Kolme henkilöä keskustelemassa pöydän ääressä. Tautalla kaksi henkilöä laittamassa muistilappuja seinälle.
 

Uutiset

22.06.2022

Katsaus Yeesin alkuvuoteen 2022

Kulunut kevät on mennyt Yeesissä todella nopeasti. Alkuvuonna varmistuneet positiiviset avustuspäätökset ovat tarkoittaneet sitä, että olemme tehneet keväällä yhteensä seitsemän uutta työsopimusta, käynnistäneet uusia hankkeita ja saattaneet Jaksaa, jaksaa? -hankkeen päätökseen. Muutokset ovat vaatineet aikaa, mutta olemme saaneet uusia huikeita tekijöitä mukaan ja päässeet yhdessä tekemään ja kehittämään hyvällä fiiliksellä Yeesin toimintaa.

Katsaus Yeesin alkuvuoteen 2022

Olemme päässeet myös nauttimaaan tapahtumista, jotka kerää ihmisiä yhteen ja yksi kevätkauden kohokohdista oli huhtikuussa vihdoin toteutunut nuorisoalan suurtapahtuma Nuori2022 Jyväskylässä, jossa olimme myös toteuttamassa kahta ohjelmanumeroa.

Vapaaehtoistoiminnassa toteutettiin alkuvuonna upea Yeesi Zine, joka on erinomainen esimerkki siitä, miten taiteen keinoin on mahdollista ottaa kantaa, näyttää esimerkkiä ja antaa ajateltavaa. Pääset lukemaan zinen täältä (linkki aukeaa uuteen välilehteen). Lisäksi on ollut mahtavaa päästä jälleen toteuttamaan Yeesi Café:a kasvotusten Yeesin toimistolla ja kehittämään toimintaa uudessa hybridi-ajassa. Myös yhteistyö Setan verkkonuorisotalo Loisteen kanssa on käynnistynyt hienosti. 

Oppilaitos- ja koulutustoiminnassa olemme päässeet tekemään yhteistyötä muun muassa Helsingin kaupunginmuseon, CMI:n, Opetushallituksen, MTKL:n, Sakki ry:n ja Suomen Lukiolaisten Liiton kanssa. Olemme toteuttaneet myös videoita Koulu kunnossa-hankkeen kanssa. Yeesin mielenterveyttä edistävälle työottelle on suurta kiinnostusta ja meillä alkaa hahmottumaan visioita, miten voisimme tätä tehdä entistä laajemmin. 

Jaksaa, jaksaa? -hanke saatiin päätökseen toukokuussa ja hankkeen tulokset puhuvat puolestaan. Mitä kuuluu? -koulutuksia ja Kuormitusmittaria on juurutettu Yeesin toimintaan ja hankkeessa kehitetty mentoritoiminta jatkuu myös tulevaisuudessa. Tällä hetkellä on käynnissä syksyn mentorihaku ja olemme saaneet jo kivasti uusia mentoreita mukaan Yeesin toimintaan.

Rasismia kokeneiden nuorten mielenterveyden edistämiseen keskittyvä Muudi-hanke saatiin käyntiin ja hankkeen kick off-tapahtuma Kulttuurikeskus Caisassa oli menestys! Tässä vaiheessa kannattaa viimeistään ottaa haltuun hankkeen some IG:ssä: @sun.muudi 

Verkkotyö-hankkeen turvin pääsemme jatkamaan ja kehittämään suosittua ryhmächattia Sekasin-alustalla. Olemme kevään aikana saaneet ryhmis-tiimiin uusia tuntityöntekijöitä ja ryhmis rullaa tällä hetkellä kolmena iltana viikossa tavoittaen 20-30 nuorta joka ilta. Myös Yeesin vapaaehtoisten Yeesi-chatit Discordissa ovat löytäneet paikkansa ja herättäneet kiinnostavia keskusteluita.

Viestinnässä yhteistyökampanja rasismin vastaisella viikolla Mixed Finns-yhteisön kanssa oli menestys ja toukokuussa saimme käynnistettyä pidemmän aktivismikampanjan The Body Shopin kanssa. Yeesin some on ollut koko alkuvuoden todella aktiivinen, uudet viestinnän teemakuukaudet ovat kirkastaneet mielenterveyttä edistävän sisällön tuottamista ja olemme saaneet aikaiseksi hienoja tuloksia.

Paljon on siis tapahtunut ja loppuvuosi näyttää myös oikein hyvältä. Vaikka Yeesin toimistolla on läpi kesän joku paikalla, niin tässä kohtaan otamme vähän kevyemmin ja aiomme nauttia kesästä.

Aurinkoista ja leppoisaa kesää kaikille!

- Kalle
toiminnanjohtaja / master of the big picture

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.
 
 
 
Oppilaitostyölle uusi asiantuntija

Blogi

Oppilaitostyölle uusi asiantuntija

Aloitin Yeesillä oppilaitosyhteistyön asiantuntijana. Työpöydältä löytyy oppilaitosvierailut ja niiden koordinointi, Yeesaamot, sekä yleisesti oppimisen ja mielenterveyden teemat.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

FacebookTwitterInstagramDiscordTikTok
x