Blogi

04.05.2023

Harjoittelu Yeesillä: tärkeitä onnistumisia, ihana työyhteisö ja välillä pitää myös olla aikaa pötköttelyyn

Ihanat 12 viikkoa Yeesillä on nyt tulossa päätökseen ja hieman haikein mielin täällä kirjoittelen fiiliksiä harjoittelusta. Päällimmäinen fiilis on kiitollisuus kaikesta, mitä olen saanut kokea, tämä harjoittelupaikka on tuntunut siltä että pääsin juuri oikeaan paikkaan.

Harjoittelu Yeesillä: tärkeitä onnistumisia, ihana työyhteisö ja välillä pitää myös olla aikaa pötköttelyyn

En voi käsittää kuinka nopeasti nämä kolme kuukautta on vierähtänyt. Piti oikein laskea viikot, ettei tässä vain ole käynyt mikään väärinkäsitys, mutta ei, tämä on tosiaan 12 ja viimeinen viikkoni Yeesillä! 

Rehellisesti sanottuna, kun aloitin Yeesillä olin hieman epävarma itsestäni, huijarisyndrooma kiusasi minua ja ajattelin, että tuleekohan tästä mitään. Mutta onneksi olin aivan väärässä, eikä minun olisi pitänyt missään vaiheessa kuunnella tuota epävarmuuden ääntä ja ihan vinkkinä muillekin että osaat aivan varmasti enemmän kun mitä luulet!<3 Harjoittelun myötä olen vihdoinkin saanut sellaisia onnistumisen tunteita ja ammatillista itsevarmuutta, mitä olen kaivannut. Koska sosiaalipsykologian (pääaineeni) ongelma on se, että siitä ei saa mitään tiettyä ammattia, vaan pitää itse päättää mitä sillä haluaisi tehdä elämässä. 

Halusin harjoittelusta mahdollisimman monipuolisen ja sen mielestäni sain. Mikään viikko ei ole ollut samanlainen kuin edellinen. Olen saanut suunnitella somesisältöä ja oppia canvan, creamailerin ja bit.lyn käyttöä. Saanut olla mukana zoom tapahtumassa kertomassa opiskelu uupumuksesta ja sen ehkäisystä. Osallistunut Laajasalon yläasteen hyvinvointimessuille ja siellä kertonut Yeesistä, hyvinvoinnista ja kysynyt opiskelijoilta mikä heidän arjessa tuo heille voimaa. Myös mm. osallistunut Yeesi cafeeseen, tehnyt stop motion legoäänestysvideon, käynyt kiinnostavissa mielenterveyteen liittyvissä tapahtumissa ja tehnyt vuoron Sekaisin-ryhmiksessä. 

Erityismaininnan saa, että olen myös osallistunut toimiston äärimmäisen tärkeisiin tapahtumiin, kuten munajahtiin pääsiäisenä, jolloin pukeuduimme eläinpukuihin, etsimme toimistossa munia ja muumimusiikki soi taustalla, se oli aivan parasta. Muistan myös kuinka toisena harkkapäivänä extempore tilattiin woltista donitseja toimistolle, koska oli ystävänpäivä, jonkin synttärit oli juuri ollut ja meillä alko harkat niin konsensus oli että ''aina on hyvä syy juhlia'', mikä oli ihana ajattelutapa. Toimistolla olen erityisesti oppinut kuinka tärkeä hyvä yhteishenki on työhyvinvoinnin kannalta ja myös se, että mielenterveyttä aidosti tuetaan ja että saa olla rehellinen voinnistaan ja että työn ei tarvitse olla jatkuvaa tykitystä. 

Olen saanut olla osa aivan ihanan ihanaa yhteisöä ja tuntea sen, että olen harjoittelijana tärkeä osa sitä yhteisöä ja että minunkin työpanoksellani on merkitys. Tämän jälkeen tiedän mitä vaatia seuraavalta työpaikaltani. Ennen tätä harjoittelua olen ollut ikävän paljon sen vaikutuksen alla, että mitä enemmän teet, sitä parempi työntekijä olet. Tulin harjoitteluun sillä ajatuksella, että pitää heti suorittaa ja näyttää, että minusta on hyötyä. Olen joutunut tekemään tietoista työtä sen suhteen että pääsen irti tästä ajattelutavasta. Nyt ajattelen mieluummin niin, että töitä ei pidä olla liikaa, deadlineja voi aina siirtää ja oma hyvinvointi on tärkein. Järjestö ei kaadu siihen, että esim. yksi IG postaus ei tulekaan ulos silloin kun se lukee kalenterissa. 

Tärkeimmät oivallukseni harjoittelun ajalta ovat että: työnteon ei pidä olla suorittamista ja pötköttely on tärkeää. 

Harjoittelusta on tehnyt entistäkin paremman myös se, että olen saanut kokea sen kahden ihanan muun harjoittelijan, Saanan ja Ametan kanssa. Vaikka meillä kaikilla on ollut omat tehtävämme, on ollut myös ihanaa, että meillä on ollut yhteisiä asioita. Erityiskiitos myös ihanalle harkkaohjaajalleni Miralle, joka on saanut minut tuntemaan itseni tosi tervetulleeksi Yeesillä ja apua sekä tukea on aina ollut saatavilla <3 

Yeesiä tulee kamala ikävä. En halua sanoa hyvästi, koska aidosti toivon ettei tämä ole sitä, haluan mielummin sanoa: nähdään myöhemmin <3 Nyt menen kirjoittamaan gradun loppuun ja toivottavasti valmistun kesällä, sitten saa nähdä mitä loppuvuosi tuo tullessaan, toivon että löytäisin itselleni paikan jostain ihanasta järjestöstä. Mutta sen ainakin tiedän että Yeesin jälkeen en voi mennä takaisin ns. normiduuniin, nyt odotukseni työyhteisön ja työhyvinvoinnin suhteen ovat korkealla ja mikä tahansa työpaikka ei minulle kelpaa <3     

Catch you on the flippity flip! 

Harkkari Nea <3 

 


 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.
 
 
 
Yeesin oppilaitosvierailijan kevätkausi

Blogi

Yeesin oppilaitosvierailijan kevätkausi

Oppilaitosten jäädessä ansaitulle kesälomalle jäävät myös Yeesin oppilaitosvierailut kesätauolle. Mikäs sen parempi aika ottaa pieni katsaus menneeseen kevääseen ja reflektoida tehtyjä vierailuja ja saatuja kokemuksia. Oppilaitosvierailijana toimimisessa ehdottomasti parasta on työn monipuolisuus; ikinä et tiedä minne työ voi sinut viedä ja millaisia ihania nuoria voit vierailujesi aikana kohdata.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

FacebookTwitterInstagramDiscordTikTok
x