Blogi

24.01.2023

Muudin harjoittelija Ametta esittäytyy

Oon Ametta, Muudin kevään harjoittelija. Opiskelen viimeistä vuotta sosionomiksi ja haaveena olisi työllistyä sosiaalialan järjestökentälle. Oon todella onnellinen siitä, että oon päässyt Muudiin mukaan. Tulette näkemään mua sosiaalisessa mediassa ja oon myös täällä taustalla viestinnän hommissa!

Muudin harjoittelija Ametta esittäytyy

Moi! 


Oon Ametta, Muudin kevään harjoittelija. Opiskelen viimeistä vuotta sosionomiksi ja haaveena olisi työllistyä sosiaalialan järjestökentälle. Ennen tätä harjoittelua selailin netistä erilaisia järjestöjä ja hankkeita, jotka tekevät Muudin kaltaista työtä, mutta sellaista ei löytynyt. Sattumalta, kuin tilauksesta, mun Tiktokin etusivulle pärähti Muudin sisällöntuottajan Yolandan video, jossa selitettiin Muudin toiminnasta ja siitä, että poc-nuoret ovat kohderyhmää! Innostuin heti (ja kummastelin lukiko Tiktok mun ajatukset) ja laitoin viestiä toiminnan vetäjälle, Vanessalle. Siitä pääsin nopeasti haastatteluun ja tässä sitä ollaan! 


Syy miksi hakeuduin hankkeeseen on aika henkilökohtainen. Oon itse puoliksi suomalainen ja puoliksi armenialainen, kahden kulttuurin lapsi siis. Armenialaisten juurien ansiosta erotun kantasuomalaisesta väestöstä aika selvästi. Tämä ulkoinen olemus on johtanut useasti epämiellyttäviin ja rasistisiin tilanteisiin. Oman identiteetin luominen on ollut myös aikanaan ja on vieläkin vaikeaa, sillä olen useasti kokenut toiseuttamisen kokemuksen. Lapsena ja nuorena olisin kovasti tarvinnut tukea minun näköisiltä kanssaeläjiltä, mutta sellaista tukea ei ollut eikä kantasuomalaisen näköiset ihmiset oikeasti pystynyt samaistumaan mun oloon ja tuntemuksiin. Onneksi nyt meillä on Muudi-hanke, joka tarjoaa vertaistukea poc-nuorille, sillä tällaisella tuella on oikeasti todella tärkeä merkitys. Oon myös todella otettu siitä, että saan olla mukana ensimmäisten joukossa näinkin merkittävässä hankkeessa. 


Nyt hieman kevyempää tietoa itsestäni. Asun Helsingissä avopuolisoni kanssa. Oon todella utelias ihminen ja mulla on niin paljon turhaa tietoa päässäni historiasta, eri kulttuureista, elokuvista ja erityisesti julkkiksista…Kuntoilen vaihtelevasti, pitkät kävelylenkit kirpsakalla pakkasilmalla ovat parhaita, mutta myös kuntosali ja uiminen kuuluvat mun kuntoilu kiertoon. Lataan akkuja näkemällä mun ystäviä ja perhettä sekä laittamalla hyvää ruokaa. Myös herkullisen kahvin hakeminen lähi- kahvilasta ja käveleminen ympäri Helsinkiä avopuolisoni kanssa tekee mulla todella hyvää. Elän sunnuntai-päiville. Ne on mulle hyvinvointipäiviä ja mulle mahdollisuus valmistautua uuteen viikkoon ilman stressin tunnetta. Sunnuntait koostuu usein hitaista aamuista, ulkoiluista, rentoutumisesta ja meal-preppauksesta. 


Oon todella onnellinen siitä, että oon päässyt Muudiin mukaan. Tulette näkemään mua sosiaalisessa mediassa ja oon myös täällä taustalla viestinnän hommissa! 

Ihanaa alkavaa vuotta teille kaikille <3 

-Ametta
 


 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.
 
 
 
Oppilaitostyölle uusi asiantuntija

Blogi

Oppilaitostyölle uusi asiantuntija

Aloitin Yeesillä oppilaitosyhteistyön asiantuntijana. Työpöydältä löytyy oppilaitosvierailut ja niiden koordinointi, Yeesaamot, sekä yleisesti oppimisen ja mielenterveyden teemat.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

FacebookTwitterInstagramDiscordTikTok
x