Blogi

29.11.2022

Yeesissä aloitti uusia oppilaitosvierailijoita!

Yeesin oppilaitosvierailijat toteuttavat työpajoja mielenterveyden edistämisestä toisella asteella ja yläkouluissa. Emilia pitää työpajoja pääkaupunkiseudulla, Riina Joensuun seudulla ja Petra Turun seudulla. Uudet tuntityöntekijät esittäytyvät ja kertovat hieman itsestään.

Yeesissä aloitti uusia oppilaitosvierailijoita!

Riina: Aloitin Yeesillä oppilaitosvierailijana nyt marraskuussa Joensuussa ja sen lähialueilla. Törmäsin tähän työhön ainejärjestöni sähköpostilistalla. Innostuin tästä mahdollisuudesta, sillä ennaltaehkäisevä työ on kiinnostanut mua jo pidemmän aikaa. Erityisesti mielenterveysalan opiskelijana on mahtavaa päästä saamaan omaan alaan liittyvää työkokemusta jo opintojen aikana. :)

Petra: Aloitin nyt marraskuussa Yeesillä oppilaitosvierailijana Turun seudulla ja olen tosi innoissani aloittamassa tätä hommaa! Tällaiselle matalan kynnyksen mielenterveyden edistämisen palveluille on ollut aivan huutava kysyntä ja innostuinkin heti tästä mahdollisuudesta olla mukana tekemässä jotain näin merkityksellistä nuorille <3 

Emilia: Oon ollut tuntityöntekijänä Yeesillä maaliskuusta asti ryhmächatin puolella, mutta aloitin nyt lisäksi tekemään oppilaitosvierailuja. Mulla on itseasiassa pitkä historia Yeesillä, koska olin vapaaehtoisena sen perustamisaikoina.

Miten edistät omaa mielenterveyttäsi?

Riina: Omaa mielenterveyttäni edistän pitämällä yhteyttä läheisiini ja ottamalla omaa aikaa tehdäkseni itselleni mieluisia asioita. Esimerkiksi katson jotain hyvää sarjaa tai joogaan. Nyt syksyllä oon hurahtanut myös ASMR-videoihin, joiden jälkeen tekisi aina mieli ottaa päiväunet.

Petra: Mä edistän omaa mielenterveyttäni lisäämällä tarpeeksi taukoja omaan aikatauluuni. Mä innostun tosi helposti kaikenlaisesta tekemisestä ja aktiviteeteista ja se johtaa usein siihen, että erityisesti näin loppuvuodesta kalenteri onkin melkoisen täynnä. Olen siis myös yrittänyt opetella sanomaan ei asioille useammin ja löytämään aikaa sohvalla köllöttelylle mun squishmallow-armeijan kanssa.

Emilia: Edistän mun mielenterveyttä keskittymällä usein asioihin, mistä mä pidän ja mistä oon kiinnostunut - esimerkiksi annan ittelleni luvan uppoutua kunnolla johonkin aiheeseen, vaikka se saattaakin tuntua välillä epäolennaisiin asioihin keskittymiseltä. Annan itselleni myös runsaasti omaa aikaa ja rauhaa. Käyn myös päivittäin pitkällä kävelylenkillä, koska ilman sitä en pysty operoimaan.

Mikä eläin olisit, jos saisit valita?

Riina: Jos olisin eläin, olisin varmaan berninpaimenkoira. Ne on lempeitä, huolehtivaisia ja erittäin hellyyttäviä. Berni on myös siitä mainio rotu, että se innostuu helposti eri asioista ja haluaa olla siellä, missä on ihmisiäkin. Bernit on siis tosi symppiksiä!

Petra: Mä olisin mieluusti koala-karhu. Kaikissa kuvissa ja videoklipeissä ne näyttää aina niin autuaallisen rentoutuneilta, että haluaisin kokea sellaisen rentouden. Ja onhan ne myös ihan super söpöjä!

Emilia: Jos olisin eläin, olisin ehdottomasti siili. Ne on niin sulosia, mutta osaa puolustaa itseään. Siilit on myös mielenkiintoisia, koska ne on pysynyt samankaltaisina miljoonia vuosia. Ne on vaan niin best. 


Oppilaitosvierailuista voit tiedustella lisää:

erika@yeesi.fi / mira@yeesi.fi

emilia@yeesi.fi (Pääkaupunkiseudun vierailut)

riina.remes@yeesi.fi (Joensuun seudun vierailut)

petra.karjalainen@yeesi.fi (Turun seudun vierailut)


 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.
 
 
 
Muudin harjoittelija Ametta esittäytyy

Blogi

Muudin harjoittelija Ametta esittäytyy

Oon Ametta, Muudin kevään harjoittelija. Opiskelen viimeistä vuotta sosionomiksi ja haaveena olisi työllistyä sosiaalialan järjestökentälle. Oon todella onnellinen siitä, että oon päässyt Muudiin mukaan. Tulette näkemään mua sosiaalisessa mediassa ja oon myös täällä taustalla viestinnän hommissa!

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

FacebookTwitterInstagramDiscordTikTok
x