Blogi

10.11.2022

Nuorten elpyminen - kenen vastuulla?

Yeesin hallituksen jäsenet Jenna ja Veeti osallistuivat syyskuussa International Association for Youth Mental Health -konferenssiin Kööpenhaminassa. Eli mikä homma?

Nuorten elpyminen - kenen vastuulla?

REIMAGINING | Youth Mental Health

COPENHAGEN

29 September - 1 October, 2022

International Association for Youth Mental Health (IAYMH) on kansainvälinen järjestö ammattilaisille, tutkijoille, järjestöille, poliittisille päättäjille, nuorille ja vanhemmille. IAYMH:n visiona on muuttaa tapaa, jolla globaali yhteisö kohtaa nuoria ja heidän mielenterveyttä.

Tässä tapahtumassa mielen hyvinvoinnin parissa työskentelevien järjestöjen nuoret osallistuvat itse tapahtuman sisällön ja toteuttamisen rakentamiseen. Tapahtumaviikonlopussa kohtasimme paljon ammattilaisia ja kokemusasiantuntijoita ympäri Pohjoismaita, jotka esittelivät omia havaintojaan ja pysähtyivät tarkastelemaan erityisesti nuorten puheenvuoroja.

Tänä vuonna tapahtuma rakennettiin uudelleen kuvittelun ympärille, jossa pohdittiin monipuolisesti meille globaalisti yhteisiä nykyisiä ja tulevia kriisejä ja niiden vaikutuksista meihin - minkälaisen jäljen aiemmat kriisit ovat jättäneet entisiin nuoriin ja sitä kautta kulkeutunut nykyisiin nuoriin. Keskiössä keskusteluissa oli kysymykset siitä, kuka huolehtii, ettei nuorten mielenterveys heikkene ja minkälaisilla palveluilla ja työvälineillä sitä voidaan tukea.

Aiemmin samalla viikolla pohjoismaiset nuoret ja me yeesiläiset tutustuimme ja työskentelimme yhdessä erityisesti liittyen sosiaalisen median ja nuorten suhteeseen. Yhteisellä työskentelyllä oli paljon annettavaa ja se valmisti viikonlopun konferenssiin. Pohjoismaiden nuoria edustajia vieraanvaraisesti otti vastaan Social Network - tanskalainen edistävän mielenterveystyön järjestö, jonka missiona on parantaa sosiaalista ja henkistä hyvinvointia tanskalaisessa yhteiskunnassa. 

Nuorista ja keskustelun sävystä myös IAYMH -tapahtumaan osallistujien suunnalta huomasin signaaleja, että olemme siirtymässä mielenterveyskeskustelussa vaiheeseen, jossa keskustelemme parantumisesta ja ylipäätään tulevaisuudesta kulman takana mielenterveyteen liittyvien haasteiden jälkeen. Moni edustaja edusti uudenlaisia yhteisöjä ja järjestöjä, jotka rakentavat siltaa nuorille tulevaisuuteen ja ovat tukena uuden arjen alussa. Näiden yhteisöjen toimintamuotojen avaintekijät ovat toisen ihmisen läsnäolo ja kuuntelu.

- Jenna & Veeti 

 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.
 
 
 
Yeesissä aloitti uusia oppilaitosvierailijoita!

Blogi

Yeesissä aloitti uusia oppilaitosvierailijoita!

Yeesin oppilaitosvierailijat toteuttavat työpajoja mielenterveyden edistämisestä toisella asteella ja yläkouluissa. Emilia pitää työpajoja pääkaupunkiseudulla, Riina Joensuun seudulla ja Petra Turun seudulla. Uudet tuntityöntekijät esittäytyvät ja kertovat hieman itsestään.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

FacebookTwitterInstagramDiscordTikTok
x