2022.

Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä, eri sukupuolia olevia ja vammaisia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Valinnassa voidaan toteuttaa positiivista erityiskohtelua.

Tehtävä sopii hyvin esimerkiksi nuoriso-, sosiaali- tai kasvatusalan opiskelijalle. Yeesin toimisto on Helsingin Vallillassa, mutta työtä tehdään liikkuvasti omalla alueella. Työsopimus on alkuun toukokuuhun 2023 asti, sillä toimintaa pilotoidaan ja kehitetään, mutta rahoituksesta riippuen on mahdollisuus jatkoon.

Työpajat ovat osa Yeesin ja The Body Shopin yhteistyötä.


Tuntityöntekijältä toivomme: 

 • Yeesin arvoihin sitoutumista
 • Itsenäistä työotetta oppilaitoksista vastaavan työntekijän tuella
 • Esiintymisvalmiuksia ja kokemusta ryhmien ohjaamisesta
 • Kunnioittavaa ja nuorisolähtöistä työotetta
 • Intoa kehittää ja ideoida toimintaa
 • Mahdollisuutta osallistua yhteiseen koulutuspäivään pe 11.11.2022 Helsingissä
 • Mahdollisuutta käyttää omaa tietokonetta työpajoissa

Tuntitekijän tehtäviin kuuluu: 

 • Työpajojen toteuttaminen toisen asteen oppilaitoksissa ja yläkouluissa
 • Työpajojen tarjoaminen oman alueen oppilaitoksiin sekä niiden sopiminen ja aikatauluttaminen
 • Palautteen kerääminen ja raportointi
 • Toiminnan kehittämiseen osallistuminen tiimin kanssa

Palkkaus:

 • Tuntipalkka määräytyy työehtosopimuksen ja taulukkopalkan mukaan, 15,6 €/h
 • Yhdessä oppilaitoksessa suoritetun ensimmäisen työpajan toteuttamiseen on laskettu 3h työaikaa (46,8 €), joka sisältää valmistautumisen, matkustamisen sekä raportoinnin 
 • Samassa oppilaitoksessa voi pitää useamman työpajan, palkkio tulee tuntipalkan mukaisesti
 • Työpajoja voi pitää omien aikataulujen mukaisesti, mutta maksimissaan neljä työpajaa saman päivän aikana ja 20 h/kk. 
 • Kuukausiansio on siis maksimissaan noin 300 euroa riippuen siitä, kuinka paljon työpajoja ehdit ja haluat pitää


Mikä ihme on Yeesi? 

Yeesi on nuorten perustama valtakunnallinen järjestö, joka tekee edistävää mielenterveystyötä nuorilta nuorille. Yeesissä toimii yli 400 upeaa vapaaehtoista, yksitoista työntekijää ja useita yhteistyökumppaneita. Meille tärkeää on työhyvinvointi, tekemisen vapaus, mahdollisuus oppia uutta sekä vaikuttaa omaan työhön. Yeesi on kehittyvä ja joustava yhteisö.

Hakeminen

Kiinnostuitko? Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV pdf-tiedostoina osoitteeseen mira@yeesi.fi ke 12.10.2022 mennessä. Merkitse viestin otsikkoon “Työhakemus oppilaitosvierailijaksi”. Haastattelut järjestetään videoyhteydellä ensisijaisesti ma 17.10 ja ti 18.10. Ilmoitathan hakemuksessasi, sopiiko sinulle jompikumpi haastattelupäivä ja pääsetkö lähikoulutuspäivään pe 11.11. Yeesi korvaa matkakulut tarvittaessa.

Heräsikö sinulla kysymyksiä? 

Lisätietoja tehtävästä antaa Yeesin Mira sähköpostilla mira@yeesi.fi

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.
 
 
 
Oppilaitostyölle uusi asiantuntija

Blogi

Oppilaitostyölle uusi asiantuntija

Aloitin Yeesillä oppilaitosyhteistyön asiantuntijana. Työpöydältä löytyy oppilaitosvierailut ja niiden koordinointi, Yeesaamot, sekä yleisesti oppimisen ja mielenterveyden teemat.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

FacebookTwitterInstagramDiscordTikTok
x