Blogi
14.03.2023
Vieraskynäkirjoitus: Balihan Ermutlu
Balihan Ermutlu, joka tunnetaan nimellä Bali, on etninen turkkilainen, syntyperäinen suomalainen, kulttuurien välinen matkalainen, taiteellinen ja musikaalinen, terveydenhuollon ammattilainen, elämän ja ihmisyyden tutkija. Teatteri Ziriklin Elämä Kädessä näytelmässä hän toimii näyttelijänä, muusikkona ja säveltäjänä.
03.03.2023
Yeesin uudet harjoittelijat esittäytyvät
Yeesissä aloitti uudet harjoittelijat Nea ja Saana, jotka esittäytyvät ja kertovat hieman itsestään. Nea tekee töitä mentori- ja oppilaitostoiminnassa ja Saana vapaaehtoistoiminnan parissa.
24.01.2023
Muudin harjoittelija Ametta esittäytyy
Oon Ametta, Muudin kevään harjoittelija. Opiskelen viimeistä vuotta sosionomiksi ja haaveena olisi työllistyä sosiaalialan järjestökentälle. Oon todella onnellinen siitä, että oon päässyt Muudiin mukaan. Tulette näkemään mua sosiaalisessa mediassa ja oon myös täällä taustalla viestinnän hommissa!
22.12.2022
Muudin sisällöntuottaja Yolanda esittäytyy
Autan Muudin sosiaalisen median kanavien hallinnoimisessa,
mutta suurimmaksi osaksi hankkeen TikTok-tili on mun vastuualuetta.
Luon sinne Muudin somesisällöt videomuotoon ja
tuotan välillä myös vähän kevyempää (toivottavasti ehkä joskus hauskaakin) sisältöä.
29.11.2022
Yeesissä aloitti uusia oppilaitosvierailijoita!
Yeesin oppilaitosvierailijat toteuttavat työpajoja mielenterveyden edistämisestä toisella asteella ja yläkouluissa. Emilia pitää työpajoja pääkaupunkiseudulla, Riina Joensuun seudulla ja Petra Turun seudulla. Uudet tuntityöntekijät esittäytyvät ja kertovat hieman itsestään.
10.11.2022
Nuorten elpyminen - kenen vastuulla?
Yeesin hallituksen jäsenet Jenna ja Veeti osallistuivat syyskuussa International Association for Youth Mental Health -konferenssiin Kööpenhaminassa. Eli mikä homma?
04.11.2022
Saanko olla suomenruotsalainen?
Marraskuun viestintäteeman mukaisesti Yeesin Julianna pohtii identiteettiään suomenruotsalaisena. Sunnuntaina 6.11 vietetään myös Ruotsalaisuuden päivää. Kuka määrittää identiteetin rajat ja miten sallia itselleen kuuluminen porukkaan?
31.10.2022
Rasismi rikoksena
Rasismi voi vaikuttaa mielenterveyteen myös silloin, kun nuori näkee somessa rasistisia kommentteja tai videoita, joissa esiintyy väkivaltaa hänen näköisiä ihmisiä kohtaan. Vaikka nuori ei siis kokisi suusanallista rasismia päivittäin, hän altistuu median ja somen kautta rasismille toistuvasti.
18.10.2022
Vieraskynäkirjoitus Muudille: Melike Karakaya
Muudille hyväntekeväisyyttä tekevä Melike kirjoitti ajatuksiaan liittyen rasismiin ja eksotisointiin. Melike haluaa rohkaista nuoria vetämään omat rajat ja olemaan ylpeitä itsestään.
18.10.2022
Jaksaa, jaksaa? -hankkeen tuotokset: Mitä kuuluu? -materiaalit (blogisarja 2/3)
Blogisarjan toisessa osassa esitellään Mitä kuuluu? -koulutusmateriaaleja, jotka on suunniteltu hyödynnettäviksi osana opetusta toisen asteen oppilaitoksissa ja nuorten ryhmien kanssa.