Blogi

22.12.2022

Muudin sisällöntuottaja Yolanda esittäytyy

Autan Muudin sosiaalisen median kanavien hallinnoimisessa,
mutta suurimmaksi osaksi hankkeen TikTok-tili on mun vastuualuetta.
Luon sinne Muudin somesisällöt videomuotoon ja
tuotan välillä myös vähän kevyempää (toivottavasti ehkä joskus hauskaakin) sisältöä.

Muudin sisällöntuottaja Yolanda esittäytyy

Moi!

Mä oon Yolanda ja oon Yeesillä vielä aika uudehko työntekijä. Aloitin hommat syyskuun aikana Yeesin Rasismi ja mielenterveys -hankkeessa, eli Muudi-hankkessa sisällöntuottajana. Autan Muudin sosiaalisen median kanavien hallinnoimisessa, mutta suurimmaksi osaksi hankkeen TikTok-tili on mun vastuualuetta. Luon sinne Muudin some-sisällöt videomuotoon ja tuotan välillä myös vähän kevyempää (toivottavasti ehkä joskus hauskaakin) sisältöä.

Asun itä-Helsingissä puolisoni kanssa. Tykkään ulkoilla, käydä kuntosalilla ja lukea kirjoja. Mulle tärkeää on henkisyys, nukkuminen ja päiväunelmointi, sekä kirjoittaminen. Teen myös näyttelijän hommia, sekä teatteria että kameratöitä. Teatteria oon tehnyt lapsesta saakka ja oon hiljattain myös opiskellut näyttelijäntyötä. Näyttelijänä mua erityisesti kiinnostaa monitasoiset keskustelut representaatiosta ja siitä, miten mustien ja ruskeiden ihmisten tarinoita kerrotaan taiteen kautta. Keskityn siis mun luovissa projekteissa paljon siihen, miten ottaa mustat ja ruskeat suomalaiset kulttuuri- ja taidealoilla paremmin huomioon ja miten kehittää niitä tapoja, joilla meitä edustetaan taiteessa.

Tämä selittää myös sitä, miksi Muudi-hanke kiinnosti mua. Mielenterveys on mulle todella tärkeä asia, myös henkilökohtaisesti. Yksi mulle tärkeimmistä arvoista on se, että ihmisten fyysisestä, psyykkisestä ja henkisestä hyvinvoinnista pidetään huolta kokonaisvaltaisesti. Välillä yhteiskuntarakenteiden ulkopuolelle kuitenkin jää marginalisoidut ihmiset, joiden kompleksit kokemukset maailmasta tarvitsisi erityistä huomiota tai tukea.

Halusin siis lähteä mukaan tähän toimintaan, sillä mulle tuntuu todella merkitykselliseltä, että me päästään kohdentamaan mielenterveyden edistämistä just POC-nuorille. Tiedän, että sille on iso tarve Suomessa. Toiminnan “meiltä meille” -periaate mahdollistaa sen, että pääsen olemaan mukana rakentamassa sellaista yhteisöllisyyttä, jota usein itsekin kaipaa afrosuomalaisena. Saan itse vertaistuesta paljon voimaa ja se on yksi tapa, miten edistän omaa mielenterveyttäni. Yhteisöillä, joissa ihmiset samaistuu mun kokemuksiin ja joissa tuun kuulluksi sekä nähdyksi on valtava merkitys mun hyvinvoinnille. Nuorempi minä olisikin varmasti tosi ylpee musta, koska oon mukana mahdollistamassa nuorille tällä hetkellä just sitä, mitä olisin itse nuorempana kaivannut.

En malta odottaa uuden vuoden tuloa ja sitä, että päästään jatkamaan Muudin toimintaa Yeesissä!

-Yolanda 


 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.
 
 
 
Oppilaitostyölle uusi asiantuntija

Blogi

Oppilaitostyölle uusi asiantuntija

Aloitin Yeesillä oppilaitosyhteistyön asiantuntijana. Työpöydältä löytyy oppilaitosvierailut ja niiden koordinointi, Yeesaamot, sekä yleisesti oppimisen ja mielenterveyden teemat.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

FacebookTwitterInstagramDiscordTikTok
x