Blogi

19.08.2022

Melike ja Sheila tekee hyväntekeväisyyttä Muudille

"Tiedättekö sen tunteen, kun oot ’’erilainen’’ ja sun ihonvärin tai etnisen taustan takia sut laitetaan johonkin tiettyyn lokeroon? Me molemmat tiedetään se tunne. Koemme, että jakamalla omia kokemuksiamme, voimme antaa POC-nuorille vertaistukea näiden asioiden käsittelyyn."

Melike ja Sheila tekee hyväntekeväisyyttä Muudille

Moi, me ollaan Melike & Sheila!

Ollaan tekemässä hyväntekeväisyyskampanjaa Muudille ja ajateltiin esitellä itsemme ja kertoa seuraavassa postauksessa vähän meidän kampanjasta myös.

Löydettiin Muudi somesta ja haluttiin lähteä tekemään hyväntekeväisyyskampanjaa just heille, koska koko hanke käsittelee meidän molempien omakohtaisia kokemuksia. Tiedättekö sen tunteen, kun oot ’’erilainen’’ ja sun ihonvärin tai etnisen taustan takia sut laitetaan johonkin tiettyyn lokeroon? Me molemmat tiedetään se tunne. Koemme, että jakamalla omia kokemuksiamme, voimme antaa POC-nuorille vertaistukea näiden asioiden käsittelyyn.

Haluamme kannustaa nuoria olemaan juuri sellaisia kuin he ovat. Kertoa, että olemme kaikki yhdenvertaisia, taustoista huolimatta. Kukaan ei ole toistaan etuoikeutetumpi. Haluamme tukea heitä tavoittelemaan unelmiaan ja sitä, että jokainen meistä on omalla tavallaan ainutlaatuinen.

Se, että meissä on erilaisia kirjoja, on hieno asia. Jokaisella tulisi olla tilaa toteuttaa itseään - ilman pelkoa siitä, että etninen tausta vaikuttaisi mihinkään. Epäoikeudenmukaisuudella voi olla mittavia vaikutuksia mielenterveyteen. Vuosien varrella patoutuneet traumaattiset kokemukset voivat vaikuttaa merkittävästi psyykkiseen terveyteen ja jaksamiseen. 

Haluamme tuoda kampanjassamme vahvasti esille sitä, että erottuvuus on rikkaus, josta saa olla ylpeä.


Sheila Diavila Da Costa, 27v, Tampere

Olen luonteeltani päämäärätietoinen, päättäväinen ja sosiaalinen persoona. Tällä hetkellä opiskelen itseäni suuhygienistiksi. 

Olen harrastanut tanssia pienestä pitäen, osittain myös kilpaillen. Vapaa ajalla tykkään viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Mut tunnetaan räiskyvästä naurustani ja rakastan yli kaiken huumoria. Mua on helppo lähestyä ja pidän paljon uusista sosiaalisista tilanteista. 


Melike Karakaya, 26v, Vantaa

Mut tunnetaan kavereiden ja kollegoiden kesken sellaisena positiviisuuden lähettiläänä. Oon aina nähnyt valoa tunnelin päässä ja se on ehdottomasti mun suurin vahvuus! Työskentelen HR:n ja Markkinoinnin parissa pienessä maahantuonti yrityksessä ja sen lisäksi toimin yrittäjänä omassa markkinointiyrityksessäni. 

Vapaa-ajalla vietän aikaa ystävien ja perheen kanssa. Käyn myös treenaamassa tavoitteellisesti kuntosalilla. Oon luonteeltani muutenkin sellainen, joka rakentaa paljon erilaisia tavoitteita arkeen, ettei elämä nyt vahingossakaan mee tylsäksi  

Rakastan sosiaalisia tilanteita. Saan energiaa ihan hirveesti muista ihmisistä ja mä herään tietyllä tavalla ’’henkiin’’, kun pääsen vuorovaikutukseen uusien ihmisten kanssa. Toisinsanoen - mua saa aina tulla moikkaa, jos mut näkee jossain!
 
Yeesi edistää nuorten mielenterveyttä nuorten omia voimavaroja vahvistamalla.

› Lue lisää meistä

 
 
Menovinkit
 

ANNA UUSI KEHU

Yeesin Kehugeneraattori

Kehugeneraattori auttaa sinua löytämään uusia tapoja sanoa hyviä asiota toisille. Kehut ovat peräisin yeesin vapaaehtoisilta, opiskelijoilta ja Suomen Kuvalehden artikkelista.

 
 
Kentälle tarvitaan lisää moninaisuutta ja tietoa rasismin mielenterveysvaikutuksista

Blogi

Kentälle tarvitaan lisää moninaisuutta ja tietoa rasismin mielenterveysvaikutuksista

Muudin Vanessa piti kaksi viikkoa sitten puheen PALOMA-päivillä rasismin vaikutuksesta nuorten mielenterveyteen. PALOMA-päivät on pakolaistaustaisten ihmisten mielenterveyteen keskittyvä tapahtuma, joka tuo yhteen aiheen parissa työskenteleviä ammattilaisia ja asiantuntijoita. Tilaisuudessa kuultavissa puheenvuoroissa esiteltiin tuoretta tutkimustietoa, hyviä käytäntöjä ja uusia työkaluja. Tästä blogista löydät katkelmia Vanessan puheesta.

 
Yeesin tsemppibotti
 

Tsemppaa

Yeesin tsemppibotti

Tsemppibotti tarjoaa kannustusta sinulle sekä ideoita muiden tsemppaamiseen. Tsempit ovat peräisin eri tapahtumissa kohdatuilta nuorilta sekä nuorisoalan ammattilaisilta.

 
 

Seuraa meitä somessa

Facebook Twitter InstagramDiscord
x