Blogi

03.03.2023

Yeesin uudet harjoittelijat esittäytyvät

Yeesissä aloitti uudet harjoittelijat Nea ja Saana, jotka esittäytyvät ja kertovat hieman itsestään. Nea tekee töitä mentori- ja oppilaitostoiminnassa ja Saana vapaaehtoistoiminnan parissa.

Yeesin uudet harjoittelijat esittäytyvät

Nea: 

Heippa! Olen sosiaalipsykologian maisteriopiskelija ja tarkoitus olisi valmistua kesään mennessä. Olen helposti innostuva nörtti, joka elää kahvin ja huonon huumorin voimalla. Asun Vantaalla avopuolisoni ja karva vauvamme, eli kissamme kanssa. Kissan nimi on Mocha ja joskus haluaisin toisen kissan jonka nimi olisi Latte (nimissä ei tietenkään selvästi näy mitään teemaa). Jos tavataan näytän aina mielelläni kissa kuvia (välillä myös vaikka et olisi pyytänytkään). 

Olen harjoittelijana Yeesin mentoritoiminnassa, jolloin tulen auttamaan siihen liittyvissä tehtävissä ja tulen myös tuottamaan sisältöä yeesi_oppilaitoksissa Instagram tilille (joten ottakaa ihmeessä se seurantaan, ellei ole jo!). Haluan harjoitteluni aikana kuitenkin tutustua Yeesin toimintaan niin hyvin kun pystyn, joten olen myös todella innokkaana auttamassa muussakin, kuten tapahtumien järjestämisessä. 

Saana: 

Moikka! Olen yksi Yeesin tämän kevään harjoittelijoista ja tulen toimimaan suurimmaksi osaksi vapaaehtoistoiminnan parissa. Opiskelen tällä hetkellä viimeistä vuotta sosionomiksi Turussa, mutta asun nyt harjoittelun ajan Helsingissä. Ihmisenä olen vähän introvertin ja ekstrovertin välimaastoon sijoittuva haaveilija. Tykkään ihastella pieniä kauniita juttuja luonnossa ja elämässä ylipäätään. Unelmoin tällä hetkellä kesästä ja päivien pidentymisestä, sekä joskus vielä koiran omistamisesta. ♥️

Miksi kiinnostuit Yeesistä? 

Nea: 

Olin seurannut Yeesin Instagramia jo aika pitkään ja täysin ihastunut heidän sisältöön, kun huomasin heidän harjoittelija hakunsa ja tiesin, että minun oli aivan pakkoa hakea. Olen opiskeluaikani aikana ollut aktiivinen eri järjestöissä, jolloin järjestökenttä kiinnostaa myös ihan kunnon työpaikkana valmistumisen jälkeen. Mielenterveyden edistäminen on myös teemana itselleni tosi tärkeä ja sydäntä lähellä, joten Yeesi vaikutti unelmien harjoittelupaikalta. Joten olen aivan äärettömän iloinen ja otettu, että pääsin juuri Yeesille harjoitteluun. ♥️

Saana:

Olen ollut Yeesillä vapaaehtoisena ja kiinnostuin siitä, mitä kaikkea ulkopuolelle näkymätöntä työhön kuuluu. Yeesin näkökulma mielenterveyteen erityisesti mielenterveyden edistämisen kannalta on myös tärkeä ja mielenkiintoinen. Olen aiemmin tehnyt lähinnä suoraa asiakastyötä, joten on todella mielenkiintoista päästä tarkastelemaan asioita nyt vähän eri näkökulmasta. Myös yhteiskunnalliset asiat ja vaikuttaminen ovat lähellä sydäntäni, joten olen todella innoissani, että olen päässyt Yeesille harjoitteluun oppimaan niistä lisää!

Miten edistät omaa mielenterveyttäsi?

Nea: 

Yritän aika usein suunnitella kalenteriin omaa aikaa, esim. rakastan uusien kahviloiden kokeilemista ja käyn usein kahviloissa itsekseni ja luen samalla kirjoja, lemppari kirja genreni on ylivoimaisesti fantasy ja otan mielelläni vastaan suosituksia. Olen myös lähiaikoina innostunut podcasteista enemmän, joten kevään edetessä nautin kävelyistä, jolloin voin samalla kuunnella podcasteja. Suosikkini on tällä hetkellä Popcorn Psychology, jossa tosi symppis terapeutit analysoivat eri elokuvia ja sarjoja psykologisesta näkökulmasta. 

Rakastan myös hitaita aamuja, leipomista ja erilaisia reissuja, sekä Suomen sisällä, että ulkomailla. Minulla on myös usein liian monta sarjaa kesken ja usein sen sijaan, että katsoisin jonkun uuden sarjan loppuun, katson jonkun feel good sarjan, jonka olen jo nähnyt tuhat kertaa, esim The Office, Brooklyn 99, Bob’s Burgers ja IT Crowd ovat lemppareita joista aina tulee hyvä mieli.      

Saana: 

Edistän omaa mielenterveyttäni olemalla yhteydessä läheisiin ja ystäviin, mutta myös pitämällä huolta riittävästä omasta ajasta. Vapaa-ajallani tykkään myös muun muassa joogata sekä katsoa söpöjä eläinvideoita ja tv-sarjoja. Jollain ehkä vähän kieroutuneella tavalla, etenkin rikos- ja sairaalasarjat auttavat nollaamaan aivoja. Luonnossa oleminen tuo tähän hyvää vastapainoa. 

Mikä eläin olisit, jos saisit päättää?

Nea: 

Yritin kovasti olla originaalimpi, mutta siitä en pääse mihinkään, että ensimmäisenä tulee mieleen kissa ja kissat on best. Koska aina välillä katson meidän kissaa ja mietin kuinka mukava elämä hänellä on. Hän voi torkkua niin usein ja pitkään kun haluaa, hän saa usein herkkuja ja huomiota ja hänellä on paljon hauskoja keppi leluja, what a life! Minä myös samaistun kissaan siinä mielessä, että nautin auringonpaisteesta, ja viihdyn yhtä hyvin sekä itsekseni, että läheisten ihmisten seurassa. Samalla tekisi mieli myös valita joku isompi kissaeläin, kuten gepardi, koska kelatkaa kuinka siistii se ois olla ihan sairaan nopee.  

Saana:

Jos saisi päättää, olisin ehkä norsu. Ne on jotenkin niin yhteisöllisiä ja tunteellisia otuksia ja näyttävät pitävän toisistaan huolta. Etenkin norsuvauvat ovat niin symppiksiä ja sinnikkäitä, vaikka välillä vähän kömpelöitä ♥️

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.
 
 
 
Vieraskynäkirjoitus: Balihan Ermutlu

Blogi

Vieraskynäkirjoitus: Balihan Ermutlu

Balihan Ermutlu, joka tunnetaan nimellä Bali, on etninen turkkilainen, syntyperäinen suomalainen, kulttuurien välinen matkalainen, taiteellinen ja musikaalinen, terveydenhuollon ammattilainen, elämän ja ihmisyyden tutkija. Teatteri Ziriklin Elämä Kädessä näytelmässä hän toimii näyttelijänä, muusikkona ja säveltäjänä.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

FacebookTwitterInstagramDiscordTikTok
x